Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Stem MDG eller mist stemmeretten!

Klimasirkuset når stadig nye høyder. Nå i dagsnytt atten ble det lansert den geniale idén om å frata folk stemmeretten fordi de ikke stemmer i tilstrekkelig grad på MDG.

Statistikken viser nemlig at eldre aldersgrupper er underrepresentert i å gi MDG sine stemmer. Den nærliggende løsningen vil være å frata stemmeretten for endel av aldersgruppen. Da vil MDG automatisk får større oppslutning.

MDG er i all hovedsak et Oslo og storby fenomen, særlig blant den såkalte hipster-kulturen. I Oslo er andelen yngre folk også langt større enn ellers i landet. Så med samme logikk burde endel av de yngre Oslo-velgerne også miste stemmeretten da stemmene til MDG er overrepresentert i disse aldersgruppene. Oppslutningen om pensjonistpartiet er ventelig helt minimalt i denne aldersgruppen 18-30 år.

1
149 svar

149 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

clavin

I det hele tatt lurer jeg på hvor verden er på vei. I alle kulturer blir eldre verdsatt i den forstand at de har erfaring som unge ikke har. Slik det er i dag derimot prøver man å innprente at det er drittunger på 16 år som besitter vettet alene, og alle som er uenige er uvitende og "må gå i seg selv".

Når ble unger kunnskapens og visdommens kilder? Slik jeg husker det fra min egen ungdom var vi veldig umodne på den tida, og skjønte ikke sammenhenger like bra som vi gjør etter hvert som vi blir eldre. Vi var også veldig påvirkbare, og var således lite selvstendige i tankegangen. I dag derimot er det visstnok de unge som har forstått "alt" som går over hode på de eldre, og løsningen er nær sagt å eliminere de eldres stemmerett ved å senke stemmerettsalderen og å vekte stemmer etter hvor lang tid man har igjen på jorda. Alt for å påvirke valget i ønsket retning.

Verden er enkelt og greit blitt gal.

4

Rhabagatz

Om ikke jeg tar feil så er dette det første skikkelige innlegget i denne tråden med argumenter utover indignasjon over den tabloide fremstillingen i trådstarten.

Debatten har pågått en stund i Storbritannia, og ble satt i gang i Norge av denne kronikken.

Nå er det bare en debatt, og helt sikkert ikke noe som kommer til å få særlig gehør dette her. Men det er et poeng der, og det er at de eldre påvirkes i mindre grad av endringene enn de unge, først og fremst fordi de unge kommer til å leve mye lenger.

Men at man ikke trenger ytterligere nedgradering av de eldre, det er jeg tildels enig i.

1

clavin

Men det er et poeng der, og det er at de eldre påvirkes i mindre grad av endringene enn de unge, først og fremst fordi de unge kommer til å leve mye lenger.

Argumentet om at de eldre påvirkes i mindre grad av endringene, og følgelig "driter" i om verden går nedenom og hjem er hersketeknikk, og har ingenting med virkeligheten å gjøre. De fleste eldre stemmer selvsagt basert på hva man anser som best for seg selv når det gjelder økonomisk stilling, på samme måte som unge også gjør dette. De eldre som har formue stemmer kanskje på Høyre, med argument om at dette partiet ønsker å få vekk formueskatten. Av den grunn er det lett å få beskyldninger fra eksempelvis SV-velgere om at man står for en slags egoisme. Det disse SV-velgerne gjerne ikke sier er at de selv ikke har noen formue, og følgelig også stemmer med utgangspunkt i egen lommebok, da de er primært for å fordele ANDRES penger på en mer "rettferdig" måte. Dette er også en form for egoisme, spør du meg.

Men, poenget mitt er at man må skille mellom store og små ting i denne sammenheng. Formueskatt er en liten ting, som ikke betyr så mye når alt kommer til alt, og de eldre vil i likhet med de unge ikke nærmest gi blaffen i verden fordi at de ikke kommer til å leve de neste 50 årene. De vil stemme på det partiet som de anser som best til å ivareta samfunnet på lang sikt, og det blir som sagt en hersketeknikk å nærmest fortelle at de gir blaffen i kloden ved å stemme på et annet parti enn MDG. Det handler enkelt og greit om at man ikke tror på virkemidlene som MDG representerer, og at eksempelvis Høyre ivaretar de viktige tingene på en bedre måte.

Det er skremmende når et parti og en gruppering mener at de besitter den hele og fulle sannheten, som tilfellet er med deler av MDG i dag. Eldre har ofte barn og barnebarn, og det er tull å indikere at de ikke bryr seg om kårene disse vil ha. En kan også lure på hvorfor mange eldre er i mot innvandring når de i følge noen har denne gi f***-holdningen. Argumentet mot innvandring er at man er bekymret for hvordan Norge utvikler seg, men hvorfor skal eldre bekymre seg her? De er jo borte når de verste konsekvensene her blir synlige? Kan grunnen være at de ikke gir blaffen i hvordan Norge blir etter at de selv er borte?

Det er altså etter sigende ungdommen som er bekymret for verden, mens de eldre gir blaffen. Jeg tror at begge grupper tenker på framtiden i beste mening, men at de eldre har mer ballast til å se helheten og til å tenke klokt.

3

Tallyhoo

Sukk! De som blir mest påvirket av dagens valg er enda ikke født. Så da kan vi like godt la en superdatamaskin avgjøre hvem som skal styre på vegne av våre tipptipposv....oldebarn.

»Av alle elendige styringsformer er demokratiet det minst elendige». Det gjelder fortsatt. Og man kan gjerne tilføye: demokratiet er uendelig mye bedre enn alternativene. Derfor skal en oldemor på 90 selvsagt ha like mye å si som oldebarnet på 18.

3

KHWS

Derfor skal en oldemor på 90 selvsagt ha like mye å si som oldebarnet på 18.

Noen har tydeligvis forstått prinsippet, men våre politikere er slik jeg ser det er ikke helt enige og vil begrense valgmulighetene våre.

Dette er blitt gjort før, sist her hos oss i WW2 og slik vil vi ikke ha det!

1

Tempus

MDG i Oslo har ingen visjon om å stanse veksten av boligbygging og antall nye mennesker i byen, og som setter en god del såkalt miljøavtrykk. MDG er derfor lite troverdige, men det som er litt morsomt er at Sp mener at veksten i byen bør stoppes.

2

PapaSmurf

Øke stemmeretten til 25 år er mitt forslag.

Folk som ikke har vært endre steder enn i et klasserom og ikke har måttet greie seg selv forstår ikke rekkevidden av MDGs politikk.

Jorden greier seg uansett

2

HLund

Øke stemmeretten til 25 år er mitt forslag.

Hehe, ja, det var jo kjempedemokratisk :)

1

ehall

Øke stemmeretten til 25 år er mitt forslag.

Vi kan begynt på 20 år. Er absurd at man kan komme inn på Stortinget men ikke er voksen nok til å drikke brennevin.

1

fazz

>>> Da burde vel også alderen for førerkort og hæren også økes til 20 år? For det er da like absurd at noen som skal ut å sloss i kriger som de ikke engang har mulighet til å stemme for om vi skal delta i.

1

kval

ikke er voksen nok til å drikke brennevin.

Hva er det som er så voksent med det - i politisk forstand?

1

Coach

Jorden greier seg uansett

Jepp, også uten mennesker. Heller sistnevnte som er i en utsatt posisjon.

Ikke at dette på noe som helst vis er et argument for det som egentlig diskuteres i denne tråden, så det er sagt.

1

EL-FERNANDO

Det er veldig overdrevet dette med "unge" og miljø.

Ett av propaganda tiltakene til disse ekstremist gruppene.

Om det står 30-40000 barn og unge rundt i Norge å skriker noe raddis ræl, er det igjen nesten 1 million barn som oppfører seg og lever helt normalt liv, sammen med foreldrene sine.

Vi er tilbake til at strafferammen for Lærere som bedriver politisk propaganda i Skolen må høynes meget opp , dette er ett tak denne Regjeringen må gjøre noe med.

Grove tilfeller må fengsles med minst 5 år.

2

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...