Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Kun en forsvinnende minoritet vil ha arveavgift. Men det rokker ikke den radikale venstresiden fra å ville gå i mot folkeviljen og ré-innføre denne misunnelsesavgiften. Ingen bør straffes fordi foreldrene gjorde noe av livene sine, i motsetning til de som stemmer SV, Rødt og MdG.

4
34 svar

BornOnThe4thOfJuly

Nå er det kanskje det som har vært problemet med arveavgiften. At intensjonen man har hatt for å opprettholde/innføre den er emn tapt sak i utgangspunktet. Fokuset har i all for stor grad vært knyttet til at arveavgiften skulle virkelig sørge for at de rike, altså de ordentlig rike definert slik at enhver som definerte det ikke selv havnet i gruppen, skulle betale mye i skatt.

Den intensjonen er dead on arrival da de ordentlig rike selvsagt vil klare å sno seg unna slikt ganske enkelt.

Men er det dermed slik at en arveavgift ikke vil kunne redusere forskjeller? Selvsagt ikke. Det krever imidlertid at man evner å se at store deler av befolkningen faktisk er rike og så rike at det faktisk kan gi svært store offentlige inntekter ved en arveavgift. penger som igjen kan benyttes til støtte for det virkelig fattige. De virkelig fattige slipper greit unna arveavgift da det sjelden eller aldri arver noe av betydning.

Dette er omfordeling i praksis. nei man får ikke tatt de superrike men skal vi la være å omfordele fordi vi ikke klarer det? Eller er det plutselig ikke lenger så interessant med omfordeling dersom det er egen lommebok (ja veldig mange av oss kan regne med å få betydelige beløp i arveoppgjør som kunne blitt beskattet til fordel for de virkelig fattige) det går utover.

Når flere av innleggene her legger mest vekt på at man må ha høye nok bunnfradrag (slik at de selv ikke blir berørt?) istedenfor å vektlegge at det faktisk forskjellene mellom de virkelig fattige og middelklassen som er det reelle problemet og ikke at vi ikke får tatt noen penger fra de superrike, så tyder det på at de overhode ikke bryr seg en dritt om omfordelingsintensjonen. intensjonen er å ta de superrike. Ikke omfordeling. Ønsker man omfordeling så sørger man for at dette også er en avgift folk i middelklassen også må betale slik at det faktisk monner litt når man skal hjelpe de virkelig fattige.

At det ville gjøre at støtten for arveavgift ville forsvinne for dugg for solen, når man selv var forutsatt å betale, er nok en kjensgjerning men det viser altså at det ikke er intensjonen om omfordeling som er gjeldende når det gjelder arveavgift slik den diskuteres i disse dager.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...