Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Så var Erna bare en helt normal maktsyk politiker likevel. Høyre-lederen, som med sin styring av den BlåBlå regjeringen etter hvert begynte å bli omtalt som Statsmann av flere, har i løpet av høsten klart å degradere seg selv til en helt normal politiker som ikke skyr noen midler for å få fortsette som landets leder.

Det startet så bra for Erna. Hun klarte det kunststykket ingen trodde var mulig, og samlet fire partier som i utgangspunktet står veldig langt fra hverandre i mange spørsmål, til en samarbeidsavtale om å kaste de Rødgrønne og overta makten. Og selv om det ikke gikk helt som hun ønsket med alle fire partier i regjering, manøvrerte hun godt og fikk i stedet en avtale om samarbeid mellom de to regjeringspartiene og de to som ble støttepartier.

Gnisninger som oppsto mellom partiene mumlet hun seg stort sett godt ut av, og samarbeidspartiene framsto som forholdsvis samlet om prosjektet. De større skjærene som kom manøvrerte hun seg fint unna med mer mumling som "Jeg ville ikke sagt det på den måten", og unngikk å selv komme i fokus i de problemene som oppsto mellom opportunistiske enkeltpersoner og støttepartiene.

Men i høst har vi fått se Ernas sanne ansikt. En politiker som gjør nærmest hva som helst for å klamre seg til statsministerstolen. Som å kalle KrFs mulige veivalg mot venstre for mangel på demokrati. Som å åpne for endringer i abortlovgivningen uten å ha hverken eget parti eller regjeringspartnere med seg. Og som å ha hemmelige samtaler med en av nestlederene i KrF for hvordan han kan komme med utspill som kan påvirke valget til KrF.

Er fortsatt Erna stjerna på den blå siden her på VGD, eller har man såpass selvinnsikt at man ser at stjerna har sluknet i høst?

3
42 svar

42 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

neondian

Er fortsatt Erna stjerna på den blå siden her på VGD, eller har man såpass selvinnsikt at man ser at stjerna har sluknet i høst?

Den begynte å skinne litt svakare under metoo-sakene i Høgre kor ho gjekk ut i media utan å ha fått nok informasjon frå folk rundt seg i Høgre korleis stoda var i Høgre.

Neste trinn nedover var handsaminga hennar av Listhaug-bråket. Her gjekk det altfor lang tid med mumling før ho skjøna kruttet i denne saka. Då fekk vi og sjå at ho ikkje hadde kontroll i si eiga regjering ved at ein statsråd gjekk på talarstolen i Stortinget og ikkje gjorde det ho hadde fått beskjed om.

I haust gjekk det altfor seint opp for Solberg at ho ikkje hadde jobba nært nok med Hareide og KrF, og difor ikkje fekk med seg kva som var i ferd med å skje. Når så reaksjonen endeleg kom var den sein og litt panisk.

Ein statsminister som no i gjennom tre-kvart år har vore så ute av touch med kva som skjer rundt henne, er ikkje ein god statsminister.

Så får vi sjå korleis det etterkvart kjem til å gå. Eit KrF med i regjeringa Solberg vil legge stort press på FrP som enno meir vil slite med å få sakene sine igjennom (naturleg nok), og kor eg trur misnøya med kva dei får til i regjering kan tære på både lysten og vilja til å fortsette som regjeringspartner.

2

HLund

Man kan legge til Thomessen-saken der hun av uforståelige grunner tviholdt på stortingspresidenten. Mulig hun har sittet for lenge. 14 år er tross alt ganske lang tid.

1

neondian

14 år er tross alt ganske lang tid.

Ho er vel den som har hatt den jobben lengst. Forgjengaren, Jan Petersen, hadde vel "rekorden" på 10 år til ho slo den.

1

pfrog567

Mulig hun har sittet for lenge. 14 år er tross alt ganske lang tid.

Tja, Gerhardsen satt vel i 20 år. Bratteli, Gro og Jens i 10-12 år.

De er uten tvil gode ledere når de sitter i så lang tid :)

1

ulefos

Den begynte å skinne litt svakare under metoo-sakene i Høgre kor ho gjekk ut i media utan å ha fått nok informasjon frå folk rundt seg i Høgre korleis stoda var i Høgre.

det var en kjempetabbe

1

KHWS

Eit KrF med i regjeringa Solberg vil legge stort press på FrP som enno meir vil slite med å få sakene sine igjennom (naturleg nok), og kor eg trur misnøya med kva dei får til i regjering kan ære på både lysten og vilja til å fortsette som regjeringspartner.

Hvorfor skal Krf inn i den blå regjeringen? Det blir det bare bråk av.

Krf klarer seg fint utenfor og voterer fra sak til sak. Det Hareide holder på med er ødeleggende både for partiet og seg selv.

1

Folkflesk

Begynner å helle mot det samme når jeg ser hvordan de holder på nå. På meg virker det som om Hareide og Ropstad er buddies så lenge kamera er påslått, men nærer en dyp gjensidig mistillit i det virkelige livet. Og begge har nå et voksende sinne mot seg fra den fløyen de ikke tilhører.

Hvis de skal redde stumpene tror jeg de må vurdere å skrinlegge regjeringsforhandlinger i overskuelig fremtid. Hvis ikke er det stor sjanse for at partiet rives i to.

2

fargerik

Ja, det er jo tre alternativer, og det tredje er å la tingene forbli som de er. Et KrF alene i sentrum som henter støtte til sin egen politikk fra sak til sak fra den som byr høyest.

Det virker for meg som om det er en vanskelig posisjon å forbli i i hele tre år til.

1

neondian

Eg trur no at om ikkje det går som Hareide vil så har vi nestleiarar i KrF som gjerne tek med seg partiet inn i ei Solberg-regjering (ut frå såkalla sikre kilder er ein av nestleiarane allereie i dialog med Høgre om eit eller anna).

1

Tempus

I mangel av andre stjerner er hun fremdeles den som lyser sterkest:))

1

DenSisteBohem

Er fortsatt Erna stjerna på den blå siden her på VGD, eller har man såpass selvinnsikt at man ser at stjerna har sluknet i høst?

Absolutt, og hva dere der ute på venstresiden mener om Erna tror jeg ikke at hun tar så tungt.

1

perchri

Det startet så bra for Erna. Hun klarte det kunststykket ingen trodde var mulig, og samlet fire partier som i utgangspunktet står veldig langt fra hverandre i mange spørsmål, til en samarbeidsavtale om å kaste de Rødgrønne og overta makten. Og selv om det ikke gikk helt som hun ønsket med alle fire partier i regjering, manøvrerte hun godt og fikk i stedet en avtale om samarbeid mellom de to regjeringspartiene og de to som ble støttepartier

Noen skjønner aldri at etter opptur følger nedtur. Slik er det bare. Jern Erna var en sol som nå er blitt en kall dverg. samme skjer med vår sol omm milliarder av år. Slik er det bare..

1

kval

Er fortsatt Erna stjerna på den blå siden her på VGD, eller har man såpass selvinnsikt at man ser at stjerna har sluknet i høst?

Det som gjør henne enestående er at hun har klart å holde sammen en borgerlig regjering såpass lenge. Hvorfor og hvordan er et annet spørsmål.

At det er viktig for en maktpolitiker å klamre seg til makten burde ikke overraske noen.

1

Jallaskar

Enig i det. Men noen Statsmanns-betegnelse fortjener hun ikke.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...