Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Norges største byggeskandale?

For et par år siden, så var den en stor skandale i at utbyggingen på Stortinget sprakk med over 100%. På Mongstad (i 1987) så ble utbyggingen 8.7 mrd dyrere enn anslått (95%) og sist ut er vannprosjektet i Oslo som man ikke aner hvor mye det sprekker med.

Dessverre så er det igjen en stor byggeskandale i emning. Det bygges pt. dobbeltspor gjennom Moss, med en tunell som de har funnet ut at kommer til å gå i kvikkeleireområde. I NTP 2014-2023 ble det planlagt at strekningen skulle koste 5 mrd. I 2017 så ga Stortinget klarsignal med en kostnadsramme på 10.367 2017-millioner. I dag har kostnadsrammen økt til 17.925 2021-millioner. Det er en foreløpig sprekk på 70%, og over 300% hvis vi regner fra det kom inn i NTP, men hvor vi ender er høyst usikkert.

Når 10 km toglinje i Østfold kommer på borti 20 mrd kroner, så skal 30-40 mil toglinje i Nord-Norge komme på 113-120 mrd. Joda, stor sannsynlighet for at det vil bli en enorm sprekk i nord også.

Hvordan skal vi unngå disse gjentatte skandalene. Dette koster forferdelig mye skattekroner, uten at noen blir stilt mer til ansvar for det enn at de må gå fra sine stillinger. Må byråkrater og politikere bli ansvarliggjort for sine handlinger, for at vi skal unngå dette?

3
4 svar

4 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

fargerik

Det er helt hysterisk. Kostnadssprekken i Moss fikk Hareide til å stoppe hele byggingen av dobbeltspor videre gjennom sentrum av småbyene Fredrikstad og Sarpsborg.

Men for all del.....det er helt riktig etter min mening, siden den planlagte traseen (som i Moss) er planlagt gjennom kvikkleirehøl som perler på en snor.

Noen av oss har ment i årevis at det er smartere å bygge denne banen på fast grunn, og ved siden av disse tettstedene, i stedet for gjennom sentrum der det er fullt av hus som må rives i tillegg til at det er bunnløs kvikkleire.

Men for all del....jeg setter pris på at jeg antagelig vil ha gleden av å leve resten av mitt liv uten at jeg skal oppleve at sentrum av min kjære hjemby blir rasert. Det skal mye til at de setter i gang med den galskapen de har gjort i Moss,hvor de kastet ut beboerne i Nyquistbyen fra hele 120 boliger.

Det kommer til å bli dyrere enn dyrt dersom de fortsetter denne galskapen helt til fjellveggen i Halden..

3

perchri

Hvordan skal vi unngå disse gjentatte skandalene.

Det er så enkelt, så enkelt. Man må få fagfolk...da mener jeg fagfolk...ikke noen som tror de er det, men så er det disse politikerene,da?

Vi må kunne , mye,mye bedre organisere de enteprisene som settes i gang...noe vi nordmenn er svært dårlige til.

Så kan vi gå igang...ikke subb rundt med denne kaffekoppen hele dagen.......og leke eksperter....

1

frode57

Det var dumt det som skjedde i Moss. Men nord Norge banen er en miljøinvestering inn i fremtiden. Da må den også rustet opp lengre sørover også.

1

Speciale

Det var dumt det som skjedde i Moss.

Det som "skjedde" i Moss? Det er slett ikke ferdig i Moss.

Men nord Norge banen er en miljøinvestering inn i fremtiden.

Noen kan nok lures til å tro det. Andre synes det er helt idiotisk å bruke hundrevis av milliarder på en bane i nord. Det er ikke slik at folk slutter å kjøre bil om det kommer et tog som går 3-4 ganger om dagen.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...