Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hvorfor vil folk ha RødGrønt - igjen?

Kort hukommelse kan man anta. Det har vi nok noe av alle, men husker hvertfall såpass: At etter 8 år med RG regjering, var flertallet overbevist. Overbevist om at de ikke sto til troende. Det har aldri vært tydligere ønske om et skifte, som jeg kan huske. Et på spissen eksempel på at de ikke var tilregnelige, vat utalelsen om at "fattiigdom skal fjernes med et pennestrøk". Men det må være mange, som husker hvorfor de skiftet mening i 2013, for det var det jo mange som gjorde. Det hadde blitt skifte også i 2009, om ikke de RG fikk ekstra drahjelp sfa finanskrisen, noe Norske borgelige partier selvsagt ikke hadde noe med. Men man vet jo hvordan skremselsteknikkene er hos venstresida og deres medier, der alt som kan kobles til noe blått = korrupt amerkansk politkk - hitler - 'og sånn er alt på blå side i Norge også like farlige' blablabla Men i 2013 var altså folket ikke lenger i tvil. Etter 8 års erfaring med RG sa de nok er nok, og det ble klar borgerlig seier. Hva er det som får folk til å tro det blir bedre med RG nå enn forrige gang? Bare lurer. Er ganske overbvist om at vi vil oppleve tilsvarende nedtur som sist. De holder ikke mål, og er ikke til å stole på. Det har gått tydelig bedre med borgelig regjering. Det eneste nye, er at folk ser ut til å la seg lure av venstresida igjen. Men egentlig hører vi ikke mange som har mye å klage på mot regjeringen.

2
455 kommentarer

meco

Hva er det som har gått så tydelig bedre?

Ellers skjønner jeg ikke at det er så vanskelig å forstå at et flertall vil ha en annen kurs etter å ha vært styrt av den samme gjengen i 8 år, uansett hvem som har styrt.

Men det er mulig du er født i 2013 og aldri har opplevd et regjeringsskifte før. Til info: Det er ganske vanlig, her som i andre sammelignbare land.

Norsk økonomi generelt har hvertfall gått bedre.

En annen kurs ja, men hvorfor den samme som var før den siste, som man fant ut ikke var bra nok? At man kan tenke seg Vedums senterparti kan jeg forstå. Det er forsåvidt noe nytt, også ift tidligere utgaver av senterpartiet. Så det er forsåvidt greit. Men Ap og Sv er samme som før, og burde være merket som ubrukelige forlengst. Så gå heller all in for senterpartiet denne gang da, det er greit nok. Men jeg tror nok H og Frp er de som er best for Norge uansett, og jeg klarer ikke helt se hvor de har feilet, noe særlig hvertfall. Så nei, jeg har ikke helt forståelse for at man absolutt må skifte bare for å skifte, på rundgang sånn sett. Og ikke at man skal bry seg om hva som "er vanlig" rundtom heller. Bruk heller hue og se mer på historikken de siste tiårene.

1

Folkflesk

Norsk økonomi generelt har hvertfall gått bedre.

Det har den ikke.

BNP pr. innbygger 2005: 430 000 BNP pr. innbygger 2013: 604 000

Økning: 160 000

BNP pr. innbygger 2013: 604 000 BNP pr. innbygger 2021: 634 000

Økning: 30 000

Så norsk økonomi gikk definivt bedre i 2005-2013 enn i 2013-2021, selv om det selvsagt skyldes en rekke andre ting enn hvem som satt med regjeringsmakten i de to periodene.

2

PerryAndre

BNP pr. innbygger 2005: 430 000 BNP pr. innbygger 2013: 604 000

Økning: 160 000

BNP pr. innbygger 2013: 604 000 BNP pr. innbygger 2021: 634 000

Økning: 3

SSB: "Norge har i mange år hatt bruttonasjonalprodukt (BNP) per innbygger på topp i Europa. Men i de siste to årene har den lave oljeprisen gjort at Norge har falt markant tilbake, og er nå nummer 4 på lista."

1

neondian

Men jeg tror nok H og Frp er de som er best for Norge uansett,

Dette er eit syn som omlag 30 % av folket deler med deg om vi skal tru dei siste meiningsmålingane.

Når dei same målingane viser at nærare 50 % av det same folket synast at vi bør ha ei regjering av dei 3 raudgrøne partia, så er det ein motbakke som må forserast om Solberg skal få fortsette som statsminister.

På same måte som at vi såg ein viss regjeringsslitasje og manglande entusiasme for dei 3 raudgrøne partia i 2013 ser vi no kanskje endå meir tydeleg ein manglande entusiasme for regjeringa Solberg.

Det er faktisk det normale og slik det pleier å være, nemleg at vi har skiftande regjeringer som trekkjer politikken til kvar side og så blir på ein måte gjennomsnittet gjennom mange år sentrumspolitikk. Mange har samanlikna det med storslalom kor ein køyrer ut av løypa om ein kjem for langt til høgre eller venstre.

No er følelsen at vi har køyrt litt for langt til høgre så då er det på tide å svinge litt tilbake til venstre igjen.

Eg trur det er litt sunt for Norge at dette skjer, regjeringer som sit for lenge er ikkje godt for Norge.

1

meco

No er følelsen at vi har køyrt litt for langt til høgre så då er det på tide å svinge litt tilbake til venstre igjen.

Eg trur det er litt sunt for Norge at dette skjer, regjeringer som sit for lenge er ikkje godt for Norge.

Det er det nok mye i, og sånn fortoner den karakteristiske kveg-mentaliteten seg. Men jeg er av den oppfatning, at de røde Ap og SV er for falske og lite troverdige. Som nevnt før, støttet jeg Ap til og med Oddvar Nordli. Men så skjedde altså kuppet, og siden den gang har alt for mange feil personer hatt for mye å si, i den fordervede utgaven av partiet, som har vært etter det.

Kan ikke se at det er kjørt for forlangt til Høyre heller. Nå er det jo egentlig en sentrumsregjering, i motsetning til den første perioden med H og Frp. Som var en klar bedre og mer effektiv variant.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...