Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Corona - alternativ strategi

Myndighetene har bestemt seg for å stenge ned samfunnet fordi kapasiteten til sykehusene ikke skal bli sprengt. Ikke fordi folk ikke skal få sykdommen, for det har man forklart grundig at ikke er noe tema, men fordi sykdommen skal utvikle seg i et slikt tempo at alle som trenger helsehjelp skal kunne få nettopp det. (Damen på Debatten for noen dager siden fikk masse tyn fordi hun ville hindre smitte, og det er også slik jeg ville ha angrepet saken, men det er ikke noe tema nå).

Dvs. da si at samfunnet vil kunne stenge mindre ned jo større kapasitet det vil bli i helsevesenet. Derfor burde man sette absolutt alle kluter til for å øke kapasiteten. Omgjøre hoteller/idrettshaller til fungerende behandlingsinstitusjoner, omprioritere innen dagens sykehus, lyn-opplære helsearbeidere til relevante arbeidsoppgaver, m.m.m. Kineserne bygget nye sykehus på 14 dager, og om vi er f. eks. tre ganger så treige som kinesere så burde vi kunne klar det samme på 6 uker. Om det lar seg gjøre å mangedoble behandlingskapasiteten raskt (det er ganske definert behandling corona-pasienter trenger), så vil vi kunne slippe opp samfunnets restriksjoner ganske mye. Og på den måten spare enorme midler.

Derfor bør det bli mye mer fokus på å øke behandlingskapasiteten!

6
55 svar

55 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

juppi

Synes myndighetene beskriver Corona situasjonen veldig godt. Dvs Norge produserer ingenting selv men handler alt og er avhengige av og kjøpe smittevern utstyr fra utland. Norge har ikke sengeplasser nok på sykehus om pandemien slår ut og det kommer mange på sykehus som trenger akutt behandling. Dette er krise tiltak vi burde hatt på plass og er politikk. Vi må derfor se situasjonene nå i praksis så folk kanskje forstår hva vi trenger produsere selv.

Annen ting er at hyttefolket ikke får dra på sine hytter til påsken? Kan skape stor uro. Obs.

2

SimplyTheBeast

Hvis valget står mellom "hurtigutdanning" og "ingenting", så tror jeg førstnevnte er best..

2

SimplyTheBeast

Tommel på den! Så hjertens enig!

Logikken er klar som krystall. Dette er "en skole vi må igjennom", enten vi velger å gjøre det langsomt eller kjappt.

Velger man alternativet "kjappt istedetfor langsomt", så sparer man enorme verdier, og velstand.

Og de uhorvelige mengdene penger man sparer kan bare fantasien sette grenser for. Og penger er også en ressurs, potensiell til å redde liv. Vi velger å bli økonomisk ruin, for at ikke "tallene skal bli så skremmende: Sååå mange døde på en dag" osv. Selv om logikken sier at dødstallene vil bli noenlunde like i begge tilfeller, bare mere spredt.

2

juveninho

Hvis man ser dette med et Darwinistisk syn er dette den ultimate pandemien. Siler ut gamliser, rydder opp på gamlehjemmene og tar ut andre som belaster helsesystemet med kroniske sykdommer. Diverse regjeringer har jo vært bekymret for eldrebølgen de siste 20 årene... Vel, vi har tydeligvis råd til det...

1

frode57

Vi skal prise oss lykkelig for at dette er et; VESTKANTVIRUS. Et virus som rammet eliten først. Vi vet ikke hvor dette ender men jeg liker det jeg nå ser. Sentralbanken er inne og forsøker å få valutaen på plass igjen. Det meste går riktig vegen.

Skal vi redde økonomien så kan vi ikke ha en rasert banknæring og butikk og serviceindustri. Derfor har regjeringen nå kommet med store tiltak.

Nå kan vi vise verden hva det betyr å ha penger på bok slik at de ikke raner våre hus og hjem og arbeidsplasser.

Vi kommer sterkere tilbake.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...