Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Legalisering av lettere rusmidler

Rusreformen ble den 3. juni nedstemt av Sp, Ap og Frp. Dermed får vi ikke en mer human ruspolitikk denne gang heller.

Men med dette nei-et vil nok legaliseringsdebatten også komme. Cannabis og andre lettere rusmidler er langt mindre skadelig en for eksempel alkohol, noe Folkeopplysningen på NRK dokumenterte for noen år siden.

Blant annet har Canada, Nederland og flere delstater i USA legalisert Cannabis.

Jeg mener det er på tide med regulert utsalg, for eksempel på Vinmonopolet eller tilsvarende statlig eid utslagsted.

3
23 kommentarer
Trådvisning
Hele diskusjonen

juppi

Så en dokumentar på tv nylig om Cannabis til medisin bruk. Medisinen ble brukt også på barn. Forskningen innen flere sykdommer pågår, men i Norge er vel dette forbudt også!? Vi vet at Norge følger EU. :)

1

perchri

Rett og slett for jævelig.....at "noen" skal hindre folk i å få tilgang til canabis, når det viser seg å ha gode effekter på mange plager og smerter. Når eldre , disse parrene på 80 år som kjører til Holland hver sommer og kjøper canabiskaker. De lider av leddgikt, og står tilslørt fram og siere de har i livet prøvet de gjengse medesiner, men canabiskekene er som å ikke vite hva smerter er lenger? Man gir da faen i hva canabis gjør ditten og datten, når en er 80 år og kan få det smertefritt og behaglig de gjennstående årene?

Politkerene bør skamme seg. Selv har jeg siden 1970 slitt med smerter og leddgikt, men å få medesinsk canabis er klin umulig....iallefall prøve det. Må vel ut på gata en dag å få kjøpt litt for å se virkningen. Disse standard smertestillende Paracet, Voltaren etc har svært dårlig virkning. Må man bli kriminell?

2

joplina

Rett og slett for jævelig.....at "noen" skal hindre folk i å få tilgang til canabis, når det viser seg å ha gode effekter på mange plager og smerter.

Kan ikke tenke meg at det er særlig mange "noen" som er motstandere av medisinsk cannabis mot forskjellige diagnostiserte lidelser og tilstander.

1

Nødutgang

"Vi vet at Norge følger EU. :)"

Nemlig. Norske politikere kan diskurere det i årevis men uansett hva de måtte mene har EU siste ordet.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...