Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Den 27. mai vedtok Det Norske storting at kravet om helseatest for eldre skulle oppheves fra den 1. August 2021

https://www.abcnyheter.no/motor/bil/2021/07/21/195774173/krav-til-helseattest-for-eldre-bilforere-ogsa-etter-1-august

Er det slik at vi ikke kan stole på at stortings vedtak blir gjennomført?

2
11 svar

perchri

Uten tvil er nok de eldre betydelig mer seg selv bevisst og når det gjelder bilkjøring , legger inn årene og sertifikat når alderen tilsier det. Bevisene finnes, for de eldre førerene, de er mange .......men ingen fra de yngre....som finner ut at de ikke er skikket til å føre en bil? De er flere.

1

BornOnThe4thOfJuly

Den forhøyede risikoen knyttet til de to aldersgruppene er begrunnet med ulike årsaker. Ja det finnes tall på dette.

For de eldre så er det den uvilkårlige svekkelse av mange av kroppens funksjoner som det hadde vært fint om var på toppnivå, som er hovedgrunnen. Også svikende egenskaper som forhindrer dem i være seg bevisst noe som helst. Demens har tross alt den effekten at bevisstheten er noe svekket og begynnende demens er ikke nødvendigvis noe man lett oppdager selv.

For de eldre vil det uvilkårlig bare bli dårligere og dårligere jo eldre man blir. Dette i motsetning til de unge. De vil faktisk bedre seg år for år med mer erfaring og mindre risikovillighet.

Når ting vil bedre seg for de yngre med årene er det selvsagt ikke noe særlig fornuft i at noen dem skal gi opp sertifikatet. De blir som sagt bedre sjåfører med årene og dersom de var kapable sjåfører i fjor så er sannsynligheten stor for at de er bedre sjåfører i år. Altså motsatt av hva som gjelder for de eldre som med stor sannsynlighet blir dårligere sjåfører for hvert år.

Nå var imidlertid innlegget mitt knyttet til hykleriet knyttet til at det var greit med inngripende tiltak mot de unge men ikke mot de gamle.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...