Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Minneord for Marius, alias Spike11

Mulig dette er off-topic, men jeg føler likevel det bør nevnes: Marius Melgård, kjent på VGD som Spike11, er død, bare 46 år gammel. Han fikk et illebefinnende på jobb på torsdag, og livet sto ikke til å redde.

Marius var opprinnelig fra Råholt i Eidsvoll kommune, og var supporter av Vålerenga og Manchester United. Han pleide å være aktiv på forumene både for norsk og engelsk fotball, i tillegg til politikk og ishockey. Han var en svært kunnskapsrik (til tider kverulerende) fyr med meninger om det meste. I likhet med meg selv, har han ikke vært aktiv på VGD på mange år, men for de av debattkorpset som husker ham synes jeg likevel det er på sin plass med et minneord.

Selv ble jeg kjent med Marius da vi tok PPU (praktisk-pedagogisk utdanning) i Trondheim i 2001-02. Jeg skal ikke påstå at vi var nære venner, men vi fant tonen gjennom felles interesse for musikk og fotball - og selv om han holdt med MU, og jeg Liverpool, klarte vi stort sett å diskutere fotball på en saklig måte. Vi var på flere fester sammen, og hadde også en tendens til å møtes tilfeldig på Macbeth - inkludert oppgjøret på Old Trafford i januar 2002 da Danny Murphy avgjorde for Liverpool fem minutter før slutt.

Senere flyttet vi begge fra Trondheim for å ta fatt på lærergjerningen i forskjellige deler av landet. Marius flyttet til Oslo hvor han jobbet ved flere skoler, de siste årene på Frydenberg ungdomsskole på Grünerløkka/Hasle. Jeg møtte ham aldri fysisk etter studenttilværelsen i Trondheim, men vi ble etterhvert venner på Facebook, og holdt en viss kontakt med hverandre der. Faktisk en av de få personene fra studietida jeg fortsatt har/hadde kontakt med.

Hvil i fred, gamle ørn!

2
2 svar

2 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Lezah

Husker Spike veldig godt. Alt for ung alder å gå bort i. Trist.

1

cochisedied

Hvil i fred, gamle ørn!

Slutter meg til den.

Husker Spike godt - en god og saklig debattant. Vi hadde i forna dager en felles fascination for tv-serien Buffy the Vampire Slayer.

Cochise-

1

frode57

RIP

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...