Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Den 27. mai vedtok Det Norske storting at kravet om helseatest for eldre skulle oppheves fra den 1. August 2021

https://www.abcnyheter.no/motor/bil/2021/07/21/195774173/krav-til-helseattest-for-eldre-bilforere-ogsa-etter-1-august

Er det slik at vi ikke kan stole på at stortings vedtak blir gjennomført?

2
11 svar
Trådvisning
Hele diskusjonen

BornOnThe4thOfJuly

Stortingsvedtak som ikke forholder seg til nødvendig tidsbruk for å få det gjennomført det vil risikere å ikke bli gjennomført innen den fristen Stortinget har satt. rett og slett fordi den fristen var urealistisk.

Man kan ta et åpenbart eksempel der Stortinget bestemmer at innen i morgen skal alle nordmenn ha blitt ferdigvaksinert mot covid. Stortinget kan vedta dette så mye de bare orker men det kommer ikke til å skje for det.

Så er selvsagt spørsmålet i dette tilfellet om Stortinget har vedtatt noe med en frist som egentlig ikke er mulig å overholde eller om det er regjeringen som ikke bruker nok ressurser på å få det gjennomført før fristen. Hva regjeringen skal nedprioritere av andre stortingsvedtaksgjennomføringer blir da et spørsmål som bør stilles.

Det denne saken viser er uansett at Stortinget har vedtatt noe de egentlig ikke vet konsekvensene av og heller ikke hadde noe forslag om hva det skulle erstattes med. Slik populisme gir slike resultater som vi ser her. Det er en grunn til at alle folkevalgte organer bør fatte sine beslutninger først etter at saken er utredet av administrasjonen. Ellers er faren overhengende for at vedtaket ikke lar seg gjennomføre etter en frist dratt opp fra baken til de som vedtok den.

Alt ut fra en helt håpløs ide om at man ikke skal kunne si det åpenbare at eldre kan være en fare for seg selv og andre trafikanter når helsen svekkes med alderen. Er disse eldre små persilleblad som ikke tåler å høre det åpenbare? Det er det flertallet på Stortinget i realiteten sa med sitt vedtak. Det samme flertallet har imidlertid ingen problemer med å si det samme om unge sjåfører igjennom de særbestemmelser som gjelder for dem.

Men det er vel igjen de eldre som skal skjermes mot alt "vondt". Håper ingen forteller de eldre at de stå i fare for å dø...

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...