Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Kommer Rødt til å innsette et borgerlig byråd?

Rødt sier de nå har bestemt seg i mistillitssaken mot Lan, Raymond Johansen har vært ganske taus i saken, men sa vel senest forrige uke at han hadde tillit til Lan. Pressekonferansen til byrådet i dag kl 17 kan fort handle om helt andre ting enn corona dersom Rødt går inn for å kaste Lan. Hvis det går så langt som at Raymond stiller kabinettspørsmål og Rødt fortsatt står ved det kan vi fort havne i den paradoksale situasjonen at Rødt har satt inn et borgerlig styre i byen.

det er uansatt klart at mye av denne heksejakta mot Lan er ganske usaklig. Lan ønsket å kvalitetssikre tallene før det ble overlevert bystyret. Det virker jo bare fornuftig i et så stort prosjekt å ønske det.

2
681 svar

Jallaskar

(Beklager litt sent svar, har kjørt bil i et par timer)

Kabinettspørsmålet stilles fordi de vil forsøke å tvinge Rødt til å omgjøre sin stemme for mistillit mot byråden. Men som jeg sa allerede i går, Raymond Johansen forregnet seg om han trodde han kunne tvinge Rødt til dette.

For Rødt er dette et prinsippielt spørsmål. Tillit er noe man har eller ikke har, og har man ikke tillit lenger så har man ikke det. Man kan ikke tvinge noen til å ha tillit til en byråd, slik Raymond Johansen forsøkte seg på.

Det som er useriøst her er ikke at Rødt stemmer for mistillit mot en byråd som de ikke har tillit til. Det kalles prinsipper og er noe flere partier burde ta lærdom av.

Det som derimot er useriøst er at Sirkusdirektør Raymondo stiller kabinettspørsmål og går av, mens han i neste åndedrag sier at han vil forsøke å danne et nytt byråd. Med de samme byrådspartnerene som han gikk av med i dag.

Det som også er useriøst, er en byråd som velger å bli sittende selv om det er klart at byrådet har mistillit til henne, mens den samme byråden i neste åndedrag sier hun uansett ville trekke seg som byråd før ferien for å drive stortingsvalgkamp.

Dette kunne vært løst mye smidigere, ved at Lan Marie Berg i går hadde sagt "at hun var helt uenig i mistillitsforslaget, men valgte å trekke seg litt før hun uansett hadde planlagt å gjøre det for å ikke lage et sirkus ut av saken".

Eller at Raymond Johansen hadde sagt "at han var helt uenig i mistillitsforslaget, men at han skjønner at en byråd må ha bystyreflertallets tillit og dermed ikke har annet valg enn å utnevne en ny byråd for ikke å lage et sirkus ut av saken."

Men nå valgte altså Raymond Johansen sirkus i stedet.

Du mener det er en skandale at de blå ikke forsøker å stable et byråd på bena, et byråd uten støtte i bystyret. Du ønsker altså mer sirkus, deg om det.

Da har jeg faktisk mer sansen for Raymond Johansens egen avslutning på sirkuset: at han selv og byrådspartnerene er tilbake så fort som mulig.

2

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...