Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Vedum - første angrep på distrikt Norge

I byene og bynære områder greier vi oss fint med en enkel elbil. I distrikt Norge er situasjonen annerledes. Avstandene er større og det er også behov for å ha en bil som kan dra en henger av og til. Og da kommer vi opp i en annen prisklasse på elbilene. El biler som selges med hengerfeste er Tesla Model X, Audi e-tron, Jaguar I-Pace og en MB og noen helt nye modeller.

"Senterpartiet vil kreve inn merverdiavgift for nye elbiler som koster mer enn 600.000 kroner. Staten skal kun gi momsfritak for kostnader opp til 600.000 kroner for nye elbiler, mens det skal betales full merverdiavgift for beløp over denne grensen, mener Senterpartiet."

Kilde

2
7 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

farout05

Fritak for avgifter ved kjøp av el.bil er en midlertidig ordning for alle partiene. Ordningen gir mindre i statskassa, slik at det vurderes endringer i de fleste partiene med sikte på full avgiftsleggelse.

AP var vel det første partiet som snakket om å legge avgift på de kostbare el.bilene, så er det kommet flere til.

Ingen vits i å anskaffe el.bil ute i distriktene fordi det mangler ladepunkter. Turister opplever at i Lofoten var det bare ett ladepunkt, til stor fortvilelse.

I din verden er det SP sin skyld, du stempler deg selv.

2

PerryAndre

Statskassa er viktigere i denne ene saken. enn bilistene i distriktene

1

farout05

Dette er storm i vannglass. Alle el.bilene kan ikke påmonteres tilhengerfeste, men svært mange kan det, i prisklassen under 600.000 kr. Bøndene tjener mye vet du ;) så de kjøper nok de dyreste bilene som kan dra tunge tilhengere. Tenker at mangel på ladepunkter mange steder er et større problem for utbredelsen av elbiler i distriktene.

1

ulefos

I byene og bynære områder greier vi oss fint med en enkel elbil. I distrikt Norge er situasjonen annerledes.

ettersom jeg bor i distriktsnorge kan jeg forsikre deg om at elbil i distriktene fungerer alldeles utmerket, og det er veldig mange som kjører elbil i kommunen jeg bor i

1

Yazzy

For at EL bilen skal fungere i distriktene, er det en til flere avgjørende faktorer. Avstander, temperaturer, lademuligheter, størrelse. Så er det å lese at enkelte el-bil modeller har så lav nyttelast vekt at de ikke fungerer for en familie med flere barn, og da er alternativet avklart med mindre en må kjøpe en stor el-bil til over 600.000, bilen som alle i populistisk stil skal til livs, og belemre med 25% MVA.

De fleste billigere El-biler er egentlig bare bybiler

1

fargerik

Hvordan skal man forstå dette, da? Dersom en bil koster 601 000 kroner....er det da meningen at det skal betales moms av hele summen, eller av 1000 kroner?

1

farout05

Av 1000 kr i følge kildehenvisningen.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...