Politikk - Norsk

Kul_Djevel

Norgerhaven slaktes

Sivilombudsmannen mener norske fanger som overføres til Nederland ikke sikres godt nok mot tortur og umenneskelig eller nedverdigende behandling.

Sivilombudsmann Aage Thor Falkanger har besøkt Norgerhaven-fengselet i Veenhuizen, og fastslår i sin rapport at soningen bryter med Norges menneskerettighetsforpliktelser.

Soningen er også mindre rehabiliterende enn i Norge fastslår sivilombudsmannen.

https://www.nrk.no/norge/sivilombudsmannen_-soning-i-nederland-bryter-menneskerettighetsforpliktelser-1.13425015

Frp avviser selvsagt kritikken:

https://www.nrk.no/norge/jussbuss-vil-si-opp-fengselsavtale-med-nederland-1.13425179

Personlig har jeg vært kritisk til dette opplegget fra starten av og jeg er ikke overrasket over sivilombudsmannens rapport. Det er også betenkelig at uvitende og uærlige Frp-politikere avviser rapporten uten videre. De har jo ikke selv vært der å sjekket forholdene.

Norgerhaven er også på mange måter et skritt nærmere privatisering av fengsel og all erfaring fra USA vet at privatisering av fengsel fører til en meget svekket rettssikkerhet. Nå har jo Frp aldri vært noen tilhenger av rettssikkerhet, men en slik sak bør være nok til å kaste de ut av justisdepartementet og regjering neste valg. Denne avtalen som går ut i 2018 mener jeg bør sies opp med øyeblikkelig virkning.

Hva tenker dere?

1
65 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hva tenker dere?

Den lange avstanden, fysisk og psykisk, mellom fengselet og samfunnet/familien en skal tilbake til, er nok til å vende tommelen ned. Det må være ganske opplagt at dette opplegget er mindre rehabiliterende enn et tilsvarende i Norge.

Det er et nederlag at vi ikke har nok kapasitet i Norge.

1
puma1 [sitat…] Den lange avstanden, fysisk og psykisk, mellom fengselet og samfunnet/familien en skal tilbake til, er nok til å vende tommelen ned. Det må være ganske opplagt at dette op...

Det er et nederlag at vi ikke har nok kapasitet i Norge.

Tragisk.

Den forrige regjeringen hadde jo prosjektert ferdig og planene klare for å bygge et nytt fengsel. Husker ikke akkurat hvor i farta.

De blåblå satte foten ned for å utrede, og forsinket byggingen i to år, og endte opp med å bygge nøyaktig det den forrige regjeringen var klare til å starte opp med. Og nå skryter regjeringen av at de handler, og bygger...

To år rett i dass.

1

Så rørende at du har slik omtanke for disse fangene! Stakkars; sitte i fengsel i Nederland og greier...

Nei, dette opplegget trenger vi ikke forandre i det hele tatt!

3
Makro1 Så rørende at du har slik omtanke for disse fangene! Stakkars; sitte i fengsel i Nederland og greier... Nei, dette opplegget trenger vi ikke forandre i det hele tatt!

Nå sier altså sivilombudsmannen at staten bryter menneskerettighetene som er nedfelt i den norske grunnloven.

Å avfeie dette med at det er enten omsorg for noen kriminelle (som du gjør) eller med at det var verre under AP(!) som Lerstein prøver seg på, gir oss bare enda en bekreftelse på at man ikke kan ta FrP og dets tilhengere seriøst.

Kom gjerne med enforklaring på at sivilombudsmannen tar feil. For m han har rett så er det et alvorlig brudd på vår egen grunnlov. Og det er alvorlig, for de av oss som forvarer norske verdier.

3
Makro1 He he, noen vil altså gå til sak for å få tilbake sine gode soningsforhold, som for andre ikke er bra nok i det hele tatt! Skulle nesten tro det var noen naive, fangeelskende nordm...

Bør vi legge ned ordningen med sivilombudsmannen?...

Han er jo bare til plunder og heft for regjeringen...

Vi trenger i grunnen ingen til å passe på at regjeringen følger lover, regler og internasjonale forpliktelser... Såpass bør vi stole på Høyre og Frp...

3
Rhabagatz Nå sier altså sivilombudsmannen at staten bryter menneskerettighetene som er nedfelt i den norske grunnloven. Å avfeie dette med at det er enten omsorg for noen kriminelle (som du...

For meg holder det i massevis med nederlandske verdier i denne saken. Er fengselet bra nok for nederlandske myndigheter, tar Sivilombudsmannen de facto feil, etter mitt syn.

Men selvfølgelig kan Sivilombudsmannen sjekke opp nettopp dette med nederlandske myndigheter. Får Sivilombudsmannen en bekreftelse på at alt er greit sett med nederlandske øyne, bør denne Sivilombudsmannen deretter snarest mulig starte med å se på og bedre rettighetene til ofre for kriminalitet. Mye bedre bruk av tid, det, spør du meg...

1
Jallaskar Snodig. Det er til og med en link i trådstarten til en artikkel der du kan lese deg opp på hva Sivilombudsmannen reagerer på. Men det er kanskje ikke så nøye, du vet uansett bedre?

Bedre og bedre...

Det holder at jeg er uenig. Jeg vet godt at det i Norge er kultur for å behandle fanger svært bra, greit nok, men det er ikke nødvendig å hisse seg særlig opp over hvordan disse fangene blir behandlet i Nederland.

Jeg vil heller ha mer av dette, enn mindre...

1
Makro1 Bedre og bedre... Det holder at jeg er uenig. Jeg vet godt at det i Norge er kultur for å behandle fanger svært bra, greit nok, men det er ikke nødvendig å hisse seg særlig opp ove...

Det holder at jeg er uenig

Du er uenig, men vet ikke hva det er du er uenig i....

Om du hadde tatt deg bryet med å lese artikkelen hadde du sett at sivilombudsmannen har helt konkrete punkter han klager på. Det er altså ting som må forbedres. Det er også det justisdepartemenetet sier, at de tar det alvorlig og skal se på det.

Men du og Lerstein, dere er på autopilot.

1
Makro1 Bedre og bedre... Det holder at jeg er uenig. Jeg vet godt at det i Norge er kultur for å behandle fanger svært bra, greit nok, men det er ikke nødvendig å hisse seg særlig opp ove...

Jeg vet godt at det i Norge er kultur for å behandle fanger svært bra,

De innsatte har det generelt sett bedre i Nederland enn de hadde det i Norge.

Fra rapporten.

Tilgangen til helsepersonell i fengselet fremstod som god, sammenliknet med mange norske fengsler med høyt sikkerhetsnivå.

I innsatte i hovedsak fikk time hos både sykepleier og lege innen kort tid.

Helseavdelingen gjennomførte innkomstsamtaler med innsatte innen første døgn etter innsettelsen, og helsevurderingene fremstod som grundige.

ivaretar de innsattes rettigheter på en bedre måte enn straffegjennomføring i Norge.

innsatte har faste tidspunkter for daglig fellesskap, i motsetning til det som gjelder etter norsk straffegjennomføringslov.

de opplevde å ha mer utetid fra cellen og større bevegelsesfrihet på dagtid enn de hadde opplevd i norske fengsler med høyt sikkerhetsnivå.

Ombudsmannen merket seg at de innsatte i Norgerhaven fengsel, i motsetning til ordinær rutine i et norsk fengsel, ikke ble innelåst på cellen når de ikke ville delta i organiserte fritidsaktiviteter.

Adgangen til å ha videokonferanser med pårørende, advokat og andre via programmer for videokonferanse er også en positiv ordning, som bør vurderes innført som en generell ordning for norsk kriminalomsorg.

Forholdet mellom ansatte og innsatte fremstod generelt som godt.

En klar overvekt av de innsatte beskrev de nederlandske ansatte på en positiv måte.

Tilbakemeldingene fra innsatte og besøksteamets egne observasjoner tydet på at de ansatte generelt opptrådte på en profesjonell og respektfull måte overfor de innsatte.

Flertallet av de innsatte som ble intervjuet, oppgav at de følte seg trygge i Norgerhaven fengsel.

2
Makro1 He he, noen vil altså gå til sak for å få tilbake sine gode soningsforhold, som for andre ikke er bra nok i det hele tatt! Skulle nesten tro det var noen naive, fangeelskende nordm...

Skulle nesten tro det var noen naive, fangeelskende nordmenn som aldri får behandlet forbrytere bra nok..

Ellers så er det noen av oss som har forstått at majoriteten av de innsatte skal løslates en dag. Og da synes vi det er best at den som kommer ut kanskje er rehabilitert, og ikke enda mer ødelagt enn da de ble satt inn..

2

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

Ukraina vinner!

I følge propaganda så vinner Ukraina. Russerne skyter mot kjernekraftverk som de kontrollerer. Så sier også EU i sin kommentar. Livet har blitt litt farligere. Da er det godt media tier mer om Ukrain...
2
8 svar

Mye å lære for mange . . . . .

Kan dette være med å øke temperaturen i havet, og ikke minst Co2 innholdet i havet ? Kanskje (ukjent) naturfenomen (/ -katastrofer som dette er mye av årsaken til klimaendringene vi ser . . . . . . K...
Bilde

Et nytt felt med skorsteiner på havets bunn er oppdaget i Stillehavet

Thibaut Barreyre ved Universitetet i Bergen deltok i en ekspedisjon for å forske på vulkanutbrudd, da han og teamet oppdaget de svarte skorsteinene.


Bilde www.msn.com
1
46 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Støre er TVUNGET av opposisjonen . . . .

Hvorfor skriver Dagbladet "Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget" . . .. ? Når det vitterlig er slik at Støre er TVUNGET av opposisjonen til et hastemøte. Det var iflg Støre IKKE aktuelt...
Bilde

Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget

Statsminister Jonas Gahr Støre har kalt inn de parlamentariske lederne på Stortinget til et hastemøte om strømsituasjonen mandag klokken 8.30.


Bilde www.msn.com
1
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Matvareprisene stuper

Så er forsyningslinjene oppe og går igjen . I Danmark struper folk inn kjøpene sine. Internasjonalt så er det stup i matvarepriser . Les Jyllandsposten og Bloomberg. Det er lysere tider i møte.
1
3 svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
0 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Helt enig med Ap og Sp

Den forrige Regjeringen gikk jo på et «knusende nederlag» og ble instruert av Stortinget til å opprettholde fødetilbudet i AP bastionen Kristiansund til nytt sentralsykehus for regionen står klart. St...
Bilde

Ledelsen ved Sykehuset Nordmøre og Romsdal trekker seg: – Det totale kaos

Tre ledere for sykehusene i Molde og Kristiansund trekker seg på dagen grunnet bemanningsproblemene på fødeavdelingen i Kristiansund.


Bilde www.vg.no
1
2 svar
Laster...