Politikk - Norsk

idiomatisk

Europa alliert med Russland?

Russland vil bedre forholdet til Europa.

Dette er en mulighet Vesten og Norge bør ta. Putin er kanskje autoritær, men han er ikke ondskapsfull, en pragmatiker som vil ha gode løsninger og diskusjon rundt fremtidenes problemer. USA har ledet oss til å tro at Russland er så fæle.... Russland annekterte Krim, men de driver i hvert fall ikke krigføring på andre siden av kloden for naturressurser på samme måte som US

Putin snakket nylig med Frankrikes president Macron, som ser Russland som en naturlig alliert, og det bør de også være etter min mening.

Macron har også blitt oppmerksom på den farlige venstresiden. Og peker på kulturkrigen i USA som en stor fare for Frankrike.

Videre sier Macron følgende:

Woke leftist culture imported from US is ‘racialising’ France

Macron sine egne ord. Macron kan ikke beskyldes for å være høyreradikal fordi han er liberal. Så nå er det på tide våre politikere tar denne påtvungne kulturkrigen på alvor.

Det er jo kjent at USA er helt ute på ville veier, de spionerer ikke bare på fiender, men også sine egne allierte og sin egen befolkningen. Hvorfor skal vi vie mer tillit til USA enn Russland, når USA de siste 40 årene har påført verden og spesielt Midtøsten ekstreme lidelser og skapt store økonomiske problemer for EU land som har måtte tatt i mot alle disse flyktningene.

Er det ikke på tide å tenke nytt snart? Er det mulig? Eller har USA for mye makt over Vesten?

Finnes det norske politikere som tenker i samme baner som Macron?

1
18 svar

Det er alt for mange som tjener mye penger på at det er krig. Vi bor jo alle på èn klode, den eneste vi vet om hvor vi kan leve....så det mest kloke ville være å stoppe krigsprofitørene og heller sette dem til å lage mat og fikse vann til folk.

sukk...det er lov å drømme...uansett hvor knokk urealistisk det er.

2

Hvis jeg hadde vært nabo med Kina så hadde jeg også sett etter flere venner. Realiteten er jo at kynisk nok ville de fleste verdensdeler feire en atomkrig mellom Russland og Kina.

Macron er jo en svært dyktig politiker, og som trådstarter forteller er han liberal. Genialt påfunn av Macron å være på godfot her i så tilfelle.

Personlig mener jeg at dette er uansett riktig vei å gå. Russland er ikke de verste. De er vel hva jeg ville kalt medium stekt. Noen liker jo det og, men de får ikke spise biff på de fineste restaurantene.

USA er jo vært fullstendig sirkus de siste årene, og det henger fortsatt igjen en del etter at Donald var president. Det gjenstår å få se hvordan landet reiser seg på verdensbasis. Ihvertfall tror jeg vi bør ta til takke med at geografien til Amerika gjør at ett Europa-Amerika samarbeid vil kunne angripe på russisk og kinesisk trussel fra begge sider.

1

Problemet er at Nato og USA trenger en fiende for sitt militære . Det er enorm. Norge er heller ingen smågutt i den sammenhengen.

1
standard Hvis jeg hadde vært nabo med Kina så hadde jeg også sett etter flere venner. Realiteten er jo at kynisk nok ville de fleste verdensdeler feire en atomkrig mellom Russland og Kina....

USA er jo vært fullstendig sirkus de siste årene, og det henger fortsatt igjen en del etter at Donald var president. Det gjenstår å få se hvordan landet reiser seg på verdensbasis. Ihvertfall tror jeg vi bør ta til takke med at geografien til Amerika gjør at ett Europa-Amerika samarbeid vil kunne angripe på russisk og kinesisk trussel fra begge sider.

Nå begynte dette lenge før Trump kom inn i det Hvite Hus. Under Jeltsin så skrev amerikanere talene til Jeltsin og milliarder ble stjålet og ført til vestlige banker. London blant annet. UK var motstandere av et samlet av Tyskland og var motstander av et sterkt og samlet Russland. Så her fant USA og UK hverandre. Hele ekspansjonen østover av NATO, var et spill som er redigert av USA. Hvor nettopp krigsfrykt ble brukt for å kunne samle Europa, mot Russland og Kina. Store penger i krigsindustri og hindre at den nye silkevei, marginaliserer USA UK hegemoni til havs. Hvor de stater kan komme forbi økonomiske og militære boikotter fra NATO.

Imidlertid så er jo ikke dette bare idyll, ettersom europeiske land, som ikke ønsker følge linja blir truet med økonomiske sanksjoner.

For Europa så er jo egentlig et samarbeide østover like naturlig som mot vest. Russland har stort behov for å knyttet etableringer som kan komme flere land til god, ved bedriftsetableringer i nye markeder og selge produkter.

Slik som når Norge ikke ville la russere kjøpe en fallert diselbedrift. For de topphemlige delene var allerede kjøpt opp av Kongsberg gruppen. Men denne omtalte fabrikk, var ikke av intresse. Russerne derimot som var store innenfor Jernbane, kunne gitt denne fabrikken et sikkerlig buff, med mange tusen leveranser.

Slik blir politikk skapt i redsel for å ikke bli likt av USA. Akkurat som å gi Obama en fredspris. En av de verste presidenter i å drive drap på sivile og forfølge folk som varslet om grunnlovsbrudd.

2

Klart vi bør samarbeide mer med et land som Russland! De kan lære oss mye om fordeling av makt og penger. Hvorfor skal de svake og syke ha så mye, liksom? De kan lære oss mye om behandling av gufne minoriteter og slikt. At pressen skal være kritisk er også noe Russland kan vise at også bare er tulliball. Russland viser også at et land bare trenger én politiker, og ett parti. Det kan jo ikke være mer enn én på toppen, uansett, liksom!

Så ja; du har helt rett i at vi bør samarbeide mer med Russland, slik at vi kan kvitte oss med våre tullete vestlige verdier...

2

Tyskland og Russland er allerede allierte. Og forholdet deres vil bare bli bedre. Dette er allerede uunngåelig.

Macron har ennå ikke forstått hvilken side han er på. Men USA røyker nervøst i hjørnet ..

Den tyske regjeringen kalte spørsmålet om å bevare gasstransitt gjennom Ukraina etter lanseringen av Nord Stream 2.

leser mellom linjene, trenger Tyskland mye gass, veldig mye!

Presidenten på Haiti blir myrdet.

Nicaragua kontrolleres av russerne...

1

Russiske missiler på Cuba.

NATO trekker tilbake tropper fra Aughanistan.

Krigen i Syria har tapt for USA.

Interessante begivenheter finner sted i verden.

1
fargerik Det er alt for mange som tjener mye penger på at det er krig. Vi bor jo alle på èn klode, den eneste vi vet om hvor vi kan leve....så det mest kloke ville være å stoppe krigsprofit...

Det er alt for mange som tjener mye penger på at det er krig.

Putin er en iskald beregnende fisk. Krigsindustrien og nødhjelp, går dessverre nærmest hånd i hånd. Det finnes trolig noen drastiske løsninger. Men mot makt og profitt, finnes bare maktesløshet. Dessverre.

1

Internasjonal politikk er litt som en fotballkamp hvor alle spillerne skal få ballen i samme mål samtidig som de prøver å overbevise publikum om at rivaliseringen er ekte.

1

Kommer ikke til å skje før USA mister frikortet til å blande seg inn i andre nasjoners indre anlingnigner uten å bli stilt ansvarlig for det.

Handel mellom Norge og Russland hadde gitt enorme vekstpotensialer i Nord Norge, men det er som kjent blolkert av både EU og NATO.

1
gugler Kommer ikke til å skje før USA mister frikortet til å blande seg inn i andre nasjoners indre anlingnigner uten å bli stilt ansvarlig for det. Handel mellom Norge og Russland hadde...

Handel mellom Norge og Russland hadde gitt enorme vekstpotensialer i Nord Norge, men det er som kjent blolkert av både EU og NATO.

Nei. Det er Russland som har blokkert for import av sjømat fra Norge til Russland. Det er ingen andre land som dikterer Russland i den saken.

1

Nå er det ikke sjømat som ligger i potensialet jeg tenker på. Norge bør ikke bare tenke fisk og olje.

1
gugler Nå er det ikke sjømat som ligger i potensialet jeg tenker på. Norge bør ikke bare tenke fisk og olje.

OK. Hva mener du personlig at Norge skal tenke? Ser du andre eksportmuligheter, eller import for den del...?

Sjømat er tross alt Norges største kort på hånda. Russland har utestengt oss.

Våpen og høyteknologi er også ting Norge eksporterer mye av. Tror du virkelig at dette er produkter som Russland vil få kjøpe? Kanskje de kunne være interessert i NSM?

2

Russland vil selvfølgelig ikke kjøpe noe verdens ting fra Norge så lenge vi spiller på lag med den amerinanske krig og russofobia linja til eu og nato.

Det finnes mange muligheter dersom man gis mulighet tim å låse opp. Turistnæring er et eksempel. Hurtigruta kunne f. Eks gått videre til Murmansk.

En fabrikk som produserer ski kunne bli satt opp i Russland, fjellutsty, nordheim jakker, fritidsbåter. Det finnes mange muligheter.

1

Med næringsliv som gir en større befolkning i nord. Dersom først en aktør har etablert seg kommer flere til å bli interessert og komme med nye ideer.

Skeidar kan f. Eks selge møbler i Russland og russisk møbelprodusent kan tilby produkter i Norge.

En nordnorsk entrepenør kan kanskje bygge boliger i Murmansk som er en by sammenlignbar med de største i Norge sett bort i fra Oslo

Mulighetene for gjensidig handel ligger klar.

1
Laster...