Godt innlegg også denne gangen. Mye å tenke på her. Stemmer det du skriver om Line Oma, er det jo åpenbart karrierebygging med skitne framgangsmåter. Kan virke som hennes sak var den ene Tajic leste opp.

Maktspillet kommer mer og mer fram for hver sak vi leser, og aktørene virvles sterkere og sterkere inn. Mediene er ikke fornøyd med bare Giskes blod; her skal også andre korsfestes. Vi ser konturene av hvem.

Sjefen sjøl har gått klar enn så lenge. Men hvor lenge varer det?

Pressen er den fjerde statsmakt. Sjelden har vi fått det så godt bevist som nå. De styrer helt agendaen i et politisk parti.

1
clooney Godt innlegg også denne gangen. Mye å tenke på her. Stemmer det du skriver om Line Oma, er det jo åpenbart karrierebygging med skitne framgangsmåter. Kan virke som hennes sak var d...

Stemmer det du skriver om Line Oma

Ja det stemmer selvfølgelig, linket til twitterprofilen hennes finner du blant annet målet uttrykt om å bli statsminister. Men Line Oma er egentlig ikke poenget mitt i det jeg skriver, ikke tviler jeg på at hun har hatt en ubehagelig opplevelse med Giske slik hun beskriver heller.

Men jeg stiller spørsmål med tidspunkt, motiv og hvorfor nå? Et annet eksempel hvem er rådgivere til hvem i AP sin stortingsgruppe (ansatte)? Hvem har de jobbet for før? Alt lukter her. Maktspill. Og noen blir kastet som er valgt av landsmøter.

2

Åpenbart ett skittent politisk spill.

Når dem nå begynner å dra frem de eneste som våger å skrive åpent om saken i Nettavisen, så bruker denne FREDRIK I VG uten ammunisjon, og sittende i det største Glasshuset i Norge og kritiserer dem i Beste Sosialist ånd når de gjør den viktige Jobben.

Eller det er den tidligere Aufen der som løfter fingrene hans på tastaturet?

Dette viser klart å tydelig hva suppe dette kokes på nå.

At Oslo Eliten ligger bake som en trojansk hest, er jeg over hode ikke i tvil ett sekund på.

Har aldri vert noe fan av denne Giske, men å bli "halshugget" på en slik måte Politisk, er bare så skitten som det over hode kan bli.

Ære være Trøndelag om de velger han inn på Toppen der oppe i April som " takk for sist" !

1
Annoyed_Conservative [sitat…] Ja det stemmer selvfølgelig, linket til twitterprofilen hennes finner du blant annet målet uttrykt om å bli statsminister. Men Line Oma er egentlig ikke poenget mitt i det...

Ja det stemmer selvfølgelig, linket til twitterprofilen hennes finner du blant annet målet uttrykt om å bli statsminister.

Ok, jeg sjekket det bare ikke selv. Gode poenger som bør fram for allmennheten. Men hvem kan tenkes å publisere det?

1

Alt begynte med når de trojanske Sv personene inne i AP fikk fyken ut dørene der... '

Noe som nærmest etter hvert ble forlanget fra resten av AP velgerne i landet.

En trenger ikke være "skamklippet på håret" for å forstå dette.

1
clooney [sitat…] Ok, jeg sjekket det bare ikke selv. Gode poenger som bør fram for allmennheten. Men hvem kan tenkes å publisere det?

Men hvem kan tenkes å publisere det?

Man kan jo fristes til å spørre moralens vokter i VG huset, "Biffen" Jacobsen? Han synes jo det dreier seg om et skittent spill av verste sort.

Ikke medias rolle altså. Men når det offentliggjøres "notat" som går på tvers av VG sitt kampanjetema; Giske er skyldig. Like avskyelig finner han det at noen kan stille spørsmål om vi ser aktører spille en politisk maktkamp. "Den eller de som står bak bør granske sin egen samvittighet. Hvis de har noen."

Vel jeg har ingen problemer med egen samvittighet fordi jeg er mistenksom med tanke på motiver i denne kampanjen og hvem som deltar. Og når det gjelder samvittighet kunne man lett mistenke "Biffen" Jacobsen for å ha funnet det begrepet samvittighet i en fremmedordbok, ikke det at han uten videre forstod begrepet da!

2
EL-FERNANDO Åpenbart ett skittent politisk spill. Når dem nå begynner å dra frem de eneste som våger å skrive åpent om saken i Nettavisen, så bruker denne FREDRIK I VG uten ammunisjon, og sitt...

Når dem nå begynner å dra frem de eneste som våger å skrive åpent om saken i Nettavisen, så bruker denne FREDRIK I VG uten ammunisjon, og sittende i det største Glasshuset i Norge og kritiserer dem i Beste Sosialist ånd når de gjør den viktige Jobben.

VG er opportunister så det holder. Tilpasser seg det de tror stemningen til enhver tid, slik at de holder på leserne og tilfredsstiller annonsørene. Fridtjof Jacobsen er ikke noe unntak.

Det er et underlig spill vi ser nå. Vil det siste som har kommet opp i DN velte Huitfeldt og Stenseng? Eller kommer de seg unna med riper i lakken?

Prosessen startet i DN. Er de på jakt etter en ny Scoop-pris, eller har de fått direkte varsler utenom Ap-sfæren?

Tidspunktet og antall varsles som nå kommer fram for lyset kan umulig være tilfeldig. Det er i første omgang en mediadrevet politisk sverteprosess som har løpt løpsk.

Så får vi vente i spenning på neste oppsiktsvekkende oppslag. Antakelig mens jeg skriver dette.

2

Jo vi vet at Giske har prøvd seg på en AUF’er i 2008/09 og en praktikant med statsministerambisjoner i 2010. Ikke noen spesiell subtil sjekkekunst som beskrives, kanskje ørlite over streken også, men er det trakasserende?

Saken er at det ikke er opp til deg eller oss å bestemme for ofrene hva som skal være trakasserende eller ikke.

1
PointShare [sitat…] Saken er at det ikke er opp til deg eller oss å bestemme for ofrene hva som skal være trakasserende eller ikke.

Det er jeg helt enig i. Hvilket jeg heller ikke gjør. Men jeg finner det betimelig å spørre om tidspunktet for varslingen.

Og om vedkommende nestleder burde hatt tillit, det burde egentlig ikke vært opp til deg, meg, varslere, media eller en moralsk indingnert "Biffen" Jacobsen. Det burde vært opp til et landsmøte. Men du er kanskje ikke enig?

1

Skitten politisk spill og disse såkalte varslerne burde på huet og ræ... ut av politikken. Nå har jeg lite til overs for AP og at dette skjer i det partiet forbauser meg ikke. Men dette er bedritent maktspill.

1

en for hvert ledd som legges til i denne kabalen, ja da får jeg bare flere spørsmål. For dette skurrer. I mine øyne. I mine ører. I mitt hode. Tegnene er for mange. Rett og slett. Og da er det skremmende dersom mediekampanjer bidrar til å få avsatt politiske ledere. Media forblir nemlig aktører. Som de var da Valla gikk! Direkte inngripen i vårt demokrati.

Din konklusjon ble litt rar for meg. Ellers et velskrevet innlegg.

Media griper inn i vårt demokrati? Det er da medias rolle.

Valla falt for egen dårlige vurderingsevne, og kan takke seg selv for en ydmykende sorti.

I Giskesaken har media fått ting å skrive om. Det er ikke media som har skapt saken, men Giske i første rekke, og deretter AP v/flere. Det kan på ingen måte kalles mediakampanje. Snarere vil jeg si at media har vært edruelige i saken.

Faller Giske, så er det for eget grep - han også.

2

Du trenger absolutt ikke vurdering av "Valget" og resultatet, når du stort sett stiller med Marianne Marthinsen, Anette Tretteberstuen ,Martin A Kolberg og Anniken Huitfeldt i nær sakt alle TV Debatter og Radio Debatter som representerer AP.

Det er da velgerne forstår at dette går rett til Hel...e på første klasse. De styrer UNNA!!!!

Temaet Arbeidere i landet, kommer sist i samtlige debatter de har vert involvert i.

I min verden, er dette ett HÅN mot Arbeidere og Arbeidsplasser i Norge!

Analysen er faktisk ikke vanskeligere en dette.

Så Sorry "Mac" , det blir total skivebom å skylde på T-Giske og Jonas G S.

Edit: Ja det er litt utenfor ts, men dette er hovedsaken til at saken er blitt som det er blitt. Slik jeg ser det.

1
TomPadang [sitat…] Din konklusjon ble litt rar for meg. Ellers et velskrevet innlegg. Media griper inn i vårt demokrati? Det er da medias rolle. Valla falt for egen dårlige vurderingsevne, o...

I Giskesaken har media fått ting å skrive om. Det er ikke media som har skapt saken, men Giske i første rekke, og deretter AP v/flere. Det kan på ingen måte kalles mediakampanje. Snarere vil jeg si at media har vært edruelige i saken

Har media bare «fått ting å skrive om» når det gjelder Giske? Eller er de blitt foret og er med som aktører i et planlagt spill? Hvis de bare hadde fått «ting å skrive om» skulle man trodd at det var flere mediehus enn de to (pluss delvis DN); VG og NRK, som synes å «kjøre ballet». For meg tyder det på et planmessig spill der journalistene er med som aktører.

For øvrig publiserte Aftenpostens nyhetsredaktør en meget velskrevet kommentar om det journalistiske metodearbeidet i slike saker i dag, vel verdt å lese og noe kanskje også ansatte i VG og NRK burde lest?

Og grunnen til at jeg bruker Valla som referansepunkt er at det lett kan finnes likhetstrekk. Sjekk denne saken som tankevekker.

1
Annoyed_Conservative Det er jeg helt enig i. Hvilket jeg heller ikke gjør. Men jeg finner det betimelig å spørre om tidspunktet for varslingen. Og om vedkommende nestleder burde hatt tillit, det burde...

Det er jeg helt enig i. Hvilket jeg heller ikke gjør. Men jeg finner det betimelig å spørre om tidspunktet for varslingen.

Tidspunktet kom nå ene og alene fordi det er nå etter Metoo at varslere om seksuell trakassering hadde en sjanse til å bli hørt. Det var nå først det nyttet å si fra.

Men selv nå er det mange gamle AP-politikere og andre synsere ute og redefinerer og bagatelliserer de historiene som har kommet fram. Seksuell trakassering er i disses hoder ikke annet enn uskyldig flørt som jentene bare kunne sagt nei til - mener eldre menn.

Så da må det handle om en konspirasjon et sted hvor media er aktør, ikke sant? Det kan ikke handle om noe så enkelt som at kvinner ikke lengre vil tie og tåle om seksuell trakassering, kan det vel? Husk, det enkle er ofte det beste.

1

"Nå håper Oma at flere vil varsle om trakassering eller uakseptabel oppførsel i partiet eller andre steder i samfunnet.

– Jeg har full respekt for at varslere ikke ønsker å stå frem. Alle bør få eie sin egen historie. For min del føles det nå riktig å stå frem. Det er ikke jeg som har gjort noe feil. Det knyter seg ikke i min mage når jeg tenker på det som skjedde for syv år siden, og hvis jeg ikke kan stå offentlig frem som varsler, hvor langt har vi da kommet med metoo-kampanjen. I tillegg driter jeg mengder i konspirasjonsteorier og påstått maktspill. Jeg vil ha politikere som står for noe, og det er mitt kompass, sier hun.

Hun presiserer at hun ikke ønsker noen heksejakt på Trond Giske.

– Det er bare viktig at også varslerne får et ansikt, og oppmuntre andre til å varsle om uakseptabel oppførsel og trakassering.

– Har du et politisk motiv for å stå frem?

Ja, det har jeg. Jeg ønsker et arbeiderparti ledet av folk vi kan ha tillit til, et parti som kommer styrket ut og som praktiserer sine verdier, og som er tydelig på likestilling og hvordan vi forvalter våre roller. Når vi først rydder i partiet nå, må vi rydde skikkelig."

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Betimelig å sette noen spørsmålstegn ved det hele....

Saken er at det slettest ikke er viktig at hun "står frem" og liksom gjør seg til noe sextrakasseringsansikt utad for å oppmuntre andre til å melde fra.

#MeToo-kampanjen har gått sin seiersgang som tidenes kampanje - og den har virkelig sporet utsatte kvinner til å si fra. Det trengs slettest ikke noen "Line Oma" for å hjelpe kvinner til å si fra.

Dernest har AP-ledelsen virkelig tatt tak i Giske-saken og behandlet den med alvor og seriøsitet. Her er det over hode ikke bruk for noen "Line Oma" for at saken skal bli seriøst nok behandlet.

Et parti som handler i tråd med sine verdier og på en slik måte at det er tillitsvekkende - gjør det også med verdighet.

Giske og andre topp-politikere faller høyt når det først faller og det blåser på toppen. Hvis "Line Oma-åpenhet" skal være den nye offentlige ,tillitvekkende, seriøse i-tråd-med-verdier-behandling av medarbeidere som har begått bommerter , så går jeg ut fra at det ikke er fullt så mange som vil ønske å skulle legge sin sjel i slikt arbeid....

"Hun ønsker ingen heksejakt" , mens hun syns det er viktig å hausse opp Giske-saken enda noen hakk ...som om ikke ledelsen i AP gjør nok og ikke henger ut Giske i tilstrekkelig grad...

Jepp, Giske har "rennt ræva si" grundig - og han kommer neppe tilbake som statsråd.

Men denne Line Oma burde kanskje la AP-ledelsen gjøre sitt i denne saken og slutte å hausse opp stemningen ytterligere. Giske har falt og slått seg stygt - og det er ingen grunn for dette kvinnemenneske å mediekåt' stikke frem hodet sitt og sparke mannen mens han ligger nede - og påberope seg viktigheten av gode verdier og tillitvekkende håndtering og god forvaltning av roller i partiet....samt hvor viktig det er at HUN står frem....

Bare pjatt hele greia - og faktisk ganske pinlig å bevitne.

Dette kunne virkelig AP klart seg uten!

2
GARDSDATTRA [sitat…] Tidspunktet kom nå ene og alene fordi det er nå etter Metoo at varslere om seksuell trakassering hadde en sjanse til å bli hørt. Det var nå først det nyttet å si fra. Men...

Det kan ikke handle om noe så enkelt som at kvinner ikke lengre vil tie og tåle om seksuell trakassering, kan det vel?

Nei, det må jo være det når du påstår det. Fordi denne saken kan jo umulig handle om et nøye kalkulert politisk maktspill? Kan det vel?

Men siden du vet at den kom nå grunnet "mee-to", hva er det AP vet om Giskes adferd nå som ikke aktørene på landsmøtet deres visste i APril 2015? Du vet vel sikkert det også med bestemthet kanskje?

1

Det er vel ikke helt uten betydning at det er VG og Fredrik Jacobsens avis som er den største pådriveren for SEX fremstillinger som hovedoppslag på Fremsidene 24/7 - 52 - 365 Dager I ÅRET ??

Er Da FJ ett SEX MONSTER??

Bare spørr JEG i beskjedenhet ,oppe i denne Idiotien!

1
Annoyed_Conservative [sitat…] Har media bare «fått ting å skrive om» når det gjelder Giske? Eller er de blitt foret og er med som aktører i et planlagt spill? Hvis de bare hadde fått «ting å skrive om»...

Og grunnen til at jeg bruker Valla som referansepunkt er at det lett kan finnes likhetstrekk. Sjekk denne saken som tankevekker.

At Valla var såpass på viddene ang sin egen rolle, er en ting. Hennes paranoia er egentlig litt verre. Valla redet sin egen seng og måtte ligge i den. Der gjorde media jobben sin.

VG og NRK skal ha ros for at de ikke tiet i hjel Giskesaken. NRK er vanligvis ganske røde, men de kunne ikke tie denne i hjel. Derfor dekket de den heller i sin bredde.

Jeg synes som sagt at media har vært edruelige i denne saken, og forsøkt å søke fakta og finne ut hva som var "saken".

1
Annoyed_Conservative [sitat…] Nei, det må jo være det når du påstår det. Fordi denne saken kan jo umulig handle om et nøye kalkulert politisk maktspill? Kan det vel? Men siden du vet at den kom nå grun...

Nei, det må jo være det når du påstår det. Fordi denne saken kan jo umulig handle om et nøye kalkulert politisk maktspill? Kan det vel?

Det handler både om Giskes manglende selvkontroll og om maktposisjonering.

Dette er en anledning å forsøke rokere spillere i. Derfor kommer det forskjellige utspill i saken.

Men siden Giske selv har erkjent å ha forgrepet seg og Støre så tydelig har sagt ting - så er saken mht. Giske absolutt valid.

1

Varslersakene kan jo være reelle de, men at det er en tilleggssak her, er jeg ganske overbevist om. Det er et skittent maktspill der alt er lov. Det er selvsagt særdeles tåpelig av Giske det han har gjort, da han burde skjønt at slikt kan bli brukt Jan senere. Jeg har ingen som helst sympati med den fyren. Partiet står for et anstendig arbeidsliv, likestilling, solidaritet osv osv, det gjelder bare ikke I deres egen organisasjon.

1
TomPadang [sitat…] At Valla var såpass på viddene ang sin egen rolle, er en ting. Hennes paranoia er egentlig litt verre. Valla redet sin egen seng og måtte ligge i den. Der gjorde media job...

Jeg synes som sagt at media har vært edruelige i denne saken, og forsøkt å søke fakta og finne ut hva som var "saken".

Er helt enig i at media måtte dekke denne saken i en form. Men er det virkelig det VG og NRK gjør?

Jeg er ikke ute etter å drive noe forsvar for hverken Valla eller Giske som personer. Om Vallas paranoia får andre mene noe om. Men igjen; hvor er habiliteten når Simonsen i Dagbladet er nær venninne med Yssen og Mosveen som den påståtte gravende journalisten i Vallasaken er påstått å hatt et forhold med opphavskvinnen. Alle sentrale i de mediehusene som drev Vallasaken? Presseetikk?

Som sagt Aftenpostens nyhetsredaktør skrev en glimrende kommentar om det temaet, presseetikk, i dag.

1
TomPadang [sitat…] Det handler både om Giskes manglende selvkontroll og om maktposisjonering. Dette er en anledning å forsøke rokere spillere i. Derfor kommer det forskjellige utspill i sake...

Men siden Giske selv har erkjent å ha forgrepet seg og Støre så tydelig har sagt ting - så er saken mht. Giske absolutt valid.

Han har vel ikke erkjent "å ha forgrepet seg"? Men unnskyldt utilbørlig oppførsel. Semantisk sett en smule forskjell.

Om saken mot Giske er "valid". Absolutt mulig. Og det burde et landsmøte svart på!

1
joplina "Nå håper Oma at flere vil varsle om trakassering eller uakseptabel oppførsel i partiet eller andre steder i samfunnet. – Jeg har full respekt for at varslere ikke ønsker å stå fre...

Jepp, Giske har "rennt ræva si" grundig - og han kommer neppe tilbake som statsråd. Men denne Line Oma burde kanskje la AP-ledelsen gjøre sitt i denne saken og slutte å hausse opp stemningen ytterligere. Giske har falt og slått seg stygt - og det er ingen grunn for dette kvinnemenneske å mediekåt' stikke frem hodet sitt og sparke mannen mens han ligger nede - og påberope seg viktigheten av gode verdier og tillitvekkende håndtering og god forvaltning av roller i partiet....samt hvor viktig det er at HUN står frem.... Bare pjatt hele greia - og faktisk ganske pinlig å bevitne. Dette kunne virkelig AP klart seg uten!

Hva mener du om denne som Anniken H kom med så lenge etter, en hand under genseren flere år etter i en sak som er oppe mot TG

Er det " på tide" det ble ytret?

Eller i seneste, og mest upassende tidspunkt?

Det er vel lov utenforstående å tenke sitt om dette.

1
EL-FERNANDO [sitat…] Hva mener du om denne som Anniken H kom med så lenge etter, en hand under genseren flere år etter i en sak som er oppe mot TG Er det " på tide" det ble ytret? Eller i sene...

Hva mener du om denne som Anniken H kom med så lenge etter, en hand under genseren flere år etter i en sak som er oppe mot TG

Det handlet da ikke om TG. Det handlet om at da det skjedde tenkte hun at det var en hersketeknikk, mens hun i dag ser at det var seksuell trakassering. Hun har heller ikke sagt at det var TG eller noen andre i Ap.

1
Laster...