Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Senterpartiet går mest frem

Bilde

Han er valgets store vinner

Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiet går mest frem.


Bilde www.vg.no

Selv om det ikke ble det supervalget man så for seg for noen måneder siden går Sp mest frem. Senterpartiet er nå det 3je største paritet på tinget, og jeg håper de ikke gir ved dørene i forhandlingene med Ap. Fylkene skal gjenoppstå som før de blåblå, politireformen må endres på mange punkter, NRK til Grorud, privatiseringen av velferden må snus, og ikke minst, tøffe krav i EU/EØS sakene.

1
7 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

frode57

SP utfordring er at de har drevet en nærmest bedrageri lignende valgkamp. Kan fort bli 4 % parti.

1

nostalgikern

Avskallingen kom vel da en god del tidligere sympatisører fra storbyen oppdaget at SP vil redusere bestanden av lystdreperen ulv (jerv er også en kjempeplage f.eks. for sauebøndene i Oppdalsområdet og sørover mot Dovrefjell, - altfor mye jerv også).

1

nostalgikern

PS. Innlegget over ble skrevet i går kveld, og kanskje første gang dette med rovdyrbroblematikken i det hele tatt er blitt nevnt her på sidene vedr. samarbeidsproblematikken på rød-grønn side. I morges var så dette "plutselig" et betydelig innslag i Nyhetsmorgen i NRK, men ingen av politikerne fra AP, SP eller SV "kunne" visstnok stille... Tenk om disse to som ledet partilederdebatten kunne tatt opp slike viktige konflikttemaer i den debatten den kvelden, i stedet for å bruke store deler av debattiden til å få utvekslet synspunkter på hvem Ap evt. helst skulle henvende seg til av Rødt eller MDG hvis såfremt ifall osv. de tre største partiene på den siden ikke fikk flertallet alene. Rovdyrpolitikken hadde nok fått opp en mye mer interessant debatt disse tre partiene imellom, og avklarende om splittelsen som nødvendigvis finnes mellom særlig SV og SP på dette feltet.

Så i en brosjyre fra Rødt at de støttet kravet fra norsk landbruk om bedre priser og ordninger for sine produkter, og at norsk utkantlandbruk er viktig osv. Men mon tro hvordan stiller det partiet seg da til rovdyr-spørsmålet?...

1

PerryAndre

Gratulerer med valgresultatet. Forstår Sp politikerne er fornøyd med en hyggelig fremgang fra forrige valget.

Ap ble dobbel så stor som Sp. Betyr mest i antall statsråder hvert parti får, men også i forhold til styrkeforholdet mellom Ap/SV og Sp i regjeringen. Sp må finne seg i at Ap kommer til å bli det dominerende partiet i regjeringen. På grunn av alle statsrådene Ap kommer til å få. For Sp er det viktig hvilke statsråder de får. For å få gjennomført mest mulig Sp politikk.

1

erdetslik

Og julenissen tror vi vel alle på . . . . . Og hvorfor ble det ikke det supervalget det lå an til . . . . ? Fylkene skal gjenoppstå . . . . . . .

  • Det er mulig det er en del bønder som ikke helt har sett den elektroniske framgangen og transporttekniske forbedringene som har utviklet seg siden 1950-tallet . . . . .
  • Politireformen. Det beste Vedum har uttalt er vel å bøtelegge Staten hver gang Brann- og Rednigsvesenet kommer før Politiet til en ulykke. Hvor dum går det an å bli. Og det blir nok langt bedre trygghet av at lensmannskontor er åpne 3 timer 5 dager i uka eller 7,5 timer 2 dager i uka. Eller hvor ofte besøkes lensmannskontor ?
  • Hvorfor bør privatisering av velferden snus. (Bor du i Oslo ?). Er du klar over hvor mange grendeskoler som skulle vært lagt ned som i stedet har blitt privatskoler ? Eller at barnehagedekningen ikke hadde blitt som den er uten de private ? Da blir det bare de rikeste som har anledning til å plassere foreldre på private pleiehjem.
  • EU / EØS er vel sammen med olje egentlig basis for norsk velstand. Når fossilt brennstoff ikke lenger er handelsvare - hvem har behov for hvem. Hva har da Norge som EU så sterkt ønsker og som vil være viktig i forhandlinger med EU ? Jordbruket vårt ? Beklager, det er nok bare bønder som har glede av mindre / dårligere tilknytning ti EU/EØS.

Så igjen, beklager, alt blir nok som før. Det eneste vi kan være selvforsynt med er fisk og de fleste dyre / subsidierte jordbruksvarer / bønder - melk og kjøtt det meste av året og grønnsaker og frukt sommer / høst. Så vi har nok et langt større behov for EU/EØS enn de har for oss.

1

vif_support

-Supervalget ble ødelagt da 'alle' gikk etter Sp, men, de ble fortsatt 3je størst. (Neste valg tar Sp plassen til Ap ;) -Vi kommer til å selge olje og gass de neste 50 årene -Politiet har blitt bedre på etterforsking og skarp beredskap, men det hjelper deg lite om du trenger øyeblikkelig hjelp -Ikke ei krone av mine skattepenger skal ut av det offentlige, verken sykehus, barnehage, eldreomsorg etc etc. -EU/EØS er så frekke at de gir seg selv kvoter i norsk farvann. Her ser man begynnelsen på et regime som ikke lenger bare vil samarbeide men tvinge Norge i kne. ACER og jernbanepakker blir vi påtvunget. Det som var skandale ved NAV-skandalen er at EU-regelverk 'trumfer' Norske lover og regler.

Vi trenger et sterkt Senterparti som holder Ap i ørene. Det har vi fått :)

1

erdetslik

"Supervalget ble ødelagt da 'alle' gikk etter Sp" - eller fordi Vedum ble avslørt "Øyeblikkelig hjelp" ? fra Politiet ? Ran ? En som truer med skytevåpen ? Som regel er det legevakt og Brann- og Redning som er i beredskap for øyeblikkelig hjelp. Politi skal etterforske. Legevakt og Brann og Redning skal redde liv. Mulig det er vanskelig, men slik er det.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...