Nye VGD er lansert! Mer informasjon

10 år har gått etter Utøya massakren, en hendelse som man skulle trodd ville rense ut høyreekstremismen i landet, men det har ikke skjedd, PST forteller oss at de er farligere enn før og sier at om det kommer et nytt terrorangrep så er det høyrekreftene som mest sannsynlig står bak. Vi hører om arrestasjon av høyreekstremister med et stort våpenlager, vi får vite at bysten av Benjamin Henriksen som ble drept av høyreekstremister er tagget ned med ordene Breivik hadde rett. Vi har en partileder som for en tid tilbake uttalte: «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet." Vi vet at høyrekstreme har tatt seg i land på Utøya og bedrevet hærverk.

Det var nok en tabbe å ikke ta oppgjøret med disse elementene på høyresiden med det samme, da ville sikkert Siv Jensen grått nye krokodilletårer og proklamert at det var FRP som var offeret i denne grusomme ugjerningen, mot et politisk parti som langt, langt fra er FRP. Tiden for å ta et oppgjør med svineriet har vært fullmoden lenge.

Denne ytterliggående høyresiden styrker seg for hver dag som går, ofte ved å trakassere folk med en annen hudfarge, ikke for det de har gjort, men fordi de kommer fra en annen kultur, og vi ser deres medhjelpere også på VGD, der noen bruker enhver anledning til å trakassere innvandrere, med unntak av de som kommer fra nord Europa og USA, såfremt de er hvite i huden.

hva gjør du for å slå tilbake disse mørke kreftene som truer vår alles sikkerhet? du jatter vel ikke med?

4
91 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

kvitravn

Det er helt legitimt å markere den fryktelige hendelsen for ti år siden - som ikke bare skjedde på Utøya, slik man kan få inntrykk av..

  • Men det er vemmelig å bruke Breiviks soloterror som ammunisjon mot høyresiden, spesielt når det faktisk er venstresiden og deres medier som omfavner og har gjort ekstremt menneskefiendtlige ideologier stuerene - kommunisme og islam.

Breivik har ingen støtte i det norske folk bortsett fra en svært liten gruppe individer som lever på utsiden av samfunnet. De kan man omtrent telle på en hånd. Sammenlign dette med massiv muslimsk støtte etter 11/09 og annen grusom terror spesielt rettet mot vestlige. Selvsagt uten omtale i norske og de fleste vestlige meninger.

Venstresiden bruker Breiviks ugjerning for å forsvare holdninger mot en ideologi som omtrent ikke finnes i verden etter 2 verdenskrig, mens de stryker kommunisme og islam med hårene. Ideologiene og landene som faktisk ér en trussel mot verdensfreden, frihet og mot menneskerettigheter. Russland, Kina, Nord-Korea, muslimske og afrikanske land går helt under radaren til venstresiden og MSM. De peker på Breivik. Han er deres evige alibi mot .... alt det de ikke liker.

Partiene på høyresiden i Norge støtter ingen ekstreme og menneskefiendtlige ideologier og relgioner slik venstresiden gjør. Derfor er dette begrepet "høyreekstrem" helt malplassert. Det har kun til hensikt å ramme høyresiden politisk.

7

ulefos

det er vemmelig å bruke Breiviks soloterror som ammunisjon mot høyresiden

hva er det som får deg til å tro at jeg angriper høyresiden? jeg angriper høyreradiale og ekstremister på høyresiden, de representerer selvsagt ikke høyresiden, mente du å forsøke å tåkelegge det hele ved å inkludere Høyre?

2

ulefos

Venstresiden bruker Breiviks ugjerning for å forsvare holdninger mot en ideologi som omtrent ikke finnes i verden etter 2 verdenskrig,

hva tror du er grunnen til at PST sier at om det kommer et nytt rerrorangrep i Norge så er det mest sannsynlig at den kommer fra denne utgruppen som har koblet seg til høyresiden i Norge, de vil selvsagt si at de er på høyresiden, men de representerer på ingen måte høyrsiden, de har bare noen hundre stupide drittsekker som har et behov for å tøffe seg

1

Torotto

Men det er vemmelig å bruke Breiviks soloterror som ammunisjon mot høyresiden, spesielt når det faktisk er venstresiden og deres medier som omfavner og har gjort ekstremt menneskefiendtlige ideologier stuerene - kommunisme og islam.>

Nå har jo faktisk alle vest europeiske kommunistpartier stått på parlamentarismen og stått i første rekke i kampen mot alle former for rasisme.
Dessverre så har alle politiske og religiøse ideer, noen som tar dette ut i bruk av vold som et politiske middel.
Det er dette vi skal stå opp mot. Slike som tidligere Demokratens Ordfører kandidat Håvar Krane, som på grunn av uenighet med Støre i hans Midtøsten politikk, faktisk ønsket å bruke en Glock pistol mot Støres nakke, som politiske virkemiddel.

Imidlertid så er det høyreekstrem miljø fortsatt lite og derfor først og fremst PST sitt ansvar!

Hovedproblemet med fremmedhat og rasisme, er den som vi ikke vil erkjenne eksistens av, men dekker over og nekter ta innover oss. Det som fyrer det ekstreme er i hovedsak, de elegante og veltalende politikere, som fremskriver katastrofer i sine politiske retorikk. Ikke minst de som nekter å se på flyktningpolitikkens svake sider. Slik som å delta i kriger og vedlikehold av disse, slik at hjemsendelse av flyktninger, som har ressurser og er ung, ikke kommer samfunnet de flyktet fra til gode, men stenger etter hvert for nye flyktninger som trenger midlertidig opphold. Alle disse tingen påvirker de styrende partiers retorikk og holdninger til folk annerledes, enn oss selv. Dobbelt kommunikasjonen til Rune Gerhardsen og "snillismen." Underforstått at vi nordmenn var naive og ble utnyttet. På tross av at de som kom den gangen faktisk bidro i de farligste jobbene og bodde i de dårligste boligene. Så faktisk har alle partier ett ansvar for å tenke seg om og slutte fyre opp under rasismen.

1

CatchMeIfYouCan

Nå har jo faktisk alle vest europeiske kommunistpartier stått på parlamentarismen og stått i første rekke i kampen mot alle former for rasisme.

Har ikke sett mye avstand til feks rasisme som skjer i andre land utenfor vesten, i f.eks Kina hvor rasisme står langt sterkere enn i noe vestlig land. Burde man ikke ta et oppgjør med sine egne i kommunistpartiet der? og hvordan minoriter blir behandlet, hvordan det er å være svart i Kina?

Vet forøvrig ikke hvordan sitering funker her på nye VGD da det er mer som et kommenterfelt, jeg sliter med å finne innlegg, men valgte nå å svare på dette her. Virker forøvrig ut som man i stor grad kun diskuterer med seg selv her inne, da alle virker og ha rømt til alternative sider.

1

farout05

Norge har et representativt styresystem. For at dette systemet skal fungere slik det er tenkt (folkestyre), er man avhengig av en kontinuerlig offentlig offentlig debatt om viktige saker, hvor både almenheten og politikere deltar. Det er vel derfor at offentlig debatt er tatt med i grunnloven. At folket får kunnskaper og at sakene legges fram i valgkampene, danner grunnlaget for at folkestyret fungerer. Det er også viktig at man bruker det representative systemet, og at sakene blir vedtatt på bakgrunn av dette systemet. Det gir mere ærlighet og redelighet i partipolitikken, og det er viktig for et godt styrt land.

Jeg mener at dette er basisen for å skape et ærlig/redelig miljø for styringen av landet. Den offentlige debatten må få et mye større rom i det norske folkestyret. Det kan bl.a resultere i at færre representanter som lefler med de høyreekstreme kreftene blir valgt inn på stortinget.

5

Torotto

At folket får kunnskaper og at sakene legges fram i valgkampene, danner grunnlaget for at folkestyret fungerer. Det er også viktig at man bruker det representative systemet, og at sakene blir vedtatt på bakgrunn av dette systemet. Det gir mere ærlighet og redelighet i partipolitikken, og det er viktig for et godt styrt land.>

Problemet er jo at ulike regjeringer er med å forer diskusjonene om negative sider av kulturmøter. Eksempelvis at fattige fra Øst Europa kommer å tvinges til jobbkultur, som tjener norske arbeidsgivere og som samtidig undergraver det norske arbeidsliv sin tradisjonelle modell. Hvor offentlige oppdrag settes bort til firmaer som undergraver både fremmedarbeidere og norske.
Det er jo slike ting som er med å skape spenninger i samfunnet og hvor ulike partier, faktisk er med å legitimerer at arbeidere som blir utnytter problemet og ikke oppdragsgivere.

Veltalende pent kledde demagoger er mye farligere på sikt, enn dette lille ekstremmiljø. Det er faktisk PST sitt ansvar og en god beredskap. Da er det kanskje på tide at folk på den politiske høyreside, ikke er automatisk klarert til å følge opp vanlige folk med andre synspunkter. Slik som Pasifister, NATO motstandere og ellers ikke deles av de etablerte partier.

1

CatchMeIfYouCan

Virker som det er litt liv her i alle fall i denne tråden om ikke annet på et ganske stille VGD, hvor har alle forsvunnet? Jeg sliter med å finne frem å navigere VGD.

3

erdetslik

Heldigvis er det få normale som nører videre oppunder slik du gjør i generelle formuleringer mot "høyresiden" generelt. Det er vel ingen tvil om at du er den største ekstremisten - generelt sett . . . . . . Med dine generaliseringer mot "høyresiden" - som rammer alle de uskyldige på høyresiden . . . . . .

3

helgekarl

Er du også krenket på vegne av høyreekstremister, for vi må ikke finne på å ta et opprør med ideologien som er årsaken til 22/7?

1

erdetslik

I motsetning til deg tar jeg avstand fra all form for ekstremisme, enten om den kommer fra kommunisme, venstre, høyre, ovenfra i form av islam eller kristendom, foreldre eller klimaekstremister. Som du sikkert har fått med deg så stemmer jeg Frp, og møtt en del former av ekstremisme av den grunn. Men jeg verken skammer meg eller ser at jeg noe som helst skyld i hva de høyreekstreme foretar seg, ei heller noen grunn til å bli behandlet som et mindreverdig menneske av den grunn. Til tross for at bl.a. Eskild Pedersen ga Frp skylden for massakren på Utøya fordi Breivik hadde vært innom som medlem. Og det er for meg like ekstremt som annen ekstremisme.

1

Antiteist

Jeg har snakket i mot høyreekstremismen i mange år og ser på det som en folkeplikt å fortsette med det.

4

kvitravn

Skulle gjerne hatt en definisjon på "høyreekstremisme". Altså hvor "høyre" kommer inn i dette.

Er det dette som er en trussel mot verdensfreden og menneskerettigheter i den store verden? Du nevner ikke kommunisme/sosialisme, islam og klankulturer.

1

erdetslik

Klart vi alle bør folkeplikt å snakke mot all form for ekstremisme . . . . . uansett hvor den kommer fra - høyre, venstre, muslimer, kristne osv osv

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...