Politikk - Norsk

KongBob

Sjøforsvaret i trøbbel etter oppkjøp

Sjøforsvaret er ikke overbegeistret over tanken på at et russiskkontrollert selskap skal levere motorer og ha ansvar for service, vedlikehold og reservedeler til de norske kystvaktskipene.

Det blir spennende å se hva regjeringen vil gjøre med dette dilemaet... Og slike dilemaer vil øke hvis alt skal privatiseres uten å sikre oss hvis russiske, kinesiske eller andre land kan kjøpe opp leverandørene til forsvaret vårt slik at de har en plan B...

Det er vel uholdbart at russerne skal stå for vedlikeholdet av norske marinefartøy vil jeg tro...

1
26 svar

Hehehe, velkommen til globalismen hvor kapitalinteressene overstyrer nasjonale hensyn.

2

Jeg stilte meg spørsmålet i morres da jeg leste artikkelen, har vi ingen sikkerhetspolitikk i landet lenger?

Fra før vet vi at regjeringen setter markedskreftene langt føre menneskerettighetene. Og man baserer matsikkerheten på import. Kanskje er det sånn med forsvaret også?

1

Kanskje Russiske fartøyer er noe bedre enn Fregatter som detter sammen etter en kollisjon hvor fabrikk-feil antydes som delårsak; eller jagerfly som er fulle av feil og bedre egnet for "internasjonale oppdrag".

Et alliansefritt Norden kunne kjøpe ifra hvem som helst og ikke minst bygge opp egen forsvarskompetanse.

1
Noreger Kanskje Russiske fartøyer er noe bedre enn Fregatter som detter sammen etter en kollisjon hvor fabrikk-feil antydes som delårsak; eller jagerfly som er fulle av feil og bedre egnet...

bedre egnet for "internasjonale oppdrag".

Et alliansefritt Norden kunne kjøpe ifra hvem som helst og ikke minst bygge opp egen forsvarskompetanse.

Jagerfly er jo bare egnet mot fiender som ikke har egne fly eller antiluftskyts. Krigen i Syria og Nagorno-Karabach viste til fulle at droner gjør jobben billigere og sikrere. Hvis man vil forsvare seg mot fly (og droner) så trenger man antiluftskyts. Mobilt antiluftskyts, og masse av det. Ikke bare er det mye billigere, det er mye mer avskrekkende for en fiende å vite at man har med å gjøre med en haug av antiluftskyts som man ikke vet hvor er. Egentlig mener jeg at Norge ikke burde hatt noe særlig med fly i det hele tatt. Vi burde heller hatt et forsvar ala Finland.

1
engafever Jeg stilte meg spørsmålet i morres da jeg leste artikkelen, har vi ingen sikkerhetspolitikk i landet lenger? Fra før vet vi at regjeringen setter markedskreftene langt føre mennesk...

Jeg stilte meg spørsmålet i morres da jeg leste artikkelen, har vi ingen sikkerhetspolitikk i landet lenger?

Det er vel snart det eneste vi har? Her er det THM som går inn og redder 950 arbeidsplasser og som via sine eiere har stort potensiale.

Dette er finansielt og handler ikke om at virksomhet, skal flytte til Russland. Tidligere eier Rolls&Roys , selger til gruppen uten at det er stråmenn bak. Det vil si det var de, som eide teknologien.

Det er de samme norske arbeidere, som skal jobbe for marinen og her kreves klarering, som før.

1
Torotto [sitat…] Det er vel snart det eneste vi har? Her er det THM som går inn og redder 950 arbeidsplasser og som via sine eiere har stort potensiale. Dette er finansielt og handler ikke...

Når jeg var i forsvaret så var det det ingen tvil om hvem som var fienden. Nå skal altså denne ha kontroll over et firma som produserer viktige reservedeler til Forsvaret. Dette oppfatter jeg som litt tvilsomt. Forsvaret er også betenkt.

Verden har åpenbart endra seg for man skal ikke mange år tilbake hvor dette ville vært helt uhørt, så hvor er sikkerhetspolitikken? Trenger vi ingen sikkerhetspolitikk lenger?

Å redde arbeidsplasser er en annen side ved saken og har lite med Forsvaret og hva Forsvaret trenger å gjøre.

1
Garindan [sitat…] Jagerfly er jo bare egnet mot fiender som ikke har egne fly eller antiluftskyts. Krigen i Syria og Nagorno-Karabach viste til fulle at droner gjør jobben billigere og sikr...

Jagerfly er jo bare egnet mot fiender som ikke har egne fly eller antiluftskyts. Krigen i Syria og Nagorno-Karabach viste til fulle at droner gjør jobben billigere og sikrere. Hvis man vil forsvare seg mot fly (og droner) så trenger man antiluftskyts. Mobilt antiluftskyts, og masse av det. Ikke bare er det mye billigere, det er mye mer avskrekkende for en fiende å vite at man har med å gjøre med en haug av antiluftskyts som man ikke vet hvor er.

Det er dette Russerne har oppfattet for lenge siden. Derfor har de ikke noen stor frykt for USA eller NATO heller. Uten luftherredømme er ikke Vestens soldater kapable til å true Hverken Russland eller andre oppegående stater.

Vi må absolutt få i gang tankene om utmelding av EØS og likedan se on en Nordisk forsvarsallianse kan opprettes. Hadde Norge gått ut av NATO og sammen med Sverige og Finnland opprettet en ny forsvarspakt, tror jeg nok Danmark og Island ville kommet etter om de fikk en invitasjon.

1
Garindan [sitat…] Jagerfly er jo bare egnet mot fiender som ikke har egne fly eller antiluftskyts. Krigen i Syria og Nagorno-Karabach viste til fulle at droner gjør jobben billigere og sikr...

Nå har vel Finland et ganske tilsvarende antall jagerfly som det Norge har så det er vel ikke veldig forskjellig hvordan det norske forsvaret er organisert men naturlig nok er fokuset litt mer mot hæren i Finland og litt mer mot marinen i Norge.

1
engafever Når jeg var i forsvaret så var det det ingen tvil om hvem som var fienden. Nå skal altså denne ha kontroll over et firma som produserer viktige reservedeler til Forsvaret. Dette op...

firma som produserer viktige reservedeler til Forsvaret.

Dette er jo motorer solgt over hele verden og eier Rolls&Roys, står fritt i å selge til hvilken finans gruppe som helst. Forsvaret er vel her som ellers hysteriske. Det var jo en flylakkerer som mistet jobben, grunnet at kona var russisk. En norsk statsborger som ville gjøre karriere i Forsvaret, møtte trøbbel på grunn av en bestemor i Russland.

1

USA er nødt til å opprette sitt dollar-monopol; de er nødt til å fortsette å ødelegge for alle land som ikke vil spille i deres orkester. Samtidig har alle "sanksjonene" imot Russland fått landet til å omstille sin økonomi til mer uavhengighet samt at de bygger ut samarbeid med uavhengige land.

Russland og Kina vil bare fortsette å opprettholde troverdig forsvarsevne, mens USA brenner enda mer ressurser på å opprettholde baser over hele verden. Samtidig har dollarveldet i verden hatt en handelsreduksjon de siste 10 årene med rundt 10%. I tillegg lover neste tiår en enda mer intens de-dollarisering. Da blir det ikke like lett for USA å trykke penger mens de selger gjelden til resten av verden.

Nå prøver altså USA med mer destabilisering innenfra, som f. eks Navalny, men heldigvis ser det ut til at den saken ikke gikk som planlagt (heller).

Skal vi altså ikke skaffe oss våpen ifra Russland og si rett ut at de er "fienden"? Se på Finland etter krigen da. De hadde jo både Russisk og Vestlig materiale. NATO har ikke trygget noe som helst i Norge siden opprettelsen. Det er nok en illusjon som sakte men sikkert blir brutt ned.

1
engafever Man får håpe at verden her oppe i nord blir værende fredelig og at det ikke får noen konsekvenser for Forsvaret.

Nå handler jo saken ikke om det, men faktiske en motorfabrikk.

Rolls Royce solgte sin Maritime divsjon til Kongsberggruppen.

Så Dette handler om en motorfabrikk i Bergen med 750 ansatt, som lenge har gått å ventet på å bli sagt opp.

Nå ser det ut til at denne tradisjonsrike bedriften som Rolls Royce kjøpte, kan være reddet.

Så da får jo eventuelt Marinen kjøpe andre motorer eller gå over til seil. ;-)

1

Det blir spennende å se hva regjeringen vil gjøre med dette dilemaet..

For alle norske regjeringer har forsvar utelukkende dreid seg om distriktspolitikk, utenrikspolitikk og budsjetter. Derivatet blir utenrikspolitiske karrierer og finansakrobatikk framfor forsvarsevne.

Bergen diesel eller motorfabrikk skifter eier. Interessant. Strategisk betydning av handelsflåte og industri har vært skandaløst fraværende i debatten.

Som uttalt forsvarsvenn er det smertelig å bli påmint Olavsvernbasen og Aglappen kystfort.

Jeg vemmes når jeg tenker på da venstresiden danset rundt og sang: Det blir ikke krig. Det er glasnost og perestroika så vi trenger ikke kanonene.

1
engafever Når jeg var i forsvaret så var det det ingen tvil om hvem som var fienden. Nå skal altså denne ha kontroll over et firma som produserer viktige reservedeler til Forsvaret. Dette op...

Trenger vi ingen sikkerhetspolitikk lenger?

Neida, den tar EU seg av.

Norge kvitter seg med det meste, beredskap, medisiner, landbruksproduksjon, osv.

Nå er EU også i ferd med å ta seg av fisken.

Slik går det når politikerne prioriterer avhengighet og underdanighet ovenfor EU, framfor sikkerheten til den norske befolkningen.

Her på VGD er det svært stort flertall for denne utviklingen.

1
ulefos [sitat…] tror du kapitalinteressene noen gang har tatt nasjonale hensyn? la meg moderere meg litt, det kan nok ha skjedd i liten skala, men ikke i stor

tror du kapitalinteressene noen gang har tatt nasjonale hensyn?

Nei, iallefall ikke i veldig stor grad. Det er litt som et rovdyr. Et rovdyr gjør det et rovdyr gjør. Det nye nå er at man lar rovdyret få herje fritt. Altså, nasjonalstaten tar mindre og mindre nasjonale hensyn, og LAR kapitalismen/rovdyret få utfolde seg, uten hindringer.

3

Det virker iallfall helt tydelig at de fleste EU-fanatikere her ville foretrukket et Ikke-eksisterende Norge som en liten provins i EU, framfor et land hvor vi selv bestemte over egne velferd, arbeidsrettigheter og sikkerhet.

1

er ikke overbegeistret over tanken på at et russiskkontrollert selskap skal levere motorer og ha ansvar for service, vedlikehold og reservedeler til de norske kystvaktskipene.

Det blir spennende å se hva regjeringen vil gjøre med dette dilemaet...

de får kjøpe reservedeler så de har så lenge de mener de kommer til å ha dem i bruk?

Gjøre som "noen" engang gjorde med innkjøp av "brukte" tyske panservogner......kjøpte noen ekstra for reservedeler?? Jøss, har vi så dårlig råd?

Mener å registrere at vi spruter penger, kloden over, til enhver, kanskje begynne å feie for egen dør? Bare en tanke.

1
Torotto Nå handler jo saken ikke om det, men faktiske en motorfabrikk. Rolls Royce solgte sin Maritime divsjon til Kongsberggruppen. Så Dette handler om en motorfabrikk i Bergen med 750 an...

Nå ser det ut til at denne tradisjonsrike bedriften som Rolls Royce kjøpte, kan være reddet.

Så da får jo eventuelt Marinen kjøpe andre motorer eller gå over til seil. ;-)

Jeg skjønner ikke dette hysteriet.

Det er motorer og arbeidsplasser det er snakk om. Hvilken krise for sikkerhetspolitikken utgjør egentlig en båtmotorservice.

Ps, russerne skal satse på togmotorer.

Russlands største, og verdens fjerde største, produsent av jernbanemateriell.

1
Laster...