Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Politireformen - Regjeringsforhandlingene

Bilde

Politi-Bolstad: Nærvær må styrkes – usikker på gjenåpning av lensmannskontor

HURDAL (VG) Politiets Fellesforbund lovpriser ikke umiddelbart Senterpartiets løfter om å gjenåpne lensmannskontor. Men også de etterlyser bedre politi-nærvær.


Bilde www.vg.no

Litt overaskende at politiets fellesforbund snur i døra ? Mener Bolstad at Brannvesenet skal gjøre politiet jobb ? At øyeblikkelig hjelp bare skal gagne folk i byene ? Har PF gitt opp målet om å forhindre kriminalitet. Den skal bare etterforskes i etterkant ?

Moss Avis "Danmark innførte sin versjon av «nærpolitireforma» ti år før regjeringa, Frp og Ap gjorde det samme her i Norge. Danskene har innsett at resultatet heller ble et fjernpoliti også hos dem. Nå har danskene snudd og det skal bygges 20 nye lokale politistasjoner over hele landet. Det kuttes i sentralt politibyråkrati og flere lokale politifolk blir ansatt. Mer nærhet er svaret i Danmark. Det er den samme oppskrifta Senterpartiet mener trengs i Norge" https://www.moss-avis.no/det-ble-ikke-mer-narpoliti/o/5-67-1306742

2
10 svar

10 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

MorganBlueKane

Jeg tror folket, og Politiet, sakte men sikkert forstår at reformen var et godt første skritt i riktig retning. Ikke perfekt, men bra. Så får de venstreradikale sosialistene, regjeringsdrømmerne og vif_support fortsette å messe om at alt var bedre før. Politiet, været, Oslo og brunosten - alt, absolutt alt…

1

vif_support

PODs kapasitetsundersøkelse viser at det kun ble to ekstra tilgjengelige årsverk på patrulje i hele landet fra 2015-2019. Det ble med andre ord ikke mer politipatruljer av å legge ned over 120 lensmannskontor og politistasjoner https://www.op.no/mer-praktisk-politi-mindre-byrakrati/o/5-36-1048953

1

PerryAndre

Erfaringen med politireformen kommer sakte snikende også inn i Fellesforbundet.

Kriminaliteten har endret seg. Lennsmannen har utspilt sin rolle når politiet møter en annen hverdag i vår tid. Sp er bare opptatt av at politiet er først til et åsted. Lensmannskontor hadde åpningstider på dagtid 5 dager i uka. Brannvesenet har beredskap 24 timer i døgnet, alle dager i uka hele året.

Forbrytelser som ikke tar hensyn til kommunegrenser er blant annet narkotika, kriminalitet på internett og organiserte bander. Kreves spesial kompetanse for å oppklare slike saker. Når skurkene krysser kommunegrenser fysisk eller på nett. Er det en fordel at politiet gjør det samme.

1

Arrcab

Litt overaskende at politiets fellesforbund snur i døra ?

Kanskje forbundet har kommet til fornuft, og har oppfattet at et kontor som betjenes på dagtid, ikke tjener andre formål enn å skape et par nye arbeidsplasser, og litt falsk trygghet.

1

vif_support

Hele intensjonen med reformen var flere folk ute. Det motsatte har skjedd. Flere folk inne https://www.moss-avis.no/det-ble-ikke-mer-narpoliti/o/5-67-1306742

1

perchri

det er atter underlig at vi har så mye diskusjon rundt politireformen som ble innført? Andre europeeiske byer sliter ikke med slike problemer? Hvorfor? Driver vi her på berget reformer for reformens skyld, eller er vi rett ut litt "dumme"?

1

Arrcab

Noen mener det var de dummeste som fulgte iskanten, og bosatte seg i dette karrige fjellandet, så kanskje er det riktig. Folk bor tett i Europa med korte avstander til det meste, også politi.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...