Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hvorfor vil folk ha RødGrønt - igjen?

Kort hukommelse kan man anta. Det har vi nok noe av alle, men husker hvertfall såpass: At etter 8 år med RG regjering, var flertallet overbevist. Overbevist om at de ikke sto til troende. Det har aldri vært tydligere ønske om et skifte, som jeg kan huske. Et på spissen eksempel på at de ikke var tilregnelige, vat utalelsen om at "fattiigdom skal fjernes med et pennestrøk". Men det må være mange, som husker hvorfor de skiftet mening i 2013, for det var det jo mange som gjorde. Det hadde blitt skifte også i 2009, om ikke de RG fikk ekstra drahjelp sfa finanskrisen, noe Norske borgelige partier selvsagt ikke hadde noe med. Men man vet jo hvordan skremselsteknikkene er hos venstresida og deres medier, der alt som kan kobles til noe blått = korrupt amerkansk politkk - hitler - 'og sånn er alt på blå side i Norge også like farlige' blablabla Men i 2013 var altså folket ikke lenger i tvil. Etter 8 års erfaring med RG sa de nok er nok, og det ble klar borgerlig seier. Hva er det som får folk til å tro det blir bedre med RG nå enn forrige gang? Bare lurer. Er ganske overbvist om at vi vil oppleve tilsvarende nedtur som sist. De holder ikke mål, og er ikke til å stole på. Det har gått tydelig bedre med borgelig regjering. Det eneste nye, er at folk ser ut til å la seg lure av venstresida igjen. Men egentlig hører vi ikke mange som har mye å klage på mot regjeringen.

2
455 kommentarer

Homo_Erectus

Er du helt sikker på at dette ikke er noe du tror du husker?

Uansett hvor vi lette kunne vi ikke finne én autentisk kilde. Kristin selv mente hun ikke hadde sagt det. Vi sjekket likevel alt av aviser, og vi sjekket nyhetsinnslag og filmopptak fra TV-debatter hvor Kristin deltok i 2005 og 2006. Et søk på det digitale avisarkivet Retriever viser ingen relevante treff på ordene «Halvorsen» og «pennestrøk» i den perioden.

Opphavet til påstanden er daværende Klassekampen-journalist Anders Horn. I et kommentarinnlegg «Fattig manns trøst» i Klassekampen 6. oktober 2007, altså mer enn to år etter at sitatet skal ha falt, finner vi for første gang formuleringen om pennestrøket i dagspressen.

. Jeg har tidligere spurt Horn i en epost hvor han hadde sitatet fra. Han har fortsatt ikke gitt noe svar.

Høyres tidligere stortingsrepresentant Martin Engeset innrømmer at dette ikke er et autentisk sitat, men en fri tolkning av at noe Kristin Halvorsen har sagt.

[Den som jobbet mest ivrig og aktivt for å spre og videreformidle Horns udokumenterte påstander er daværende stortingsrepresentant Martin Engeset (H). Han skriver i et innlegg i Moss Avis 1. desember 2007: «SV-leder Kristin Halvorsen (…) sparte ikke på kruttet når det gjaldt hva som skulle til for å utrydde fattigdommen i Norge: Det kunne gjøres med et pennestrøk». Han gjentar påstanden i Sunnmørsposten 2007, Moss avis 2008, Fredriksstad Blad 2008 og Nationen2009. Jeg har spurt Engeset om kilden til sitatet. Han svarer rett ut at dette er «ikke et sitat», men det han mener er «en beskrivelse av Kristin Halvorsens valgløfter fra valgkampen i 2005» (epost datert 24.08.2009). Horn og Engeset har rett og slett drevet et betydelig – og etter hvert politisk svært betydningsfullt – sitatfusk.

](https://www.dagsavisen.no/debatt/2016/10/14/feil-stoltenberg/)Det mest sannsynlige er at Kristin Halvorsen aldri har sagt dette.

1

Jallaskar

Er du helt sikker på at dette ikke er noe du tror du husker?

Jeg mener faktisk jeg husker hun sa noe sånt i en debatt en gang. Men jeg husker ikke i hvilken kontekst det kom fram. Det jeg er sikker på er at det ikke ble lagt fram som et løfte, men som et argument i en noe opphetet debatt rundt fattigdom i Norge.

Men som du sier, det kan også være noe jeg tror jeg husker.

1

Homo_Erectus

Ikke vet jeg. Jeg ser bare at det påstås på nettet at ingen kan dokumentere at hun sa dette.

Hvis hun har sagt det, skulle det ikke være så vanskelig å påvise hvor og når hun sa det.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...