Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hvorfor vil folk ha RødGrønt - igjen?

Kort hukommelse kan man anta. Det har vi nok noe av alle, men husker hvertfall såpass: At etter 8 år med RG regjering, var flertallet overbevist. Overbevist om at de ikke sto til troende. Det har aldri vært tydligere ønske om et skifte, som jeg kan huske. Et på spissen eksempel på at de ikke var tilregnelige, vat utalelsen om at "fattiigdom skal fjernes med et pennestrøk". Men det må være mange, som husker hvorfor de skiftet mening i 2013, for det var det jo mange som gjorde. Det hadde blitt skifte også i 2009, om ikke de RG fikk ekstra drahjelp sfa finanskrisen, noe Norske borgelige partier selvsagt ikke hadde noe med. Men man vet jo hvordan skremselsteknikkene er hos venstresida og deres medier, der alt som kan kobles til noe blått = korrupt amerkansk politkk - hitler - 'og sånn er alt på blå side i Norge også like farlige' blablabla Men i 2013 var altså folket ikke lenger i tvil. Etter 8 års erfaring med RG sa de nok er nok, og det ble klar borgerlig seier. Hva er det som får folk til å tro det blir bedre med RG nå enn forrige gang? Bare lurer. Er ganske overbvist om at vi vil oppleve tilsvarende nedtur som sist. De holder ikke mål, og er ikke til å stole på. Det har gått tydelig bedre med borgelig regjering. Det eneste nye, er at folk ser ut til å la seg lure av venstresida igjen. Men egentlig hører vi ikke mange som har mye å klage på mot regjeringen.

2
455 kommentarer

Homo_Erectus

Du skal ikke se bort fra at du har laget deg et falskt minne.

Falske minner kan defineres som «et minne som enten er helt eller delvis feilaktig, men som blir akseptert som ekte av mennesket som husker».[1] Falske minner må ikke forveksles med konfabulering, da konfabulering er et sykdomstegn og kan bestå av falske minner som er selvmotsigende, uten at individet har intensjon om å lyve.[2] Man kan anta at falske minner er et resultat av at representasjoner i hukommelsen ikke er statiske, men endres over tid. Det innebærer at blant annet samtaler med andre kan endre minnet etter en hendelse har funnet sted (misinformation effect), i tillegg til at man kan endre deler av et minne for at det skal passe inn i et allerede eksisterende skjemaJeg tror dette er svært utbredt og noe alle og enhver kan gjøre. Jeg kan selv huske svært godt ting som skjedde for flere år siden. Når jeg så undersøker saken nærmere, kan jeg finne at det slett ikke skjedde slik jeg husker det, men at jeg hadde laget meg et falskt minne.

Dessuten er det slik at berømte mennesker ofte blir tillagt ytringer de aldri har sagt, men at påstanden om at de har sagt det og det blir så rotfestet at alle tror på den og påstanden blir en allmen vedtatt sannhet, selv om den er aldri så feil.

Det er f.eks. en vedtatt sannhet at kong Haakon VII sa "Jeg er også kommunistenes konge", da han i 1928 utnevnte landets første arbeiderpartiregjering. Men det finnes ingen dokumentasjon på at han sa dette, det hele er etter all sannsynlighet en myte som lever sitt eget liv og som alle tror på.

"Alle" vet at Voltaire sa "Jeg er dypt uenig i det du sier, men jeg vil gi mitt liv for å forsvare din rett til å si det." Men dette er også en myte, Voltaire sa aldri noe slik.

"Alle" vet at Joseph Goebbels sa "Hvis man forteller en løgn ofte nok, vil den til slutt bli en sannhet." Dette er også en myte, Goebbels sa aldri dette.

Dette med Willoch og "Nu går alt så meget bedre" er nok i samme klasse: en myte som lever sitt eget liv og som "alle" tror på, selv om det bare er oppspinn.

Men Gro sa Det er typisk norsk å være god som forslag til et slagord.

1

meco

Du skal ikke se bort fra at du har laget deg et falskt minne.

Neida ser ikke bort fra noe. Men har nok ikke gjort det i dette tilfellet, husker det for tydelig til det.

1

Homo_Erectus

Det som synes sikkert, er at daværende statssekretær Hans Henrik Ramm i 1984/85 utga en bok som het "Nå går alt så meget bedre". Jesper Halle og Nils Fredrik Dahl skrev en sketch som het Nu går det meget bedre.

Når sketchen ble skrevet og hva som kom først av boka og sketchen, vet jeg ikke.

I 1981/82 laget Dag Frøland en parodi på Kåre Willoch.

Hvis du så denne parodien på TV, kan det være du blander sammen Frølands parodi med denne påstanden om hva Willoch har sagt. Det er jo svært lenge siden.

Jeg vet forresten ikke Frølands parodi ble sendt på TV.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...