Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Den 27. mai vedtok Det Norske storting at kravet om helseatest for eldre skulle oppheves fra den 1. August 2021

https://www.abcnyheter.no/motor/bil/2021/07/21/195774173/krav-til-helseattest-for-eldre-bilforere-ogsa-etter-1-august

Er det slik at vi ikke kan stole på at stortings vedtak blir gjennomført?

2
11 svar
Trådvisning
Hele diskusjonen

ostgote

Sjåføren har ansvaret for å være skikket til kjøringen, ikke en "pilletriller". Denne attestsaken burde aldri vært innført i første omgang og er en særegenhet som Norge har etablert, helt i utakt med resten av den bilkjørende verden. Et land som Norge med mye grisgrendt bosetting og med en ganske lav biltetthet og lave fartsgrenser i europeisk målestokk. Majoriteten av ulykker, og de mest alvorlige ulykkene skjer i yngre aldersklasser, så det er der restriksjoner og tiltak vil bedre trafikksikkerheten.
Mistenker her at det er yngre fartsglade som ønsker de eldre vekk fra veien fordi de kjører for sakte for "Teslagenerasjonen"

3

BornOnThe4thOfJuly

Majoriteten av ulykker, og de mest alvorlige ulykkene skjer i yngre aldersklasser, så det er der restriksjoner og tiltak vil bedre trafikksikkerheten.

Ut fra dette antar jeg at du ikke prinsipielt er motstander av tiltak mot bestemte aldersgrupper dersom disse aldersgruppene viser seg å ha en forhøyet risiko i forhold til gjennomsnittet. Stemmer det at du ikke har noen problemer med restriksjoner basert på alder eller er det bare de unge det er greit å single ut på grunn av alder mens det er uhyrlig å gjøre det samme med de eldre?

1

Rhabagatz

Jeg synes du bommer grovt her. Poenget er at det er et stortingsvedtak samferdselsministeren velger å ikke følge opp. Det er alvorlig brudd på parlamentarismen. Vi må anta at stortingsflertallet var klar over konsekvensene. I alle tilfelle er den rette fremgangsmåten å ta det opp i Stortinget, ikke å unilateralt overstyre Stortinget. Om dette er så problematisk burde regjeringen ha stilt kabinettspørsmål.

1

perchri

Uten tvil er nok de eldre betydelig mer seg selv bevisst og når det gjelder bilkjøring , legger inn årene og sertifikat når alderen tilsier det. Bevisene finnes, for de eldre førerene, de er mange .......men ingen fra de yngre....som finner ut at de ikke er skikket til å føre en bil? De er flere.

1

timy3

Dette var et skole eksempel på hvordan man lager en stråmann.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...