Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Den 18. februar gikk startskuddet - da fyrte, ved å trykke på knappen, Lan Marie Berg (MDG) av den første tunnelsalven i byggingen av ny vannforsyning. Dagen før fikk hun en markedsanalyse av Vann- og avløpsetaten der prislappen lå an til å bli 3,3 milliarder kroner dyrere enn først antatt.

Mistillit mot MDG-Lan: Denne tidslinjen kan bli avgjørende (msn.com)

Og etter det har det vært mye diskusjon (som vanlig) rundt Lan Marie Berg. Igjen vurderes det mistillit mot dennes måte å utføre sine arbeidsoppgaver på. Men det nye denne gangen, er at forsøker å rive med seg hele Byrådet. Mistillit mot henne er mistillit mot hele Byrådet mener hun - hvorfor ? Det er i pent sagt vrøvl . . .. . . . Det er vel ikke Lan Marie Berg som kan bestemme om hele Byrådet skal gå - om det blir mistillit mot henne. Hva tror hun at hun egentlig er ? Hvor mye makt tror hun at hun har ?

Nå har den gode Raymond Johansen sittet stille i båten og ikke kommentert hennes uttalelser om at mistillit mot henne er mistillit mot hele Byrådet. Men det er vel opp til Byrådslederen å avgjøre om det skal skje, da mistilliten vil være mot Lan Berg og hennes måte å styre sine arbeidsoppgaver på.

1
54 kommentarer
Trådvisning
Hele diskusjonen

Varulv2478

La meg si det slikt; Oslo er på den rette vegen. Det er mange byer som gjøre likedan for å redusere bilforbruk, tilrettelegge stengning av gater og tillatt alternative reisemuligheter - endog med metoder som vil være despotisk i sammenligning med det som er sett av MDG i Oslo. Det finnes byer som har et totalforbud mot lastekjøretøyer slik at bare mindre distribusjonskjøretøyer kan brukes, og det blir stadig flere bilfrie byer. Det som er ulempen med MDG, er deres voldsomme naivitet som gjør at de stadig bedrive selvskading og deretter rotet det til, men i akkurat denne saken er det ironisk nok ikke MDGs fortjeneste for mistillitsforslaget mot Lan Berg ettersom vannforsyningssystemet var sterkt utsatt for vanskjøtsel og etternøling i flere tiår.

Det som først og fremst er saken mot Lan Berg, er tydelig det som kjennepreger MDG, manglende kompetanse og fravær på striks oppfølgning av de interne og rutinemessige regler omkring forvaring av embetet som da hun hele fem ganger hadde unnlatt å informere bystyret om ekstrakostnader. Hennes valg om å trekke inn konsulenter er logisk i seg selv, men det var galt å holde tilbake informasjon selv under unntatt offentligheten-regelen som det finnes dekning for. Lan Berg har gjentatt røpet at hun simpelt er for lite erfarne og for impulsivt for mandatet som byråd for miljø og samferdsel.

Men når man ta MDG ut av bildet - blir byrådets politikk mer innholdsrikt og meningsfullt, ettersom det bare er MDGs særpregenheter som farget oppmerksomheten. Tross alt hadde det venstreorienterte byrådet gjort meget bra godt - de har rettet ut mye av vanskjøtselen som det forrige byrådet, som var høyreorientert og i ettertiden vist seg å være enda mer ideologisk styrt enn MDG - spesielt innenfor samferdsel. E18-tunnelen burde likevel faller under regjeringens ansvarsområde som et nasjonalt samferdselsprioritert prosjekt.

Retur av et høyreorientert byråd vil være skadelig for Oslo. Selv om MDG burde få langt mindre ansvar innenfor byrådet så lenge man ikke inneha finessefølelse og kompetent opptredens.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...