Nye VGD er lansert! Mer informasjon

daglig får vi høre om næringslivets investeringer i det grønne skiftet, i dag ga Røkke et sjeldent intervju der han slo fast at alle må bidra til endringene og enda mer overraskende slo han fast at rikdommen i verden er fryktelig skjevt fordelt, ok jeg har ment det i en mannsalder, men at Røkke skulle si det var gledelig, så får vi se om han går i bresjen for en verdenshandel og beskatning som gjør at de fattige landene kommer seg opp i knestående. Og om dere ikke har tenkt så langt, det er det som skal til for å stoppe migrasjon og asylsøkere, dvs ikke stoppe dem, fordi de velger å bli, for det er vel ingen som tror at de egentlig ønsker et liv i en kostbar trekkfull leilighet utleid av Tollefsen og hans kumpaner

Vi vet at den danske stats oljeselskap Dong har gått helt ut av olje og skiftet navn til Ørsted og driver nå bare med fornybar energi, og børsverdien er langt høyere enn Equinor. Over hele verden satses det på vind og sol, og ikke uventet, denne energien er fullt konkurransedyktig med dagens energipriser, og prisen blir lavere med større volum og vil etterhvert utkonkurrere kullkraft, gasskratverk og selvsagt atomkraft, som er en veldig dyr måte å lage strøm på, bare spør de som skal sanere kjernekraftverk.

Nå er det vel snart bare trassigpåsan Hegnar som tviholder på at det grønne skiftet er tøv og tant, og så en og annen bortkommen FRPer da

stakkars

og med referanse til en annen tråd på VGD. FRP har hatt feil hele tiden og må bære mye av ansvaret for at det grønne skiftet først kom i gang i 2020, men nå skjer det for fullt, bare vent noen uker så vil FRPs politikere forklare det hele som at dette var deres ide hele tiden, ideen måtte bare modnes. Blir de trodd?, dessverre ja, vi ser i USA at Trump kommer unna med den ene løgnen etter den andre av USA svar på FRPs tinnsoldater

6
360 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

MorganBlueKane

Ulefos,

Det er et begrep som heter «the smell of the place», som forteller noe om kultur, verdensanskuelse, lederskap, slik-gjør-vi-det-hos-oss.

Du konmer krystallklart og konsistent gjennom med hvordan du ser verden. «De rike grabber til seg». Din «the smell of your place» tror jeg ingen av oss sliter med å kjenne.

Jeg har ikke noe behov for at du anerkjenner dette, det er helt tydelig hvem du er og hvordan du ser verden.

På det konkrete punktet om menneskets natur, nei - du tar helt feil. Jeg kjenner mange rike mennesker på forskjellige nivåer av rikdom som er opptatt av hvordan de kan bruke rikdommen de har opparbeidet seg til det beste for andre. Men du anerkjenner kun den løsningen som er basert på at staten trekker inn pengene og omfordeler disse, sosisalistisk rett, det at noen ønsker å være filantropisk slik som Trond Mohn og Bill Gates er helt feil i en ekte sosialists øyne. De skulle vært «skattet til døde, og det er urettferdig at de er så rike», og så burde en offentlig byråkrat eller en sosialistisk regjering bestemt hvordan disse skatteinntektene ble fordelt. Igjen, sosialister har kunn èn løsning, mer skatt.

MbK

2

ulefos

«De rike grabber til seg»

jeg ser du må ty til redigering av det jeg faktisk sa

1

ulefos

eg kjenner mange rike mennesker på forskjellige nivåer av rikdom som er opptatt av hvordan de kan bruke rikdommen de har opparbeidet seg til det beste for andre.

jeg kjenner dem ikke personlig, men jeg vet godt at de finnes, og det finnes de som ikke gjør det

1

erdetslik

Ingen tvil om at klima endrer seg - det har det gjort i millioner av år - med eller uten mennesker. Spørsmålet er vel mer: kan menneskene virkelig styre klima ? Tro gjerne det - jeg tror det ikke. Hva er det største problemet vår planet har i dag ? Eksos . . . ? Neppe . . . .

Mitt tips er at vi er alt for mange mennesker som forbruker for mye og skaper alt for mye søppel. Hvor mye vil mennesker endre sin levestandard / redusere sin levestandard . . . . . . Hvordan skal vi redusere befolkningsmengden . . . . . . Eller skal bare folketallet fortsette å øke . . . . . - slik søppelbergene skal fortsette å øke. Våre etterkommere har nok langt større problem enn CO2 - for utviklingen vil fortsatt utvikle ny energi for å transportere folk og varer - også uten både MDG og SV. Det man driver med nå er symbolsaker som koster enormt for folk og vil skape endringer i maktstrukturene.

2

politikk

Erdetslik : enten mennesker dør av sult eller temperatur økning, atomkrig eller forurensing så vil jordas klima endre seg uansett. Det kan like godt bli ny istid som temperaturøkning. Det vet vi ikke.

men vi vet at norge vil tjene på og slippe snøvintre.

hmm. Ny oppdagelse... ? Metangassutslipp fra gamle oljebrønner. Kansje ett vanvittig redusert utsliupp i forhold til fremtidens uutnyttete oljelagre vil gi fra seg.

er det bare slik at vi ikke oppdaget fortidens mye større utslipp ?

1

perchri

Ingen tvil om at klima endrer seg - det har det gjort i millioner av år - med eller uten mennesker. Spørsmålet er vel mer: kan menneskene virkelig styre klima ? Tro gjerne det - jeg tror det ikke. Hva er det største problemet vår planet har i dag ? Eksos . . . ? Neppe . .

Nei, det er mennesker....

Forøvrig klarer vi kloke ikke engang å kunne bestemme hvilket vær vi vil ha de neste ukene.....så langt mindre kunne påvirke klima i særslig grad. Klima har så mange parametere å forholde seg til, at vi knapt vet om alle, men er skråsikre på denne CO2,en.. er synderen for elendigheten de påstår florer rundt i verden. Blir det varmere får vi jaggu være glad for det ,en at de går den andre veien med istid?

Vi har da masse annet å få orden på, en denne evindelige klimadebatten? Vi klarer ikke å bygge en stige til månen.........

1

MorganBlueKane

Ulefos,

For vanskelig?? Ærlig talt, du er en hardbarka sosialist, la oss se på hva du skriver elegant på side 3 i denne tråden din:

Du sier «at de rike grabber til seg så mye som mulig er mennesklig, det er politikernes oppgave å sørge for at de med den sterkeste ryggen bærer den største børa»

Her tegner du nok en gang det klassisske sosialistiske verdensbildet, om de «gode» sosialistene og «de vonde» rikingene. Mengden feil i dette enkle avsnittet er fundamental og kollosal.

- Du anerkjenner ikke at mange av de som er blitt rike, er blitt det gjennom å være fremoverlente, nyskapende, dyktige med sine ansatte, flinke forretningsfolk. Du lar det gjennomsyre alt du sier, de er blitt «rike» ene og alene fordi «de grabber til seg». Du skjærer en som utbytter arbeidsfolk i Afrika over samme lest som forretningsmannen og filantropen (og sosialisten) Trond Mohn fra Bergen. De er rike, og de grabber til seg. Og du liker det ikke.

- Uten å si det, så putter du så all verdens sosialister i den andre bøtta, «de gode». Et LO som har rævkjørt de som ikke ville organisere seg, mobbet dem, tynt dem, de er gode. Fagforeningspamper og maktkåte AP politikere som i Trøndelag er dømt for å berike seg selv, de er gode. Chavez og Maduro i Venezuela kjemper den gode kampen, og et Rødt som håner alle som skaper profitt er gode snille Ole Brummer alle sammen.

Om du hadde vørt i samme rom som meg så er jeg rimelig sikker på at du hadde luktet denne skråsikkerheten, dette verdensbildet mellom «oss», de gode sosialistene, og «dem», de rike som grabber til seg. Du forakter suksess, selv der den kommer som en konsekvens av de rette valgene, den gode medarbeiderbehandlingen osv - for resultatet av dette fører jo til at vedkommende til slutt ender i kategorien «rikinger som grabber til seg».

Vanskelig!? Du er like forutsigbar som at det blir natt hver kveld.

MbK

2

ulefos

Du anerkjenner ikke at mange av de som er blitt rike, er blitt det gjennom å være fremoverlente, nyskapende, dyktige med sine ansatte, flinke forretningsfolk

jeg forstår at du har behov for å tegne et slikt bilde, men bildet er falskt

1

ulefos

Du forakter suksess, selv der den kommer som en konsekvens av de rette valgene, den gode medarbeiderbehandlingen osv

fordommer, fordommer, fordommer

1

ulefos

Du sier «at de rike grabber til seg så mye som mulig er mennesklig, det er politikernes oppgave å sørge for at de med den sterkeste ryggen bærer den største børa»

Her tegner du nok en gang det klassisske sosialistiske verdensbildet, om de «gode» sosialistene og «de vonde» rikingene

nei, jeg skriver tvert om at det å grabbe til seg så mye som mulig er mennesklig, det ligger i menneskets natur og gjelder altså oss alle

1

Herinacius

Vindkraft i Norge er først og fremst en brekkstang for endring av den økonomiske strukturen i nyliberal retning, og endre eierstruktur. Det er den grønne utviklingen som går sin gang.

1

Makro1

He he!

Ja, oljefyring, kullkraft, diesel og bensin er mye bedre...

1

Herinacius

Det er et finanssektorkupp, bak politikerne som pusher det står de superrike, og motivene er ikke miljø.

artikler som dette gir indikasjoner:

https://www.project-syndicate.org/commentary/radical-green-overhaul-to-avoid-climate-lockdown-by-mariana-mazzucato-2020-09

LONDON – As COVID-19 spread earlier this year, governments introduced lockdowns in order to prevent a public-health emergency from spinning out of control. In the near future, the world may need to resort to lockdowns again – this time to tackle a climate emergency.

Shifting Arctic ice, raging wildfires in western US states and elsewhere, and methane leaks in the North Sea are all warning signs that we are approaching a tipping point on climate change, when protecting the future of civilization will require dramatic interventions.Under a “climate lockdown,” governments would limit private-vehicle use, ban consumption of red meat, and impose extreme energy-saving measures, while fossil-fuel companies would have to stop drilling. To avoid such a scenario, we must overhaul our economic structures and do capitalism differently.Many think of the climate crisis as distinct from the health and economic crises caused by the pandemic. But the three crises – and their solutions – are interconnected.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...