Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Ernas frieri til distriktene

Er det virkelig ingen som ser igjennom hva hun prøver på her? Hun har styrt landet i 8 år, med massive sentraliseringsprosjekter. Og nå prøver hun å få stemmene til distriktene? Lol. Hadde Høyre kunne bestemme hadde vi ikke hatt distrikter igjen i Norge.

Kilde: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/WOnV3r/erna-paa-frierferd-i-distriktene-lover-rett-til-aa-jobbe-hvor-du-vil

2
32 svar

fargerik

Rett skal være rett. Stortinget har faktisk bevilget mye penger til bredbånd i distriktene i løpet av den tiden Erna har hatt makt.

Hvor mye av dette som er gått til fiber kontra trådløst vet jeg ikke, men det er logisk å forestille seg at det er blitt brukt mer på trådløst (5G) enn på fiber i grisgrente strøk.

Jeg har for tiden trådløst bredbånd fra Telia, og kan oppgradere til 5G allerede nå. Men jeg bor sentralt på østlandet, og her er fiber ferdig lagt. Helt inn til husveggen. Venter bare på montøren som skal få liv i det. Og da bytter jeg fra trådløst til fiber.

Ute i huttiheita vil de statsansette som skal jobbe hjemmefra sikkert måtte ha 5G for at det skal funke bra nok. Det vil nok bli for ulønnsomt å grave ned fiberkabel ute på landet.

1

sisyf0s

Rett skal være rett. Stortinget har faktisk bevilget mye penger til bredbånd i distriktene i løpet av den tiden Erna har hatt makt.

Har de? Det har vi ikke sett noe til her jeg bor.

Her har vi hatt fiberutbygging til ca. 1.000 husstander i Midt-Gudbrandsdalen i fjor, jeg ble påkoblet rundt 1. november i fjor, tenker jeg det var. Dette er i et område som er såkalt ikke kommersielt lønnsomt for utbyggerne å bygge ut. Dette har en derfor fått til gjennom et spleiselag mellom utbyggeren Eidsiva bredbånd, de tre midtdalskommunene det gjelder, og oss abonnenter som betaler kr. 9.000 hver for tilknyning, samt at Gudbrandsdal energi har stilt strømstolpene til disposisjon for fiberstrekk der hvor luftlinjer har vært aktuelt i stedet for graving.

Statlig bidrag, altså fra Erna & Co? Jeg husker ikke hvor mye det var, men det var en rent symbolsk sum som knapt nok spilte noen rolle fra eller til.

1

Justice 96

Det har vi ikke sett noe til her jeg bor.

Ikke her heller. Måtte ordne det selv, via stolper, sammen med de få naboene som er rundt her. Før det var mobilt bredbånd eneste alternativ.

1

fargerik

Hva slags modell din kommune, din fylkeskommune og utbyggere har valgt, aner ikke jeg noe om.

En forklaring på hvordan det fungerer finner du her.

Har kommunen og fykleskommunen sitt program klart, skal dere ha fått den støtten som staten har å bidra med.

Her er en video som forklarer det viktigste "For Dummies".

Tror du staten skal gi oss noe gratis, må du tro en gang til.

Staten gir tilsagn om tilskudd, og det får dere når anlegget er kommet fra tegnebrettet og blir realisert.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...