Politikk - Norsk

kansas00

Norges sykeste fylke skal dø

https://www.nrk.no/ostfold/xl/na-skal-norges-sykeste-fylke-do-1.14468996

Som det står i linken skal nå norges sykeste fylke dø... Østfold. Fylket topper de fleste negative statistikker som er. Litt overaskende kanskje da de store klagefylkene i norge muligens er de som ligger lengst mot nord (om man skal dømme etter mediedekning) og var de man skulle innbille seg toppet de negative statistikkene. Uansett er det jo som det står i artikkelen litt betegnende at det dit industrien og sånt kom først for alvor til norge, mens man i andre landsdeler drev med "primitive" næringer...

Mens vestlendingene drev eget småbruk i fjellsidene og nordlendingene hadde egen fiskebåt slik at de kunne skaffe mat til familien, begynte østfoldingene å stemple inn på de stadig flere fabrikkene som dukket opp utover 1800-tallet.

Østfold var til og med en av motorene i norge i gjenoppbyggingen etter krigen. Så begynte det å gå nedover for etterhvert som oljeindustri etc blomstret opp på vestlandet. Som det står, så legger ikke tidligere statsminsiter nordli skjul på sitt svik mot østfold

– Det var en villet politikk fra staten å bygge ned Oslofjorden og bygge opp Vestlandet, sier Negaard, som møtte Oddvar Nordli flere år senere.

– Han startet med å be om unnskyldning for at statens politikk hadde gått knallhardt utover Østfold, sier han.

Så er spørsmålet om østfoldingene har vært for dårlig til å klage og bruke den stemmen de har. Staten stilte opp med milliardpakker da oljeprisen gikk nedover og folk mistet jobbene sine på vestlandet. Var ikke tilsvarende iver for å bidra den gangen østfold møtte en ny hverdag. Så kanskje man får omskrive historien om at makta i oslo er så fokusert på oslo området rundt når de i sin tid ofret fylket. Uansett artikkelen er verdt å lese uansett hva man måtte mene.

1
4 svar

Så er spørsmålet om østfoldingene har vært for dårlig til å klage og bruke den stemmen de har.

Det er for store motsetninger i fylket. Dvs. de som er fra Fredrikstad og Sarpsborg kjemper i hovedsak kun for hva som skal skje der, mens resten må kjempe med nebb og klør mot de, for å få noe i det hele tatt.Det er oppskriften på tragedie.

Det ironiske er at samtidig som fylket forsvinner, så kommer det en stor enhet i/med Indre Østfold kommune, som kunne ha skapt litt balanse på den såkalte Østfoldbenken.

1

Det er vel å bedra folk om noen tror at Viken vil være svaret for de som bor i Østfold. Komedien er fullendt. Men sånn går nå dagene..

1
Laster...