Varsling eller politisk maktspill, spør ts. Svaret er at det er en medieheksejakt på AP. AP skal tas nå for enhver pris.

Man skal være passelig naiv om man tror at uønsket seksuell oppmerksomhet bare er noe som foregår i AP. Det foregår i Høyre, i FrP, i Venstre, ja i alle partier, men det er AP som skal korsfestes.

Jon Hustad nevner ett eller annet sted at minst to andre saker burde vært fulgt opp av media, men de er det lagt lokk på av media. De angår ikke AP.

1
Columbus_3 Du er tydeligvis en av de som mener at slike saker bør feies under teppet og ikke omtales?

Jeg skjønner ikke hvordan du klarer å konkludere slik du gjør. Og hvordan du klarer å slenge på et "tydeligvis" er også ganske uforståelig.

Nei, det må bli slutt på seksuell trakassering, mener jeg, men det som skjer mot AP nå er en heksejakt fra media og det meste vi vet er at Giske har sendt en sms om med spørsmål om hvor det er fest. Ellers er det bare anonyme kilder. Jeg er ikke i tvil om at fyren har opptrådt upassende, men hvor mye skal det vektlegges når kilder forblir anonyme og vi egentlig ikke vet hva som har skjedd?

Og hvorfor er ikke media interessert i hva som skjer i andre partier?

1
EinarSalbu Jeg skjønner ikke hvordan du klarer å konkludere slik du gjør. Og hvordan du klarer å slenge på et "tydeligvis" er også ganske uforståelig. Nei, det må bli slutt på seksuell trakas...

Nei, det må bli slutt på seksuell trakassering, mener jeg, men det som skjer mot AP nå er en heksejakt fra media

Dette er jeg helt enig i. Jeg satte også et spørsmålstegn etter min setning så det var ikke en bastant uttalelse.

Det som skjer nå mot AP har de mye av skylden for selv. De har i årevis holdt dette skjult, og nå når det kommer frem i lyset kommer det meste av uttalelser som tåkeprat. Da må det bli spekulasjoner i og med at lite konkret kommer frem.

1

Maktspill, ja - og det er ikke er noe nytt. Politikk handler om å skaffe seg makt.

Det er all grunn til å lure på Hans Kristian Amundsens rolle i Giske-saken. For meg en våpendrager for Støre-siden, og med en tydelig agenda. En viktig, og til nå ikke så synlig, brikke i maktspillet.

Tajic er jeg mer usikker på. Fram til nylig har hun framstått som en ganske redelig politiker, men nå viser en ny side av seg selv. Opptredenen på sentralsyremøtet viser det. Hun jakter nok på mer enn en nestlederrolle.

Og pressen oppi det hele? Som vanlig jager de som en flokk sultne ulver. Hvis agendaen er å bidra til å fjerne Giske, mister de en politisk fargeklatt. Men etter Giske er det flere å rette skytset mot. Vi får bare vente og se.

1
EinarSalbu Varsling eller politisk maktspill, spør ts. Svaret er at det er en medieheksejakt på AP. AP skal tas nå for enhver pris. Man skal være passelig naiv om man tror at uønsket seksuell...

Man skal være passelig naiv om man tror at uønsket seksuell oppmerksomhet bare er noe som foregår i AP.

Ånei, det er et mannssyndrom, og vil være tilstede overallt det er mannfolk og kvinner. Mannfolk er det jo blitt mindre av med årene, og mer av MEtoo og syting....

1
Columbus_3 [sitat…] Dette er jeg helt enig i. Jeg satte også et spørsmålstegn etter min setning så det var ikke en bastant uttalelse. Det som skjer nå mot AP har de mye av skylden for selv. D...

Det som skjer nå mot AP har de mye av skylden for selv. De har i årevis holdt dette skjult, og nå når det kommer frem i lyset kommer det meste av uttalelser som tåkeprat. Da må det bli spekulasjoner i og med at lite konkret kommer frem.

Ja, og det skremmende når dette kommer for dagen, er at det blir en offentlig rettergang hvor den anklagede part ikke er til stede og ikke kan uttale seg. I en rettsprosess deltar normalt begge parter. Varslersaken i Ap håndteres slett ikke internt, som det blir sagt, men med hele Norge som tilskuere og et jagende pressekorps som lett som bare det får tak i folk som er mer enn villig til å lekke.

1
EinarSalbu Nei, jeg kjenner ikke til noen konkret i noen partier, men man skal vel være ganske naiv for å ikke forstå at der det er makt, penger og alkohol, så vil slikt skje. Solberg innrømm...

Solberg innrømmer jo at "vi har hatt våres varslingssaker, vi også" uten at noen spør om hvem og hva.

Og grunnen til det er at det i Høyre blir tatt tak i slike saker når de kommer opp. De feies ikke under teppet slik det tydligvis har blitt gjort i AP i mange år. Så her har AP bare seg selv å takke.

1
EinarSalbu Varsling eller politisk maktspill, spør ts. Svaret er at det er en medieheksejakt på AP. AP skal tas nå for enhver pris. Man skal være passelig naiv om man tror at uønsket seksuell...

AP skal tas nå for enhver pris.

Det er ikke Ap som skal tas, det er Giske. Han har oppført seg som en kåt idiot i 10 år, med null respekt for de som ikke vil ligge med han.

Ap har overhodet ikke gjort noe for å stoppe Giske, de har bare gitt han mer og mer makt.

2

At Arbeiderpartiet er i en dyp krise kan vel neppe noen benekte. Med varslere som popper opp både her og der og i tide og utide. Men med all respekt for varslere er det noen punkter som får meg til å undres, spesielt når det gjelder symbiosen media – politikk – agenda. Og hvem som styrer hva i det samspillet?

Har du hørt om me too kampanjen? Det er grunn til at vi får så mange varsler akkurat nå. Og ikke minst varslene tas på alvor. Når denne kampanjen først skulle komme. Kom den på rett tidspunkt for Ap. Rett etter ett valg.

1

Om jeg skal forsøke å tolke situasjonen, så er det en herlig blanding av #meetoo og internettæraen vi lever i akkurat nå.

#Meetoo gjør at kvinner er mer modig og tør si fra.

Den transparente tidsalder vi lever i gjør at venstresidens massemedia ikke tør la være å skrive om det. Jeg mener, de vet! Journalistene vet. Alle som har vært på Lorry vet at Giske er en jentefut. Frågan er hvorfor det har vært akseptert så lenge. Antagelig fordi media selv har sine svin på skogen. Gammeljournalistene og redaktørene er selv jentefuter og vet veldig godt hvordan de skal få en klatremus inn på nachspiel. Den store forskjellen nå er at om de meningsledende media ikke omtaler saken, så vil alternative medier gjøre det. Det blir derfor et kappløp mot tiden og om det rykende liket. De kan rett og slett ikke lenger feie slike saker under teppet, da en eller annen kommer til å omtale saken før dem.

Om det er positivt eller negativt at vi lever i en informasjonsalder kommer an på "vinklingen"(fritt etter NRKS romkvinnesak) og hvem som mener noe. For liberalister er det en gullalder. For mastodonten AP er det en katastrofealder. Har og lyst til å sitere Kristoffer Schau: "Vi vet hvem dere er, og hva dere har gjort". Det er altså mer eller mindre kun et tidsspørsmål før en meningsstyrende avis siterer Jon Hustads siste artikkel i resett.no.

For jeg tror alle politiske partier, store aviser, og store konsern har maktpersoner som vet hvordan utnytte klatremus... De(maktsyke) bør nå passe seg og kneppe buksa..

1
Iseran2770 [sitat…] Det er ikke Ap som skal tas, det er Giske. Han har oppført seg som en kåt idiot i 10 år, med null respekt for de som ikke vil ligge med han. Ap har overhodet ikke gjort no...

Det er ikke Ap som skal tas, det er Giske.

Det er riktig - virker som noen ikke skjønner det.

AP folket leter med lys og lykter etter en trykkventil noe i et annet parti som utblåsning for å avspore og unnskylde ved å slippe ut noe av trykket på eget parti om dagen.

1

Godt startinnlegg. Det er mye som lukter i denne saken, og media har ikke bidratt positivt. Det er kanskje for risikabelt pr-messig å mane til moderasjon og kritisk sans i disse trakasseringstider?

Det er nok viktig for alle i media og politikken å veie sine ord nå, og ikke komme med uttalelser som kan tolkes som indirekte støtte til tafsete gamle griser. Da blir man raskt skyteskive for gruppene som har momentum. Ingen vil legge opp til sitt eget karakterdrap.

Hele Norge har visst at Giske er en vaskeekte hurragutt med sans for alkohol, sene kvelder og iøynefallende piker. Det finnes ikke en kjeft i AP som er reelt sjokkert over historiene om Giske. De som påstår å være ukjent med dette, snakker ikke sannferdig.

AP er imidlertid nødt til å spille sjokkert, da alternativet er å fortelle at man har visst. Det ville vært en bekreftelse på at Giskes atferd er grei, og fullt ut kompatibel med å nå toppen i partiet. En nødvendig løgn altså.

Jeg er sikker på at Giske har trampet over streken mange ganger, og jeg er sikker på at han snakker sant når han sier at flere av varslene som kommer inn nå er direkte falske/fabrikkerte. Utfallet er uansett hans politiske død.

Det er nå vi får se hva slags politiker Tadjik er. Jeg mener det nå begynner å bli tydelig at det er snakk om en brutal maktpolitiker som vet å utnytte situasjonen til egen vinning.

6
Laster...