Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Norge er på billigsalg ! Og du må betale mer!

Sanner kritiserte Ap utsalg av Cermag, tror jeg det var. Norges største lakseselskap. Hva er det så Høyre driver om ikke å underminere norske statlig kontroll med nasjonal industrivirksomheter av nasjonal betydning. Se på hva som skjedde med Norol som ble til Statoil så solgt til Canada og Circel K. Det har gitt en bensinpris som nå er 3 kr høyere enn i Danmark , valutakorrigert. Vi lar utlendingene bygge ut vindkraften. Staten sørge i sin for konsesjonslover for vannkraften. VI tok kontroll på oljevirksomheten etter mal av Storbrittania. Blokker ble laget og kompaniskap med Phillips Petroleum ble lagd. Jeg vil ha tilbake god gammeldags sosialdemokratisk politikk og god førkrigsholdning til utenlandsk og norsk eierskap. Norske eiere er ikke tryggere enn utenlandske . De skal ha anledning til å selge til de som de vil men staten skal ha eierandeler i vitale deler av norsk industri og over vann og vindkraften her til lands. Statkraft må ikke komme i privat eie. Staten må sørge for toll på eksporten av kraft ut av landet. EU innfører toll på import men Norge kan tollbelegge eksporten. Det som forundrer meg er at nordmenn er så avhengig av vannkraft /strøm mens de i andre land bruker husholdningsavfall /gass til oppvarming i boliger som er langt rimeligere enn strøm. Tror ingen i andre land ville funnet seg i å ha slik strømregninger som mange blir til del i Norge. Dette skyldes at kommuner og stat ville fase ut bruken av oljefyr og vedovner og gå over til bare strøm. Nå ser vi at griskheten til norske kommuner og staten vil trolig føre mange over på sosial bistand når det blir strenge vintre. Nå er tiden inne for å ta ett oppgjør med nyliberalismen /liberalismen Høyre / Frp og Ap har stått for . Staten må ha en mer aktiv næringspolitikk. Om vi må ut av EU så må det til. Vi kan ikke selge vårt arvesølv som det kalles. Staten må kjøpe seg opp igjen. 22.juli markeringen er en avsporing av hva valgkampen bør handle om . Den handler om hvem som kan ivareta norske interesser best og trygge velferdsstaten.

7
10 svar
Trådvisning
Hele diskusjonen

farout05

Den norske forståelsen av begrepet samarbeid, er å selge ut alt av norske verdier som utlandet vil ha. Den tradisjonelle betydningen av samarbeid, er det AP og Høyre m/satelitt-partier bedriver, nemlig samarbeid om å legge Norge inn under utenlandsk styre. Så lenge AP er det dominerende partiet på den såkalte venstresiden, vil Norge bli stadig sterkere styrt av utlandet. Sikkert SP sin skyld;)

2

frode57

Jeg er helt enig med deg i ditt syn på fortiden. Vi må få Ap til å skifte politikk før hele landet er solgt ut. Og Sp er ikke noe bedre enn det Ap var for de satt i samme regjering. Nå er det tidevannsskifte med endrede politiske tider i både USA og EU . Der det snakkes om mer toll og verning av egne arbeidsplasser så vi snakker om en etter nyliberalistisk tid. Og vi må om så er , gå ut av EU for de fire friheter blir ikke respektert der heller. Det er ikke noe som heter full full tollfrihet. I USA snakkes det ikke om sosialdemokrati men om kontraktsteorier som er noe av det samme opplegget. Når folk gjør opprør slik som de gjør i USA så må de rikeste sørge for at folk flest og velferdsordningene blir bedre. Så også i Europa. Fattigdommen i øst Tyskland snakkes det lite om . Skammen ved Erna og Siv er at de trodde at de kunne lure folk flest med preiket om at velferdsstaten var truet. Løgnen og skjerpelsene overfor de svakeste var en skam som Erna skal bære på sine personlige skuldre. Vi er langt fra 1992 og tekniske konkursen vi var i da . NÅ har vi 12000milliarder kr på bok. Men hun er frekk nok å tillate salg av viktige firmaer ut av landet. Erna Solberg er en skamplett for norske statsministre. Enn å selge ut landet som hun har gjort. Men Jens var ikke mye bedre da Cermag ( statlig lakseselskap ) og Statoil ble solgt ut. Enn det i lakse og oljenasjonen i Norge. Det er skammens statsministre. Jens sørget også for å få Norge med på terrorstatslisten, det var ikke noe heldig stykke arbeid. Mens Erna fikk hjem soldatene for å så å sørge for at vi skal bli engasjert i enda en terrorstatopplegg i Afrika. La nå Afrika få ha sine problemer for seg selv. NORGE ER ET STEINRIK NASJON OG DEN BESTE MÅTEN Å BESKYTTE OSS ER VED Å HA FULL KONTROLL VED VITALE FIRMAER . OG DA ER DET KUN VED 51 % EIERSKAP SOM TELLER .

2

farout05

Og Sp er ikke noe bedre enn det Ap var for de satt i samme regjering.>

Ja, når partier sitter i samme regjering, da har de jo samme politikken;) Altså var det ikke Jens som solgte ut Chermag og Statoil, men Trygve....tror jeg han heter. Det hjelper jo ikke å endre AP så lenge Trygve fins;) Hvordan vil du endre AP forresten?

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...