Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Da var MDG sin blokkuavhengighet død

Kl 11:18 i dag la NRK Nyheter ut en liten men viktig nyhet her. Anne Haabeth Rygg fra Oslo Høyre kaster kortene etter å ha snakket med MdG i Oslo om å danne et nytt byråd. Dette etter at Raymond Johansen måtte gå av etter Lan Marie Nguyen Berg skandalen.

Dette burde være en god mulighet for blokkuavhengige MdG å se på hva de kunne oppnådd sammen med opposisjonen i Oslo. Kunne de fått mer god miljøpolitikk og en ikke-sosialistisk tilnærming i Oslo med nye partnere, i.e. være blokkuavhengige?

MdG avslo dette kontant (?), de ønsker å fortsette i en sosialistisk konstellasjon. Dette er vel i realiteten den bekreftelsen vi på høyresiden har sett etter, hvor MdG ikke er reelt blokkuavhengige. MdG er slik jeg ser det et genuint radikalt parti, ikke bare på miljø men også på sosialistisk tankegods.

De som er for en ikke-sosialistisk poltikk, men interessert i miljø, bør derfor se seg om etter andre partier å stemme på.

Spørsmålet stilles, vil MdG gi folket svar på om dette er retningen de går for på tvers av kommuner, fylker og land? Er de blokkuavhengige eller sosialistiske?

MbK

1
26 kommentarer
Trådvisning
Hele diskusjonen

KongBob

MDG samarbeider med Frp i 45 kommuner...

Venstre og Høyre gjorde sine hoser grønne hos MDG i Oslo senest for noen dager siden, og de ønsker et samarbeid på riksplan... Lokker med at MDG får mer gjennomslag med dem enn med AP/SP/SV...

Så hvem som er rakrygget kan nok diskuteres...

1

MorganBlueKane

Så hvem som er rakrygget kan nok diskuteres...

Det er alltid et spenn i politiske partier, fra venstre til høyre, fra by til distrikt, fra vern til bruk etc. Så også i MdG

MdG kan jo være rakrygget først, og si de er et sosialistisk parti, slik at de 45 lokallagene som samarbeider med FrP får anledning til å melde overgang til Venstre, der de mer naturlig hører hjemme. Selv om Venstre på ingen måte er bestevenner med FrP, er de iallefall på samme side av skalaen, liberale og konservative.

MbK

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...