Nye VGD er lansert! Mer informasjon

En vennlig reaksjon på et rovmord i Frankrike

Dette innlegget er ment for å initiere en diskusjon om rollen media og utdanningsinstitusjonene har, og måten de ivaretar sin rolle på en måte som er etisk,moralsk og ivaretar ytringsfriheten i henhold til det som er nedfelt i Grunnloven § 100.

Hva er min subjektive mening?

Jeg mener at media og utdanningsinstitusjonene svikter på flere områder og at dette begynner å bli et problem for måten vi oppfatter og ivaretar samfunnet på akkurat nå.

Ytringsfriheten har vanskelige kår, siste eksempel er hvor Samuel Paty blir direkte slaktet på åpen gate, og hvordan norsk media, læringsinstitusjoner og myndighetenes uttalelser om selve handlingen blir synliggjort på.

En statsminister som latterliggjør seg selv om tankefrihet og ikke nevner ytringsfrihet med et ord. Det er nesten ikke til å tro. Akkurat som noen kan styre våre tanker.

Dagsrevyen i dag som rapporterer fra minnestunden til Samuel og ikke klarer å nevne ordet ytringsfrihet en gang.

Lærere som ikke tør uttale seg.

Jeg forstår at det å ivareta hele befolkningens interesser er et overordnet mål, men det må aldri gå på akkord med de rettighetene vi har klart å tilegne oss de siste 100 år.

Ære være Samuel Paty, han er alt som alle våre lærere burde være, men som vi ikke er i nærheten av å ha her hjemme (Med et unntak som jeg kjenner til). Jeg har respekt for det rent faglige våre lærere gir våre elever i form av tall og rent udiskutable sannheter i læreplanen.

Men dessverre er alt for mange av dem et resultat av et klekkeri hvor etikk,moral og læring er en mal som alle følger. Det er lite rom for refleksjon og meninger som ikke ligger fundamentert i læremalen.

Det samme gjelder media. Vi som befolkning og velgere må begynne å protestere mot denne holdningen som fjerner seg mer og mer fra etikk, moral og ytringsfrihet.

Myndighetene, Media og utdanningsinstitusjonene har en stor jobb foran seg. La oss hjelpe dem for de fjerner seg mer og mer fra idealene de burde jobbe for, og de ser det dessverre ikke selv.

1
0 svar

Bli den første til å svare.

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...