Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Kommer Rødt til å innsette et borgerlig byråd?

Rødt sier de nå har bestemt seg i mistillitssaken mot Lan, Raymond Johansen har vært ganske taus i saken, men sa vel senest forrige uke at han hadde tillit til Lan. Pressekonferansen til byrådet i dag kl 17 kan fort handle om helt andre ting enn corona dersom Rødt går inn for å kaste Lan. Hvis det går så langt som at Raymond stiller kabinettspørsmål og Rødt fortsatt står ved det kan vi fort havne i den paradoksale situasjonen at Rødt har satt inn et borgerlig styre i byen.

det er uansatt klart at mye av denne heksejakta mot Lan er ganske usaklig. Lan ønsket å kvalitetssikre tallene før det ble overlevert bystyret. Det virker jo bare fornuftig i et så stort prosjekt å ønske det.

2
681 svar

Corvus

Det at Rødt allerede før de stemte for mistilliten varsler at de vil ikke støtte et blått byråd er rett og slett useriøst. Kontrollinstituttet i et parlamentarisk system er ikke en lekegrind for partipolitiske markeringer og taktisk spill. Det er ment å være et sikringsinstitutt som skal sikre at den utøvende politiske myndigheten gjør det den skal på en skikkelig og tillitsvekkende måte.

Det normale når man har mistillit og har gjort flere graverende feil er å trekke seg. T.o.m Listhaug gjorde dette.

Om man ikke er en ekstremist som aldri klarer/ønsker å innse egne feil så er dette vanlig prosedyre. Men Lan og MDG viser med sin oppførsel, sine hersketeknikker og kvalmende utspill at dette ikke er normale politikere.

Lan og MDG går Sylvi Listhaug en høy gang når det gjelder å være uspiselig nå.

2

trondhjem

Det normale når man har mistillit og har gjort flere graverende feil er å trekke seg.

Hvis man er enig i å ha gjort noe feil, ja. Men hvis man mener mistilliten er urimelig og mest et uttrykk for politisk taktikkeri er det vanlig at man markerer sitt syn og står rakrygget gjennom det politiske showet om det så medfører at man blir felt og må gå.

Opposisjonen har ikke definisjonsmakt over hva som er rett og galt. Det blir ikke nødvendigvis kritikkverdig fordi noen i opposisjonen mener det er det.

1

Solvgutt1

Hvis man er enig i å ha gjort noe feil, ja

Det er ikke sånn det fungerer, nei. Har man ikke tillit, så har man ikke tillit.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...