Nye VGD er lansert! Mer informasjon

KUN 26% støtter MDG og AP¨s bilpolitikk i Oslo

Når Byrådet i Oslo hevder at det er bred støtte i Oslo-folket for deres bilpolitikk i Oslo er det løgn og manipulasjon: Ny undersøkelse viser at det er KUN 26% støtter bilpolitikken i Oslo. Spørsmålene i MDGs undersøkelser stilles slik at folk er positive til renere luft osv., så er det klart at alle svarer ja. Om du blir spurt; vil du ta imot en million kroner - klart de fleste vil svare JA. Men om du får vite at det koster deg 1,1 mill, da er vel ingen interessert lenger.

Kan vi så med slike nye resultat i en spørreundersøkelse om bilpolitikken si at MDG og AP er lurt av svarene i sine undersøkelser eller er det AP og MDG som er løgnerne i dette når de sier at de har bred støtte i folket for bilpolitikken i Oslo.

Vel, jeg mener det er en gjeng med løgnere. Er det dette vi så får i en regjering med AP og Oslo's Byrådsleder Raymond Johansen i en viktig statsrådstilling . . . . . . og Lan Berg, MDG med på lasset . . . . . . Tenk dere om, folkens - tenk dere om mer enn en gang før dere slipper lappen med MDG eller AP ned i valgurnene til høsten . . . . . . Parhestene Lan Berg og Raymond Johansen i regjeringssamarbeid . . . . . . .

Ferske målinger viser stor motstand mot MDGs bilpolitikk: - Bilister står foran en mørk fremtid (msn.com)

2
12 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Torotto

Spørsmålene i MDGs undersøkelser stilles slik at folk er positive til renere luft osv., så er det klart at alle svarer ja.

Hva er det som skaper det?

Flere biler i områder, som med fordel kan gjøres bilfrie?

Hvem er egentlig disse som syter om mangel på parkering? Folk som skal ha gratis parkering.

Dessverre så blir det stadig flere biler og derved så oppstår en konkurranse om disse. Da handler det om å prise godet. Ren spikka Høyrepolitikk, tilbud og etterspørsel styres av pris.

Men du har tydeligvis ikke fått med deg at Lan, faktisk har gjort det lettere for uføre å finne parkeringsplass. App viser hvor det er ledige plasser til en hver tid i sentrum.

I tillegg er faktisk MDG største partiet innenfor de områder som har blitt berørt med mindre biler og parkering. (Ring 1) De økte faktisk i 2019 sin oppslutning.

Dessverre så er det fortsatt dobbeltparkerte gater og veier i mange bydeler, hvor de skaper trafikkfarlige situasjoner.

2

engafever

Har undersøkelsen blitt gjort i Gyldenløvesgate? Der hvor "yrkesdemonstranten", og tidligere ordfører i Oslo, Stang bor? Grunnen til at jeg spør skyldes spørmålet fra undersøkelsen:

"Byrådet bruker store beløp på å fjerne parkeringsplasser tross stor motstand fra beboerne i området. Bør byrådet gjøre det?"

Det er riktig at det har vært stor motstand i Gyldenløvesgate, men hvor i andre deler av byen har det vært stor motstand?

Jeg kjenner til at det har vært diskusjoner på Bygdøy, men der har det vært uenighet om utforming, asfaltering og ikke asfalttering, så vidt jeg vet.

Dette synes jeg er et tvilsomt spørsmål, fordi det kan gi inntrykk av at det er stor motstand mot sykkelvei i Oslo. Man legger inn en påstand i spørsmålet om stor motstand. Er påstanden riktig? Dessuten, Oslo er da mer enn bare Gyldenløvesgate?

Og så er det spørsmålet om bruk av penger på sykkelvei, uten å gjøre det klart for den som blir spurt at pengene skal brukes over flere år. Jeg vil tro at det har en viss betydning at man enten blir opplyst om at 13 milliarder skal brukes over flere år eller at man ikke blir opplyst om det.

En annen ting. Har man stilt de samme spørsmålene i denne undersøkelsen som i tidligere undersøkelser? Om så ikke, så har en sammenlikning liten verdi etter mitt syn.

Med forbehold siden jeg ikke har tilgang på denne undersøkelsen.

1

silas

Har undersøkelsen blitt gjort i Gyldenløvesgate? Der hvor "yrkesdemonstranten", og tidligere ordfører i Oslo, Stang bor? Grunnen til at jeg spør skyldes spørmålet fra undersøkelsen

På oppdrag for Bymiljøetaten, Oslo kommune, har Opinion gjennomført en undersøkelse om holdninger til sykling i Oslo. Holdningsundersøkelsen er utført som en kvantitativ spørreundersøkelse i et representativt utvalg av Oslo-innbyggere i alderen 18-79 år. Intervjuene er gjort over telefon i perioden 8. til 13. januar. Dette er fjerde gangen holdningsundersøkelsen gjennomføres

Svaret er: Nei

1

Rhabagatz

Det er altså den undersøkelsen som stemmer overens med valgresultatet og som er bestilt av kommunen.

Som bompengemotstander Lyngby mener flere av Byrådets spørreundersøkelser består av ledende spørsmål og anser det derfor som både fusk og lureri.

Selv varter hun opp med følgende ikke-ledende spørsmål:

Byrådet bruker store beløp på å fjerne parkeringsplasser tross stor motstand fra beboere i området. Bør Byrådet gjøre det?

3

SIG100

Sitatet ditt er ikke fra den undersøkelsen som artikkelen viser til.

Artikkelen er basert på bestillingsverket fra FNB og FNBs lyngby tolkninger. Selve undersøkelse er nok dog en vanlig utvalgsundersøkelse der man har korrigert for alder++.

Det komiske er at Lyngby mener kommunens undersøkelse har ledende spørsmål. Om hun mener at de to spørsmålene de har referert er ledende vites ikke - døm selv :)

Kommunens undersøkelse ligger forøvrig helt åpent her. FNBs undersøkelse er det ikke mulig å finne annet om enn det Nettavisen har publisert. Var det f.eks. flere spørsmål i undersøkelsen - der svarene ikke passet like godt til FNBs agenda?

2

engafever

SIG 100 har allerede gitt deg et oppklarende svar..

1

erdetslik

Da er det sikkert denne undersøkelsen det er noe galt med. siden det ikke passer inn i ditt syn. Og selvfølgelig er det ikke noe galt med tidligere undersøkelser i regi av Bymiljøetaten.

Det er pussig det at det alltid er undersøkelsen det er noe feil med når resultatet er noe annet enn det som er ønskelig. Og at de som bekrefter eget syn er de riktige.

Det kan jo være at når enkelte ser konsekvensene, så endrer de mening / holdning. Men jeg skal være enig så langt at ønskene er annerledes enn om kjenner / forstår / vet konsekvensene.

1

engafever

Her er det mange stråmenn! Jeg forsøker i det minste å argumentere for hva jeg mener kan være svakheten med spørreundersøkelsen du viser til. Det kan jo du prøve å gjøre også.

1

ulefos

Det er pussig det at det alltid er undersøkelsen det er noe feil med når resultatet er noe annet enn det som er ønskelig. Og at de som bekrefter eget syn er de riktige.

ser du ikke at det er deg selv du avslører?

1

Folkflesk

Tenk dere om, folkens - tenk dere om mer enn en gang før dere slipper lappen med MDG eller AP ned i valgurnene til høsten . . . . . . Parhestene Lan Berg og Raymond Johansen i regjeringssamarbeid . . . . . . .

Nok en tulletråd. Du viser bare nok en gang at du overhodet ikke følger med i norsk politikk.

1

Rhabagatz

Den store meningsmålingen, lokalvalget i 2019, gå et annet resultat.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...