Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Legalisering av lettere rusmidler

Rusreformen ble den 3. juni nedstemt av Sp, Ap og Frp. Dermed får vi ikke en mer human ruspolitikk denne gang heller.

Men med dette nei-et vil nok legaliseringsdebatten også komme. Cannabis og andre lettere rusmidler er langt mindre skadelig en for eksempel alkohol, noe Folkeopplysningen på NRK dokumenterte for noen år siden.

Blant annet har Canada, Nederland og flere delstater i USA legalisert Cannabis.

Jeg mener det er på tide med regulert utsalg, for eksempel på Vinmonopolet eller tilsvarende statlig eid utslagsted.

3
23 svar

joplina

Hvorfor..?

Fordi det høres hyggeligere ut og det er så viktig at omtalen ikke fremstår negativt ladet - for ingen kan da ha noe i mot narko som påvirker hjerneaktiviteten merkbart og gjør folk uskikket til så mangt..for det er jo så positivt å få legalisert flere typer slik at statlig legalt blandingsbruk omsider kan betraktes som en rus-norm som til fulle blir samfunnets ansvar.

Det ville jo vært helt toppers...

- Og viktigst av alt er at samfunnet må ta ansvaret med et smil også - for ellers blir det jo ikke særlig hyggelig.

1

fiskespill

Joplina

Det er ingen hemmelighet at du elsker å stigmatisere og demonisere mennesker som bruker rusmidler som du ikke liker.

1

joplina

Du mener slik det ikke er noen hemmelighet hvordan du elsker å forherlige illegale rusmidler og normalisere bruken av slikt blant befolkningen i størst mulig grad og i mest mulig forskjønnende ordelag, mens samfunnet skal ha ansvaret for absolutt alle følger og stå rede med spesialdesignede "tilbud" til hver enkelt når hver enkelt finner ut at de trenger det NÅ - med sin sedvanlige øyeblikkelige behovstilfredstillelse. Og skjer det ikke NÅ så er det selvsagt samfunnet som har sviktet.

Ikke som man ikke har hørt det før...

Så jadda,jadda - i en slik kontekst skjønner jeg akkurat hva du mener - sitert over.

Er snodig i grunn hvordan somme innbiller seg at ting vil bli bedre hvis man ikke kaller en spade for en spade eller hvordan problemer forsvinner hvis man bare insisterer hardt nok på at det ikke er problemer. Og det er jo den rene sci-fi hvordan alle negative konsekvenser mirakuløst vil forsvinne hvis man bare erklærer noe for legalt.

Se til røykerne f.eks ...de kjøper lovlig vare i matbutikker og på bensinstasjoner og kiosker...legalt på alle vis. Men de er fritt vilt som jages rundt og fratas steder der de legalt kan bruke produktene. Det siste nå er at de ikke skal få lov å røyke utendørs på anviste røykeplasser i forbindelse med noen form for servering - samt ønske om uttrykkelig lovforbud om å røyke i egen bil med barn eller innendørs hjemme med barn (hvem har vel gjort det de siste 10 år liksom)...ikke skal de få lov å røyke på holdeplasser, i pausene sine på jobb eller i nærheten av inngangspartier til offentlige bygg. De må snart ta på seg fjellsko og gå noen kilometer der de med sikkerhet ikke kan luktes av .n.o.e.n. hvis de vil ta seg en røyk....og de skal skjemmes når de gjøre ...svake mennesker...

- De forhatte røykerne forgifter ikke en gang sin egen hjerne slik at de ikke kan følge med på hva som skjer, blir ikke forvirret, mister ikke oversikten over tid og rom, får ikke et forvrengt virkelighetsbilde og vinker ikke reaksjonsevnen ut av vinduet.

Nei de er helt med de...de kan mestre og ta ansvar.....og med avgiftstrykket som staten gnir seg i hendene over har de betalt sine behandlingsplasser som følge av røyking flere ganger om. Så de ligger ingen til last der de brenner opp sine penger under nesa.

- Mens staten ikke vil forby tobakk fordi avgiftene er så store og klirrer inn i statskassa , så skal de i stedet være fritt vilt å jage, kritisere, stigmatisere, henges ut, påføres nye begrensninger og forbud hvert eneste år og skvises og gi et skinn av at Norge virkelig tar et oppgjør med den forferdelige tobakken.

......og så setter noen fokus på rusavhengige og illegal narkotika som virkelig forgifter hjerner og gjør folk ute av stand til det meste slik at de virkelig ligger samfunnet til last - men DA er det ikke måte på hvordan alt vil bli bra hvis det bare legaliseres, hvis man ikke kaller en spade for en spade, hvis man bare gjør rom for det og normaliserer det mest mulig slik at ingen føler på stigmatisering eller gis inntrykk av at de selve må ha vilje til forandring og jobbe for å bli rusfrie....for slikt er så belastende...og hvis man bare gjør det sånn så vil alt bli såå mye bedre.

Ja, det er nesten sånn at fysisk og psykisk avhengighet vil forsvinne, politiet vil få såååå mange flere ressurser at de kan begynne å hekle i arbeidstiden for det svarte marked vil jo bli såååå punktert at det går opp i røyk - og alle vil ha det sååå mye bedre.

Og dette skjer på én og samme tid i Norge - faktisk.

Det er fascinerende dobbeltmoralsk og hyklersk.

Staten, samfunnet og "folk flest" syns det er heeelt ok å jage fullt ut legale tobakksbrukere, fordyre, forvanske bruk og lage forbud og erklære at de belaster samfunnet - til tross for at staten fryder seg over inntektene og tobakksbrukerne har betalt sine behandlingsplasser med renter.

Mens narkotika - som ikke er lovlig vare og ikke genererer noe annet enn utgifter for staten - og rusavhengighet, må absolutt ikke kalles ved sitt rette navn og ei heller erklæres som en belastning for samfunnet mens det skrikes om legalisering som vil gjøre alt så meget bedre. Her skal det inkluderes og normaliseres og bygges opp - mens harmdirrende pekefingre skal rettes mot stat og samfunn for å straffe og stigmatisere og drive heeelt feil forbudspolitikk.

Det er et merkelig skue det som foregår.

-Og hvis ting og tang ikke kan diskuteres ved bruk av sine rette navn og benevnelser - men må formildes og forskjønnes i ordveksling for at anklager ikke skal hagle om krenkelser, stigmatisering og elendige holdninger, så tenker jeg at "saken" ikke er særlig solid men mer å betrakte som en schweizer-ost.

...og noen liker jo det også....

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...