Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Kommer Rødt til å innsette et borgerlig byråd?

Rødt sier de nå har bestemt seg i mistillitssaken mot Lan, Raymond Johansen har vært ganske taus i saken, men sa vel senest forrige uke at han hadde tillit til Lan. Pressekonferansen til byrådet i dag kl 17 kan fort handle om helt andre ting enn corona dersom Rødt går inn for å kaste Lan. Hvis det går så langt som at Raymond stiller kabinettspørsmål og Rødt fortsatt står ved det kan vi fort havne i den paradoksale situasjonen at Rødt har satt inn et borgerlig styre i byen.

det er uansatt klart at mye av denne heksejakta mot Lan er ganske usaklig. Lan ønsket å kvalitetssikre tallene før det ble overlevert bystyret. Det virker jo bare fornuftig i et så stort prosjekt å ønske det.

2
681 kommentarer

trondhjem

Men det klarer altså Rødt som i motsetningen til deg sitter i bystryret i Oslo og har fulgt henne på nært hold i lang tid.

Og Rødt har vært sterk kritisk til Bergs oppførsel også tidligere.

At du ikke klarer å skjønne dette er jo ikke noe argument.

Hvordan enkelte politikere oppfatter at Berg oppfører seg er ikke en sak for kontrollinstituttet. Det er innstiftet for å sikre at byråder/statråder utfører de samfunnsoppgaver de er pålagt på en skikkelig og tillitsvekkende måte. Om politikerne i Rødt oppfatter henne som arrogant er IKKE en kontrollsak og INGEN saklig mistillitsgrunn.

Jeg har ikke hørt hva Rødt begrunner mistillien med, men om det du skriver stemmer bekrefter det bare at her er kontrollinsitiuttet misbrukt til å "oppdra" en politisk motstander til å opptre mer ydmykt.

1

Jallaskar

Jeg har ikke hørt hva Rødt begrunner mistillien med

OK? Likevel nøler du tilsynelatende ikke med å konkludere med at det er feil?

3

trondhjem

Jeg har skrevet flere ganger i denne tråden at om noen forklarer meg hvorfor det er mistillitsvekkende for en byråd/statsråd å vente med å informere om en budsjettsprekk til man har fått fakta på bordet og kan gi en informativ orientering til bevilgende myndighet, så skal jeg revurdere min holdning i dette spørsmålet.

Så langt har jeg ikke sett annet enn erklæringer fra folk som mener dette er sterkt kritikkverdig uten noen som helst begrunnnelse for hvorfor de mener det. Det setter jeg på kontoen for "jeg liker ikke MDG og i hvert fall ikke Lan Marie Berg".

Kanskje har du en saklig begrunnelse, eller bare syns du som alle andre at hun fikk som fortjent uten å kunne svare på hvorfor?

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...