Politikk - Norsk

TomPadang

Frp mot gamle høyder

Frp gjør igjen en god måling - og er på gamle høyder, mens AP, Høyre, MDG, kommunistene og annet slikt - faller betydelig. Se det ja....Norge begynner å se lyset. Det som skjer er en reaksjon på styret tidligere i vinter - der Frp fikk nok og gikk ut av regjering. Det ser det ut som velgerne mente var rett. Der fikk Erna, Hareide og kumpanene en kilevink. Og Støre roter fortsatt rundt uten retning. Der fikk han også en kilevink. Nå mangler det bare at libertineren Giske åler seg opp i partiets ledelse - da er tragediekomien fullkommen...

https://www.nrk.no/norge/ny-nrk-maling_-frp-gjor-kjempebyks-og-regjeringen-er-pa-historisk-bunniva-1.14888727

2
124 svar

Frp gjør igjen en god måling - og er på gamle høyder, mens AP, Høyre, MDG, kommunistene og annet slikt - faller betydelig. Se det ja....Norge begynner å se lyset.

Venstresiden har fremdeles et solid flertall. Fortsetter dette blir det regjeringsskifte.

"kommunistene og annet slikt" står adskillig sterkere enn sitt siste valgresultat. Rødt har faktisk fordoblet sin oppslutning.

Er det ingen av disse kjensgjerningene som bekymrer deg?

1

Frp gjør igjen en god måling - og er på gamle høyder, mens AP, Høyre, MDG, kommunistene og annet slikt - faller betydelig. Se det ja....Norge begynner å se lyset.

Høyre burde ta hintet og skjønne at samarbeid med krf og venstre er ikke det folk ønsker. Noen som gidder å fortelle dette til Erna?

4

Folket var ihverfall temmelig lei Bondevik 2 regjeringen, og de gikk på nederlag så det suste. Så å gjenta "suksessen", i den fella må ikke Erna gå i og tro at alt blir så meget bedre denne gangen.

1

Se det, 16%, gratulerer! Noen prosent til så bør Frp kunne kreve å få flertall på Stortinget og danne regjering alene, siden så mange i Norge har sett lyset.

1

Det som skjer er en reaksjon på styret tidligere i vinter - der Frp fikk nok og gikk ut av regjering. Det ser det ut som velgerne mente var rett.

Lurer på om folk flest rett og slett er gale. Vil ikke stemme frp fordi de er i regjering - stemmer heller Høyre eller Sofa. Ah, nå er de utenfor regjering, så da kunne jeg tenkt å stemme frp? Vil jo ha absolutt minst mulig frp-politikk i praksis, må vite.

1
Cabal [sitat…] Lurer på om folk flest rett og slett er gale. Vil ikke stemme frp fordi de er i regjering - stemmer heller Høyre eller Sofa. Ah, nå er de utenfor regjering, så da kunne je...

Lurer på om folk flest rett og slett er gale.

Folk flest eller Frp-velgere?...

Det du beskriver her viser at de ikke helt fulgte med på samfunnsfagtimene... Av en eller annen grunn så er det AP som er skyld i at de har det vondt, uansett om AP sitter i posisjon eller ikke...

1

Frp gjør igjen en god måling - og er på gamle høyder, mens AP, Høyre, MDG, kommunistene og annet slikt - faller betydelig. Se det ja....Norge begynner å se lyset. Det som skjer er en reaksjon på styret tidligere i vinter - der Frp fikk nok og gikk ut av regjering. Det ser det ut som velgerne mente var rett. Der fikk Erna, Hareide og kumpanene en kilevink.

Alle på den borgerlige siden led et tap når samarbeidet som forente den borgerlige siden brøt sammen. Firepartiregjeringen hadde flertall på stortinget og stod fritt til å bestemme hva de ville uten at opposisjonen hadde noen mulighet til å blokkere/endre politikken.

Nå består den blå siden av en svak mindretallsregjering og et revansjelystent FrP i opposisjon som ser ut til å tro at de skal kunne presse regjeringen lengre i retning FrPs primærstandpunkter enn de fikk til mend de selv satt i regjeringen. Det tror jeg ikke vil skje.

Jeg tror at hvis FrP blir for steil så kommer Erna til å vende seg mot Sp og Ap og søke å skape flertall med dem. Det vil i så fall presse politikkutøvelsen i rød retning og gi FrP mindre innflytelse enn de hadde. Dessuten har dette rotet og sammenbruddet gjort det langt enklere for den rødgrønne siden å vinne neste valg. Skjer det vil alle partier på blå side miste all innflytelse på utøvd politikk i kommende stortingsperiode. Noe jeg håper sterkt skal skje.

Summa summarum tror jeg at FrP skal få merke at deres påvirkning på norsk politikk fikk en real kilevink når de brøt ut av "fengslet". Og dere må gjerne trekke flere velgere fra blå side. De stemmene kommer ikke til å innflytelse. De vil svekke den blå sidens makt.

1

Det som skjer er en reaksjon på styret tidligere i vinter - der Frp fikk nok og gikk ut av regjering. Det ser det ut som velgerne mente var rett. Der fikk Erna, Hareide og kumpanene en kilevink. Og Støre roter fortsatt rundt uten retning. Der fikk han også en kilevink.

Ja, Erna med sin innvandringspolitikk får ikke min stemme en gang til. Hun får kose seg fremover med merkverdighetene Hareide og Rajafyren. Hareide var jo rimelig kjapp med å komme seg tilbake til en jobb med lite arbeid og høy lønn, noe mer falskt skal man jaggu lete lenge etter. Ikke en gang Jesus ville hatt med slike å gjøre.

Men penger er vel penger for en KRFer også, de kan nok ikke leve av å forsøke seg på enevelde og sette seg selv ut på sidelinjen. Dessuten ville de nok ikke fått stortingslønn i det sivile, enkelte av de ville ikke klart å jobbe en hel dag heller...

3
kval [sitat…] Venstresiden har fremdeles et solid flertall. Fortsetter dette blir det regjeringsskifte. "kommunistene og annet slikt" står adskillig sterkere enn sitt siste va...

Jo. Slik må holdes på et minimum. Nå er jeg ingen heiagutt på høyresiden heller. Hadde jeg fått velge, hadde jeg kastet alle på Stortinget og satt inn et nytt sett partier. Da hadde EU-tilknytning blitt minimal. Ingen utenlandskabler. Nasjonalisering av kraftproduksjon. Ingen flere vindmøller. Mye strengere innvandringspolitikk. Minimalt med konkurranseutsetting og ansvarsfragmentering. Osv..osv.

Men inntil videre må jeg vurdere å stemme på noe. Her er Frp det minst verste.

1
Laster...