Nye VGD er lansert! Mer informasjon

FrP-topp Søviknes er vonbroten etter at FrP ser ut til å miste ordføreren i utstillingsvinduet Os: "[Tapet av hjemkommunen ser også ut til å prege den avtroppende ordføreren. Faktisk så mye at han denne uka tok til orde for å endre valgordningen til fordel for det største partiet, som i dette tilfellet også er hans eget.

Til NRK åpner Søviknes for å innføre en sperregrense for å hindre at små partier får så mye innflytelse. Han ønsker seg også en debatt om systemet fungerer etter hensikten når de største partiene bare får ordføreren i drøyt halvparten av tilfellene i fylket.

Til statskanalen sier Søviknes at systemet framstår udemokratisk når de største partiene skvises ut. Han frykter for både valgdeltakelsen og den politiske interessen hvis valgvinnerne blir holdt utenfor viktige posisjoner av et halvt dusin småpartier.](https://www.dagbladet.no/kultur/han-oser-av-darlig-taper/71630719?fbclid=IwAR0aDB5TDJPlYziqG2Haq0zz9_fVx1H-xY2soBxapJHGM8cgep8-IfVc2Xk)"

Her er Søviknes helt på jordet, og tror ikke han helt tenker over konsekvensen over det han selv sier. For i Stortinget har det største partiet blitt holdt utenfor makten i to perioder nå.

1
75 svar

75 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

SIG100

Fikk også lyst til lime inn denne om den tidligere partieierens- fra den gang han drømte om å bli Stortingspresident:

1. Gjentatte tjuvpermer fra Stortinget på grunnlag som ikke ville gitt permisjon. Vikarierende LOL forklaringer - som jeg var ikke klar over at man måtte søke, første ferie på 25 år, skulle på møte med partilaget (flere uker etter at han reiste)

2. Mottok lønn for disse tjuvpermene utover det han ville fått ved en evt. permisjon om han hadde søkt.

3. Mottok for høy godtgjørelse for kommunestyret i Oslo siden han stort sett aldri møtte - satt musestille inntil kommunen selv oppdaget det.

4. Mottok 100.000 fra Se og Hør - samtidig som han og Frp kjempet for at Se og Hør skulle sidestilles med aviser i forhold til momsfritak.

5. Presset eget parti til å gi han en solid godtgjørelse på toppen av Stortingslønna når skilsmisseoppgjøret ble for dyrt for han - etter at han året før kjørte en kampanje mot politikernes grådighet (det gjaldt tydeligvis ikke han selv...).

6. Tatt i bevisst skatteunndragelse gjennom å unnlate å oppgi til skattemyndighetene at han lot partiet betale barnebidrag mm.

7. Betraktet stortingsgruppas penger som sine egne - og brukte flere hundretusen som sin egen reisekonto uten regnskapsføring og revisjon eller å oppgi fordelene til skattemyndighetene. Dette til tross for påpakning fra Stortingets administrasjon. Som forsvar for misbruk og skatteunndragelser mente han at ingen hadde noe med hvordan Stortingsgruppa brukte sine midler - selv ikke skattemyndighetene!

8. Ansvarlig for stortingsgruppas mangeårige og omfattende skatteunndragelser. Når han nok en gang ble tatt med buksene nede så prøvde han og partiet vekselvis å benekte fakta, ingen kommentar, nekte innsyn (også til likningsmyndighetene og presidentskapet), kverulere på soleklare skatteregler - og ikke minst var selvfølgelig Carl og stortingsgruppa hevet over likningsloven. I tillegg var det selvsagt den vanlige offerrollen - og barneskolens forsvar "det var ikke bare meg".

9. Bodde i vaktmesterbolig der det var krav til næringsvirksomhet uten at det ble drevet noen næringsvirksomhet. De lokale partilaget tro til hjelp og flyttet dit - men det var fortsatt ikke næringsvirksomhet i følge betingelsene - så da fjernet man likegodt hele restriksjonen (som fra tidenes morgen kun var en konstruksjon for å omgå byggeforbudet i strandsonen) - med milliongevinst for Hagen.

10. Har gjennom historien utallige utrenskninger i partiet - der enhver som truet Hagens enevelde ble skviset ut med mer eller mindre ufine metoder.

11. Har gjentatte ganger foreslått at dersom et parti ekskluderer en folkevalgt skal den ekskluderte miste den plassen som folket har gitt han - samtidig som han selv i sin tid kom inn på Stortinget som vararepresentant for Anders Lange og på den tiden hadde meldt seg ut av ALP og startet sitt eget parti. Han mener altså at sentralstyret i partiet bør kunne overstyre folkets vilje - et syn også Stalin og Kim-Il-Sung stod for.

12. Har gjentatte ganger foreslått å senke sperregrensen - inntil Frp ble stort nok til å tjene på at den ble hevet - da foreslo han det motsatte.

13. Har systematisk motsatt endringer i Stortinget som ville redusere hans personlige frynsegoder - men selvsagt vært mer villig til å endre de for nye representanter bare han kunne beholde ordningene. Har motsatt seg innsyn i stortingsgruppenes bruk av midler, registrering av partistøtte, registrering av representantenes økonomiske bindinger osv.

14. Han har selvfølgelig - til tross for sin lange historie med å mele egen kake med lovlige og ulovlige midler - stått i første linje for å angripe andres misbruk av ordningene - ned til å kreve å få utlevert andre representanters reiseregninger med bilag og krangle på småbeløp.

15. Da har vi ikke engang berørt hans langvarige spekulasjon i å tiltrekke seg rasistiske innvandringshatere - fra hans forfalskede brev til å la enkeltrepresentanter ta seg av grumset - før han pliktskyldigst byttet de ut når de ble for stor belastning (en linje som Siv ser ut til å adoptert). Selv har han selvsagt nøyd seg med utspill med finere gavepapir - men i bunn og grunn samme innhold.

16. Heller ikke har vi berørt hans bevisste lefling med fordommer mot enkeltgrupper - det være seg alenemødre eller finnmarkinger.

17. Og sist - men ikke minst - hans oppblåste ego og hevngjerrighet mot de som står i veien - om det gjelder presidentverv eller de som setter lys på Hagens og Frps mange uhumskheter. I Hagens verden er han ufeilbarlig - og det er budbringeren som er problemet - ikke innholdet i saken.

Ingen er så gode i å være forutrettet som Hagen - i særdeleshet når han ikke har rent mel i posen. Listen kunne selvsagt ha vært atskillig lengre. Det var flaut for Norge å ha en visepresident med en slik historie - la oss nå håpe at velgerne forteller han at strandbaren i Torrevieja er et mer passende sted for han enn som frontfigur i Oslo.

Jeg har ikke oppdatert med Frps bravader seinere, men de har jo fortsatt i samme stil, selv som regjeringsparti - Hagen har nok vært en god lærer :)

https://www.nrk.no/norge/historisk-mannefall-for-frp-landsmotet_-_-mangler-sidestykke-i-norsk-historie-1.14536127

https://www.dagsavisen.no/debatt/skandaler-i-ko-fra-frp-1.1271378

3

EinarSalbu

En god oppsummering av Hagens politiske liv. Her er ingenting å skryte av. Det inntrykket som står igjen av Hagen er en politiker som hele sitt voksne liv har vært forelsket i sitt eget speilbilde.

1

Daddy

Maxus4:

Fakta er fakta. Søviknes var en voksen mann med kone hjemme, jenta han skjenket før han forgrep seg på henne var et barn.

Og hele partiledelsen i FrP, med "Amne-Siv" Jensen i spissen, visste at fyren er en frastøtende pedo, men valgte å lyve til velgerne, av hensyn til partiet.

"Hele partiledelsen løy i Søviknes-saken, innrømmer John I. Alvheim"

https://www.vg.no/rampelys/bok/i/qqK11/alvheim-alle-loey-i-soeviknes-saken

1

excon2

Og hele partiledelsen i FrP, med "Amne-Siv" Jensen i spissen, visste at fyren er en frastøtende pedo

Nå må du gi deg. Forsvarer på ingen måte det Søviknes gjorde, men det har absolutt ingenting med pedofili å gjøre. Hele partiledelsen vet også at Granda lå og rulla i åkeren med en drita guttunge. Er hun også en frastøtende pedo?

1

maxus4

Hele partiledelsen vet også at Granda lå og rulla i åkeren med en drita guttunge. Er hun også en frastøtende pedo?

Det kunne jeg også tenkt meg å hørt Daddys synspunkter på.

1

fedda1

Hele partiledelsen vet også at Granda lå og rulla i åkeren med en drita guttunge. Er hun også en frastøtende pedo?

Han som skulle hatt sex med Grande, har siden sagt at han ikke vil si noe om saken og at det som skjedde var ifall en sak mellom dem og at han aldri har hatt noen problemer etterpå og han ble sågar tilbudt over 400 000 kroner for å fortelle intime detaljer til reset og - han nektet å fortelle noesomhelst! Så den forbannende møkkablekka reset, diktet opp et lissom-intervju med den da 26 år gamle mannen - enda han avviste å si noensomhelst. da reset ble konfrontert med dette, svarte de at de hadde opplysningene de lot han si, fra sikre hold.

Jenten som Søviknes'n skjenket dritings og så knulte, var 16 år og har siden hatt psykiske problemer.

1

maxus4

Daddy: ingen er dømt i saken . Det er ikke ulovlig å ha sex med en 16 snart 17 år gammel.jente . Pedofili er pre-pubertale barn .. 16 og 17åringer inngår ikke i den kategorien. Trenger ikke like det han gjorde men han har ikke gjort noe ulovlig.

1

BornOnThe4thOfJuly

Da var ikke ulovlig da.

Men på grunn av Søviknessaken så forandret man loven slik at det er forbudt i dag å utnytte en slik overmaktssituasjon som Søviknes (nestleder i partiet) var i mot et ungt FPU-medlem.

Det er blant annet en av paragrafene som Svein Ludvigsen muligens blir dømt etter i sin sak.

Moral går uansett utenpå selve lovverket. Man kan være en drittsekk og gjøre umoralske ting men likevel holde seg innenfor lovverket. Man er likevel en umoralsk drittsekk.

1

Ljot

Jeg tror det mest av alt var en liten hjernefjert fra Søviknes sin side. Noe som glapp ut av han i et øyeblikks frustrasjon etter tapet. Han er en oppegående fyr så om man spør han om å utdype vil det ikke forundre meg om man fikk et litt annet svar. Men sikker er jeg ikke, det har som nevnt av andre vært en FrP-greie, dette å ønske en økt sperregrense. Noe som forøvrig er en dårlig ide med udemokratiske konsekvenser.

Forøvrig er sitsen i Bjørnefjorden kommunestyre nå 17-17-1, uten at det forandrer så mye. En SP-representant har meldt seg ut og blitt uavhengig representant. Uvanlig historie og fin fyr. Godt å se at osingene forstatt ikke lar seg pille for mye på nesa av overdreven politisk korrekthet.

1

EinarSalbu

Demokrati, ytringsfrihet og religionsfrihet står veldig sterkt i FrP om det er til partiets fordel. Ellers ikke.

1

Kul_Djevel

Til NRK åpner Søviknes for å innføre en sperregrense for å hindre at små partier får så mye innflytelse.

Er jo ikke spesielt lurt av Søviknes å ønske da siden Frp raskt kan bli et "småparti" selv hvis de fortsetter å dolke sine velgere i ryggen.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...