Nye VGD er lansert! Mer informasjon

De harde realitetene av å ha AP og Rødt ved roret treffer nå Bodøfolk med full kraft. Marianne Ilstad, småbarnsmor, beskriver I denne artikkelen på Nrk.no hvordan hun må ta datteren ut av barnehagen etter å ha fått eiendomskatt på 21,000 NOK. De vurderer også om de må se seg om etter et annet sted i landet hvor de har råd til å bo.

AP ordfører Pinnerød vil "se på saken".

Men som en av de fargerike representantene på VGD sier det, han kan ikke skjønne hva det er folk klager på, når de får en liten ekstraskatt på toppen av det andre. Dette burde da småbarnsmoren kunne håndtere greitt? Hun eier da en del av en enebolig??

AP liker å snakke om skattekutt fra Høyre. De liker ikke å snakke om det alt for tette båndet til de rike onklene i LO, og fordelene pampene der får for støtten til AP.

Det er i Bodø helt klart at de er ute etter å skru tommeskruen på individet så hardt til som de bare klarer, og at vi andre også må forvente markante skatteøkninger på en rekke områder om de skulle vinne valget i år.

Stem på AP. Stem på store Skatteøkninger for alle, uavhengig av økonomisk evne.

Kan det bli verre?? Får Oslo samme situasjon om 1-2 år??

MBK

3
53 svar

53 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

DenSisteBohem

Kan det bli verre?? Får Oslo samme situasjon om 1-2 år??

Garantert. Skattesatsen vil øke og fradraget vil bli lavere slik at stadig flere får svi for griskheten til "kong" Raymond og hans hoff.

2

SIG100

1

MorganBlueKane

Du mener i likhet med Høyres flåeri i Målselv?

Du fikk vel litt kritikk sist gang du brukte denne tråden? Og erkjenner kanskje, om jeg leser ditt innlegg da riktig, at AP og H styrer riktignok sammen i Målselv, men da med 11 AP representanter og 4 Høyrerepresentanter...

Dersom vi tar en prosentmessig betraktning, så er vel da dette 73 % Arbeiderpartiet sitt ansvar og 27 % Høyre sitt ansvar?

Synes du ikke da, at det tross alt er riktigere å snakke om Arbeiderpartiets flåeri av innbyggerne i Målselv, om du bare vil trekke frem ett parti?

MBK

2

DenSisteBohem

Du mener i likhet med Høyres flåeri i Målselv?

Så du følte at du måtte spore av litt? Fant ikke propagandaavdelingen på Youngstorget noen annen måte å få oppmerksomheten bort fra det tråden handler om?

1

DrSchwei

Eksempelet virker jo urimelig. Antar at man vil se på taksten eventuelt komme til minnelige ordninger. Klart at en skatt på nærmere 2.000 kr i måneden på relativt vanlige boliger er i overkant.

Men, jeg synes denne kokken har et meget godt poeng og setter det hele litt i perspektiv:

http://bodonu.no/det-er-en-mentalitet-rundt-eiendomsskatten-som-er-helt-pa-trynet-perspektivlost

1

ehall

Kan det bli verre?? Får Oslo samme situasjon om 1-2 år??

Selvfølgelig. Skattetaket til AP og de røde har ingen tak. De kan aldri få sugd nok penger ut av folk. "The problem with socialism is that you eventually run out of other peoples' money." Men de prøver så godt de kan.

1

PEF_1973

Har forsåvidt ikke noe i mot eiendomsskatt, men kommunene bør jo besinne seg når de setter takstene i de forskjellige sonene. 21000 høres jo helt vilt ut. Her er det enten fradrag i bunnen men full sats (11 promille) eller lav sats og null fradrag. Her burde man jo hatt begge deler. Er jo begrenset hvor mye kommunale tilbud man har så langt fra sentrum.

Landet er jo fullt av litt slitne hus som ligger i pressområder og som er sykt overtaksert.

5000,- burde vært maksimalt tilatt eiendomsskatt for privatboliger under 200 kvadrat BOA, uansett om det er på Montebello eller i Øvre Sulldal.

Kommunene plikter jo å drive vann, avløp og renovasjon til selvkost og justerer det med avgiftene. Eiendomsskatten burde jo være ment som en liten ekstrainntekt for å dekke parker, brøyting av offentlig vei og andre tiltak i kommunesentra og byer. Men hos de fleste brukes det jo aktivt for å dekke inn andre underskudd.

1

nostalgikern

Dette burde da småbarnsmoren kunne håndtere greitt? Hun eier da en del av en enebolig??

Eiendomsskatt på primærbolig er en form for å betale husleie til kommunen. Helt sykt. Tenk på alle som ikke har tenkt å selge sitt hjem, taksten går på hva de kan få for boligen ved et evt. salg. Å sammenligne med investeringer i aksjer slik enkelte på venstresida gjør, er jo helt malplassert og dumt rett og slett. Da har vel folk hatt penger til overs de vil plassere, helt noe annet. Men ta heller ekstra høy eiendomsskatt av folk med sekundærboliger da.

1

MorganBlueKane

Venstresiden er for et mye høyere skattetrykk enn i dagens skattesystem. De vil redusere individets handlingsrom, og overføre ansavr og oppgaver fra individ og familie til Stat og kommune. Dette koster penger.

Likeens om man leser feks SV sitt program, så er de konsekvent mot å stille krav, det være seg til arbeidsledige, sykemeldte, innvandrere eller kriminelle.

Summen av dette er høye offentlige utgifter og skattetrykk deretter.

MBK

1

nostalgikern

Likeens om man leser feks SV sitt program, så er de konsekvent mot å stille krav, det være seg til arbeidsledige, sykemeldte, innvandrere eller kriminelle.

Har inntrykk av at SV er for alt som er/blir en ulempe for nasjonen Norge jeg... De har mye mer omsorg for utlendingers ve og vel, kan det virke som. Og f.eks. når det gjelder begrensninger av CO2, mye billigere for Norge å ordne med denslags i u-land f.eks. (og samme effekt for atmosfæren!), men SV ønsker å plage Norge med dyre innenlands-løsninger i stedet, (i likhet med Venstre og Krf forresten). Lurer på hvordan slike folk egentlig hadde stilt seg til okkupasjonen under krigen jeg.... (sannelig ikke sikker med tanke på deres "fiendtlige" holdning/lite patriotiske holdning overfor eget land gitt)..

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...