Politikk - Norsk

Legalisering av lettere rusmidler

Rusreformen ble den 3. juni nedstemt av Sp, Ap og Frp. Dermed får vi ikke en mer human ruspolitikk denne gang heller.

Men med dette nei-et vil nok legaliseringsdebatten også komme. Cannabis og andre lettere rusmidler er langt mindre skadelig en for eksempel alkohol, noe Folkeopplysningen på NRK dokumenterte for noen år siden.

Blant annet har Canada, Nederland og flere delstater i USA legalisert Cannabis.

Jeg mener det er på tide med regulert utsalg, for eksempel på Vinmonopolet eller tilsvarende statlig eid utslagsted.

3
23 svar

Så en dokumentar på tv nylig om Cannabis til medisin bruk. Medisinen ble brukt også på barn. Forskningen innen flere sykdommer pågår, men i Norge er vel dette forbudt også!? Vi vet at Norge følger EU. :)

1

Cannabis og andre lettere rusmidler

Akkurat hvilke "andre lettere rusmidler" (i flertallsform)er det snakk om....?

2

La oss få khat som både sosialt akseptert og som legal vare på hjørnet. Fri khat bør bli det nye slagordet. Hvorfor er det ikke sånn?

1
juppi Så en dokumentar på tv nylig om Cannabis til medisin bruk. Medisinen ble brukt også på barn. Forskningen innen flere sykdommer pågår, men i Norge er vel dette forbudt også!? Vi vet...

Rett og slett for jævelig.....at "noen" skal hindre folk i å få tilgang til canabis, når det viser seg å ha gode effekter på mange plager og smerter. Når eldre , disse parrene på 80 år som kjører til Holland hver sommer og kjøper canabiskaker. De lider av leddgikt, og står tilslørt fram og siere de har i livet prøvet de gjengse medesiner, men canabiskekene er som å ikke vite hva smerter er lenger? Man gir da faen i hva canabis gjør ditten og datten, når en er 80 år og kan få det smertefritt og behaglig de gjennstående årene?

Politkerene bør skamme seg. Selv har jeg siden 1970 slitt med smerter og leddgikt, men å få medesinsk canabis er klin umulig....iallefall prøve det. Må vel ut på gata en dag å få kjøpt litt for å se virkningen. Disse standard smertestillende Paracet, Voltaren etc har svært dårlig virkning. Må man bli kriminell?

2
TollefTruls La oss få khat som både sosialt akseptert og som legal vare på hjørnet. Fri khat bør bli det nye slagordet. Hvorfor er det ikke sånn?

Formynderi, og allt er så farlig for tiden. Så er det det,da, det koster penger...mye penger grunnet ulovligheten.

Frigi allt dette som kalles "narkotika". Man blir kvitt alle karteller, kriminalitet og det blir tilgjenglig til akseptable priser, gjerne via apotek utsalg. tror ikke det blir værre en med polet og alkohol. Men der er jo prisene på slikt, at en tror det er norkotika..........

1

Hø? Man blir kvitt karteller og kriminalitet ved å frigi alt som kalles narkotika? En kan lese mye rart på forumer.

1
perchri Rett og slett for jævelig.....at "noen" skal hindre folk i å få tilgang til canabis, når det viser seg å ha gode effekter på mange plager og smerter. Når eldre , disse parrene på 8...

Rett og slett for jævelig.....at "noen" skal hindre folk i å få tilgang til canabis, når det viser seg å ha gode effekter på mange plager og smerter.

Kan ikke tenke meg at det er særlig mange "noen" som er motstandere av medisinsk cannabis mot forskjellige diagnostiserte lidelser og tilstander.

1
kristofferbd [sitat…] Jeg vil ikke kalle rusmidler for narkotika. Det er svært negativt ladet, og upresist medisinsk sett. Kall det heller illegale rusmidler.

Hvorfor..?

Fordi det høres hyggeligere ut og det er så viktig at omtalen ikke fremstår negativt ladet - for ingen kan da ha noe i mot narko som påvirker hjerneaktiviteten merkbart og gjør folk uskikket til så mangt..for det er jo så positivt å få legalisert flere typer slik at statlig legalt blandingsbruk omsider kan betraktes som en rus-norm som til fulle blir samfunnets ansvar.

Det ville jo vært helt toppers...

- Og viktigst av alt er at samfunnet må ta ansvaret med et smil også - for ellers blir det jo ikke særlig hyggelig.

1
fiskespill Joplina Det er ingen hemmelighet at du elsker å stigmatisere og demonisere mennesker som bruker rusmidler som du ikke liker.

Du mener slik det ikke er noen hemmelighet hvordan du elsker å forherlige illegale rusmidler og normalisere bruken av slikt blant befolkningen i størst mulig grad og i mest mulig forskjønnende ordelag, mens samfunnet skal ha ansvaret for absolutt alle følger og stå rede med spesialdesignede "tilbud" til hver enkelt når hver enkelt finner ut at de trenger det NÅ - med sin sedvanlige øyeblikkelige behovstilfredstillelse. Og skjer det ikke NÅ så er det selvsagt samfunnet som har sviktet.

Ikke som man ikke har hørt det før...

Så jadda,jadda - i en slik kontekst skjønner jeg akkurat hva du mener - sitert over.

Er snodig i grunn hvordan somme innbiller seg at ting vil bli bedre hvis man ikke kaller en spade for en spade eller hvordan problemer forsvinner hvis man bare insisterer hardt nok på at det ikke er problemer. Og det er jo den rene sci-fi hvordan alle negative konsekvenser mirakuløst vil forsvinne hvis man bare erklærer noe for legalt.

Se til røykerne f.eks ...de kjøper lovlig vare i matbutikker og på bensinstasjoner og kiosker...legalt på alle vis. Men de er fritt vilt som jages rundt og fratas steder der de legalt kan bruke produktene. Det siste nå er at de ikke skal få lov å røyke utendørs på anviste røykeplasser i forbindelse med noen form for servering - samt ønske om uttrykkelig lovforbud om å røyke i egen bil med barn eller innendørs hjemme med barn (hvem har vel gjort det de siste 10 år liksom)...ikke skal de få lov å røyke på holdeplasser, i pausene sine på jobb eller i nærheten av inngangspartier til offentlige bygg. De må snart ta på seg fjellsko og gå noen kilometer der de med sikkerhet ikke kan luktes av .n.o.e.n. hvis de vil ta seg en røyk....og de skal skjemmes når de gjøre ...svake mennesker...

- De forhatte røykerne forgifter ikke en gang sin egen hjerne slik at de ikke kan følge med på hva som skjer, blir ikke forvirret, mister ikke oversikten over tid og rom, får ikke et forvrengt virkelighetsbilde og vinker ikke reaksjonsevnen ut av vinduet.

Nei de er helt med de...de kan mestre og ta ansvar.....og med avgiftstrykket som staten gnir seg i hendene over har de betalt sine behandlingsplasser som følge av røyking flere ganger om. Så de ligger ingen til last der de brenner opp sine penger under nesa.

- Mens staten ikke vil forby tobakk fordi avgiftene er så store og klirrer inn i statskassa , så skal de i stedet være fritt vilt å jage, kritisere, stigmatisere, henges ut, påføres nye begrensninger og forbud hvert eneste år og skvises og gi et skinn av at Norge virkelig tar et oppgjør med den forferdelige tobakken.

......og så setter noen fokus på rusavhengige og illegal narkotika som virkelig forgifter hjerner og gjør folk ute av stand til det meste slik at de virkelig ligger samfunnet til last - men DA er det ikke måte på hvordan alt vil bli bra hvis det bare legaliseres, hvis man ikke kaller en spade for en spade, hvis man bare gjør rom for det og normaliserer det mest mulig slik at ingen føler på stigmatisering eller gis inntrykk av at de selve må ha vilje til forandring og jobbe for å bli rusfrie....for slikt er så belastende...og hvis man bare gjør det sånn så vil alt bli såå mye bedre.

Ja, det er nesten sånn at fysisk og psykisk avhengighet vil forsvinne, politiet vil få såååå mange flere ressurser at de kan begynne å hekle i arbeidstiden for det svarte marked vil jo bli såååå punktert at det går opp i røyk - og alle vil ha det sååå mye bedre.

Og dette skjer på én og samme tid i Norge - faktisk.

Det er fascinerende dobbeltmoralsk og hyklersk.

Staten, samfunnet og "folk flest" syns det er heeelt ok å jage fullt ut legale tobakksbrukere, fordyre, forvanske bruk og lage forbud og erklære at de belaster samfunnet - til tross for at staten fryder seg over inntektene og tobakksbrukerne har betalt sine behandlingsplasser med renter.

Mens narkotika - som ikke er lovlig vare og ikke genererer noe annet enn utgifter for staten - og rusavhengighet, må absolutt ikke kalles ved sitt rette navn og ei heller erklæres som en belastning for samfunnet mens det skrikes om legalisering som vil gjøre alt så meget bedre. Her skal det inkluderes og normaliseres og bygges opp - mens harmdirrende pekefingre skal rettes mot stat og samfunn for å straffe og stigmatisere og drive heeelt feil forbudspolitikk.

Det er et merkelig skue det som foregår.

-Og hvis ting og tang ikke kan diskuteres ved bruk av sine rette navn og benevnelser - men må formildes og forskjønnes i ordveksling for at anklager ikke skal hagle om krenkelser, stigmatisering og elendige holdninger, så tenker jeg at "saken" ikke er særlig solid men mer å betrakte som en schweizer-ost.

...og noen liker jo det også....

1

Lignende innlegg

Aktuelt oyssol Siste svar

Solbakken om Qatars NRK-arrestasjon: – Det er tragisk

Etter arrestasjonen av de norske journalistene i Qatar, vedgår landslagssjef Ståle Solbakken at Norges Fotballforbunds valg om dialog ikke har vært nok. Samtidig etterlyser han at flere aktører enn NF...
Bilde

Solbakken om Qatars NRK-arrestasjon: – Det er tragisk

Etter arrestasjonen av de norske journalistene i Qatar, vedgår landslagssjef Ståle Solbakken at Norges Fotballforbunds valg om dialog ikke har vært nok. Samtidig etterlyser han at flere aktører enn NF...


Bilde www.vg.no
2
4 svar

Kravstore SV-ere.

En mer arrogant politiker enn denne lederen for nevnte parti, det skal godt la seg gjøre å finne, (vel én enda mer ytterliggående har vel like mye selvtillit og mener seg berettiget til å bestemme dag...
1
2 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Smittekrangelen i Oslo - RJ mot Høyre

I går satt AP-Byrådsleder Raymond Johansen og var svært indignert over Høyre og Tone Trøen, som tillot seg å kritisere Corona-håndteringen og manglende strategi. I vanlig stil satt RJ og ristet på hod...

Smitterekord i Oslo: Hever beredskapsnivået

Oslo kommune hever beredskapsnivået til nivå tre - som er det høyeste nivået. Byrådsleder Raymond Johansen vurderer også om det skal komme et munnbindpåbud.


Bilde www.msn.com
1
1 svar
Laster...