Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Vanskeligere å være Høyreradikal pga FRP

https://www.nettavisen.no/nyheter/forskere-frp-gjor-det-vanskeligere-a-vare-hoyreradikal-i-norge/s/12-95-3424145992?fbclid=IwAR3NPA0jZg_qdyiBI2LQsKwGtTRrI1-pM-u3FogJUooNgu7jQuBwdggVpfQ#Echobox=1624443734

I Norge har man på sin side et stort politisk parti som er innvandringskritisk.

– Selv om Frp ligger helt i randsonen i den høyreradikale partifamilien, har de satt innvandringskritikk på agendaen i Norge, sier Jacob Ravndal, forsker ved Senter for ekstremismeforskning, til forskning.no.

Dette må være vondt å svelge for venstre siden her inne på VGD. Jeg personlig er ikke litt overrasket over at FRP har gjort det vanskeligere siden dei fremheve ofte at Norge har enorme utfodringer og at Norge ikke bare kan ta inn massevis uten at det vil gå utover samfunnet i Norge

1
24 svar

24 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Sapient-X

Hvorfor er det "høyreradikalt" å være mot innvandring? Det er en arbeiderklasse sak, en sak for rikets sikkerhet.

Er det høyreradikalt å være for mindre kriminalitet, for bedre arbeidsvilkår for arbeiderklassen, for at det skal bli letter for unge nordmenn å få et sted å bo, for mindre forurensing, for mer politisk makt til vi som faktisk har tilknytning her?

Hvorfor er det bare "høyreradikale" som bryr seg om arbeiderklassens problemer? Hva har skjedd med venstresiden? Er de bare opptatt av seg selv og sine toppjobber?

3

farout05

Enig i det du skriver, tommel!

Jeg kan ikke begripe at det er radikalt i noen retning å ville ha et godt samfunn, både med hensyn til f.eks kriminalitet, rikets sikkerhet, arbeidsvilkår, boforhold klima og selvstyre/demokrati.

Vi bør selvsagt ta imot kvoten flyktninger som FN gir Norge, hvis vi sørger for at disse får nødvendig opplæring og blir i stand til å arbeide- og bo i Norge.

Når det gjelder flyktningestrømmen fra Afrika til Europa, som jo er stor business for kriminelle, må man tenke på om det er riktig både for Europa og Afrika at unge afrikanske menn forflyttes fra Afrika til Europa? I hele Afrika er det dårligere levekår generelt enn i Europa, men er det riktig å flytte befolkningen i Afrika hit til Europa, og hva vil det ha å si for begge verdensdelene?

EU-systemet gir kjempestore fordeler for næringslivseliten og de kriminelle, mens arbeiderklassen konkurrerer seg nedover i lønn, hvor trygd er alternativet. Arbeids- og næringslivet har blitt en arena for utenlandske kriminelle nettverk, som skviser ut seriøse norske arbeidere og næringsliv.

EU-tvangstrøya fører til et innskrenket selvstyre og befolkningen er fratatt innflytelse på utviklingen av landet.

Er man motstander av denne utviklingen er man ekstremist eller i det minste radikal, høyre- eller venstre avhengig av hvilken side angrepet kommer fra.

2

Rhabagatz

Her er det et spørsmål om glasset er halvtomt eller halvfullt.

Dette bekrefter nemlig det kritikere har hevdet i alle år, at FrP lefler med høyreradikale.

2

TheFamous25

Se til Sverige og deres ekstreme naivitet så er det ufattelig viktig at vi har et parti som tørr å fremheve problemer istedenfor å feie det under teppet.

Er mye som går bra men det betyr ikke at det ikke også kan være mye som er langt ifra så bra

Hvis ingen tørr å nevne de enorme utfordringene så vil ekstremt høyre radikale vokse kraftig. Er vesentlig flere i Sverige enn i Norge for å si det sånn

Breivik brukes hver gang og vil bli brukt hver gang uansett hva som skjer når venstre siden mangler argumenter.

1

fargerik

Breivik brukes hver gang og vil bli brukt hver gang uansett hva som skjer når venstre siden mangler argumenter.

Nei. Det der er noe du har kokt opp i din egen hjernecelle.

Skjerpings. Hold deg til fakta og det som er sant.

1

TheFamous25

Breivik blir dratt frem i hver eneste diskusjon akkurat som han ble i denne også når det gjelder FRP sin innvandrings politikk. Han kom frem i denne tråden også enda. Eller har du ikke fått med deg at noen fra venstre siden i denne tråden har trekt han fram. THEBASELINE drog frem Breivik denne gangen.

Skal redigere meg til 90% og ikke samtlige tråder der dei kan dra frem Breivik for å få frem dei som LIKSOM ble sånn pga FRP sin politikk.

1

TheBaseline

Støtter alt det Torotto sier om FRP. Minner for øvrig om at den verste terrorhendelsen i norsk historie i moderne tid ble utført av en høyreradikal som var medlem av FRP.

1

joplina

Dette må være vondt å svelge for venstre siden her inne på VGD. Jeg personlig er ikke litt overrasket over at FRP har gjort det vanskeligere

Fra linken din i trådstart :

"Lars Erik Berntzen er forsker ved Institutt for sammenliknende politikk på Universitetet i Bergen. Han er enig med Ravndal om at Frp kan ha hatt en dempende effekt på høyreekstrem vold, men er samtidig usikker på hvor stor effekten er. Han peker på at andre faktorer, som landet historie, kan ha vel så mye å si. I Sverige og Tyskland har man for eksempel hatt høyreekstreme miljøer i lang tid.

Samtidig kommer mesteparten av den dødelige, høyreekstreme volden fra enslige aktører, eller einstøinger, som Breivik, Manshaus og New Zealands Brenton Tarrant. Når man er preget av saker som ikke er knyttet til hjemlandet er det ikke sikkert at et politisk parti har hatt så står påvirkning.

– Det er mye her som ikke forklares av nasjonale forhold. De tar del av en transnasjonal subkultur på nett og påvirkes av ting som foregår i mange ulike land, sier Berntzen til forskning.no.

Berntzen mener også at økt oppslutning om høyreradikale partier kan føre til mer vold, og trekker frem Trump og stormingen av Kongressen som et konkret eksempel."

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...