Politikk - Norsk

erdetslik

Stortingspresidenten og ansvar

Hva kan / bør / må vi kunne kreve av Stortingspresidenten. Vel, vi må vel kunne kreve at hun har en intelligens noe over sitt eget skonummer, og kunne forstå en så enkel regel som at kravet til å få pendlerbolig er at hun bor mer enn 4 mil fra Stortinget.
Nå har vi vært i gjennom en periode med mye fiksfakserier fra stortingspolitikere med spalteplass i mengder.
Men nå når det gjelder selveste Stortingspresidenten er det så vidt det nevnes med noen rubrikker.
Er det da fordi hun er fra AP ?
Og når den nest høyest rangerte person i Norge - bare Kongen står over - ikke skjønner sitt eget regelverk, og med den begrunnelsen at hun har misforstått . . . . . .
Ja, hva skal man si. Hun burde i det minste forstå at hun bør gå av som stortingspresident og la det vervet gå til noen som forstår . . . . . . .
Eller velger AP at hun tar en "Stoltenberger" = tar ansvar og blir sittende . . . . . .
Det er virkelig skremmende om vi skal ha et Presidentskap i Stortinget som ikke forstår.

For en gangs skyld er jeg enig med Rasmus Hansson.

Vi kan vel så si at en slik start for en ny regjering som vi har sett nå, har et skremmende lavt nivå = det kan vel ikke bli værre nå.

MDG-Hansson: - Hun bør ta et ekstra ansvar og trekke seg fra stillingen

Rasmus Hansson med klar beskjed om at stortingspresidenten bør gå av.


Bilde www.msn.com
3
16 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Anstendighet er nøkkelordet her. Stortingsflertallet må snarest velge ny President. Det skal være en aktverdig ting å bli President. Få ny person på plass snarest.

1

Nå har vi vært i gjennom en periode med mye fiksfakserier fra stortingspolitikere med spalteplass i mengder.

En periode? dette med sin elegante uvitenhet skjer dette stadig, og har gjort det så lenge jeg kan huske.
Man forventer at de ansvarlige setter seg inn i sin gjøren og laden, noe som også synes, å være en mangelvare.
En "jobb" krever at man vet hva man driver med, i det minste.
Men skit heller........den gjennomførte " ingen følger" ser ut til å være gjennomført opplest og vedtatt...der i gården.

1

AP kommer nok til å slåss for Stortingspresidenten sin, LO kommer til å ike til forsvar - og det som var kritikkverdig for Ropstad er forståelig fra Hansen. For en start for Regjeringen, sparket ut helt vanlige folk fra Hurdalshotellet for at pampene skulle preke, og mister Stortingspresidenten - som skulle rydde opp i rotet hun nå sitter midt i!! Rører! S……

2

Dette er meget graverende.
Og at det ikke sees på som det er like ille. Her diskuteres det om det bare skal feies under teppet, eller om der skal komme konsekvenser.
Temaet burde vært, skal vi bare sparke henne, eller skal vi politianmelde saken i tillegg.
Hadde en vanlig borger "missforstått" en eller annen NAV ordning og fått mer penger enn tiltenkt, så hadde det vært bøter eller fengsel.
Jeg blir sjokkert over hva enkelte politikere kommer unna med.
Noen blir kastet over en facebook melding. Mens andre får svindle i flere år, bli oppdaget og gå ustraffet fra det. Og stortingspresidenten. Hun burde hatt såpass med anstendighet at dette var et enkelt valg. Men å tviholde på stillingen sin når INGEN har tillit lenger er pinlig. Pinlig for henne, pinlig for AP og pinlig for regjeringen.
Hadde jeg vært konge, hadde jeg brukt en gjemt klausul og sparket henne selv for å sette et eksempel. Man svindler ikke det norske folk i landets høyeste posisjon.
Fy skam Eva Kristin Hansen (Ap).

1

Når det gjelder presidentskapet på Stortinget, har jeg alltid innbilt meg at det er en grundig prosess, der både fysisk og psykisk skikkethet, er en sjølsagt forutsetning for å lede landets viktigste forsamling. Når presidenten sier til Vg, at etter valget i 2017 og like før hun ble valgt inn i presidentskapet, uttaler at hun tenkte "nå slutter jeg det livet her, og folkeregistrerer meg i Nordre Follo".
Slike uttalelser skaper jo bare spekulasjoner, om hva slags liv Stortingspresidenten har hatt som tidligere stortingsrepresentant.

1

Det pussige og interessante med denne dama er at hver gang hun har forsøkt å (bort)forklare så har det bare reist nye spørsmål - og ingen svar.
Så når hun sier: "nå slutter jeg det livet her, og folkeregistrerer meg i Nordre Follo", så sier hun vel egentlig at hun er lei av å svindle Stortinget og pendlersystemet.
Når hun så uttrykte." Jeg er ikke kjeltring," mente hun da at svindler er et bedre ord for det hun har begått.
Alle andre som bryter regler og / eller svindler Staten / NAV / Toll e.l. blir straffeforfulgt og krevd for beløp og straffegebyr . . . . . . .
Vet hun ingenting om det - som en folkevalgt stortingsrepresentant . . . . ?
Og da kan man jo lure på hva de vet og gjør i presidentskapet . . . . . . . .

1

Dette blir - om mulig dummere og dummere - hvem prøver hun å lure
Hun har nå forklart:
"– Det som står i retningslinjene, er «eller», altså at du skal være folkeregistrert eller ha bosted fire mil utenfor, forklarte Hansen etter et krisemøte med de parlamentariske lederne på Stortinget torsdag.

– Jeg var folkeregistrert i Trondheim, og leide bolig (et rom hos Trond Giske med tilgang til kjøkken og oppholdsrom) der. Men i 2014 kjøpte jeg meg inn i min manns bolig av veldig familiære årsaker. Vi giftet oss (er det så veldig familiære årsaker ?), og jeg kjøpte ut moren hans som eide en andel i den boligen, så han kunne få kjøpt seg bil Hva har det med saken å gjøre). Jeg kan ikke gå inn i detaljene der, sa hun.
(Det er vel ikke så uvanlig at folk bor sammen før de gifter seg, heller)

Hansen oppfylte med andre ord kriteriet om å være folkeregistrert (fordi hun leide et rom i leiligheten til Trond Giske.) mer enn 40 kilometer fra Stortinget, men ikke det andre kriteriet om å være faktisk bosatt mer enn 40 kilometer ifra."
Dette kan da ikke karakteriseres som bevisst svindel - eller i beste fall bevisst omgåelse av regelverket.
Er ikke hun for dum / sleip til å være Stortingspresident ?

1

Men - bodde hun i boligen hun disponerte i Ski eller bodde hun i pendlerleiligheten? Hvis hun bodde i Ski, hva brukte hun da leiligheten i sentrum til?

1

Pøh, alle vet at det er over 4 mil til Ski fra Oslo, bare man kjører om Askim eller Moss.

1

Lurer man på noe, spør. Spør de som vet, og ikke de som mener å kjenne noen som, kjenner noen. Dette er så tåpelig, at ord blir for små....

1

Etter mye fram og tilbake - gjorde stortingspresidenten det eneste riktige;
hun trakk seg fra vervet, men noe for sent . . . . . . .
Og da er det tid for en liten oppsummering:

 • Eva Kristin Hansen ville - for enhver pris - bli sittende som stortingspresident,
  men presset ble for stort når Politiet kom på banen.
 • Men da hadde allerede saken utviklet seg til en partisak, og det viste seg at Eva Kristin Hansen hadde full tillit blant Ap, SV og Sp = regjeringskameratene.
 • Regjeringskameratene - Ap, SV og Sp - erklærte full tillit (uten noe som helst tvil og betenkeligheter).
  Rigmor Aaserud (AP) gikk ut med full tillit i AP's stortingsgruppe:
  Lysbakken (SV), som eller s er sterkt kritisk til slikt fiffel (når det gjelder borgerlige
  parti) erklærte full tillit til Eva Kristin Hansen.
  Sp sa seg også enig i tilliten. Og det første samarbeidsprosjektet var i havn.
  Trodde alle.
  Stortingsdirektøren ville legge saken bort bl.a. fordi den lå så langt tilbake.
  Men så kom Politiet på banen og Eva Kristin Hansen trakk seg - av en eller annen grunn. "passer dårlig at stortingspresidenten (som i rangordning er neste under Kongen) blir etterforsket av politiet. Og værre hadde det blitt om politiet fant noe ulovlige handlinger.

Så må man jo kunne sette et spørsmålstegn ved "regjeringskameratenes" vurdering av saken og stortingsdirektørens. De var alle raskt ute med støtte til EKH.
Denne ukritiske støtten fra "regjeringskameratene" og stortingsdirektøren er nesten like kritikkverdig som denne kreative pendlersaken.
Og når vi tar med de brutte valgløftene som f.eks. feriepenger til corona-permitterte, brille-støtte, økning av drivstoffavgiftene (som Vedum kritiserte Siv Jensen for - lenge etter hun var ute av regjeringskontorene) + + +
Og samme reduksjon av el-avgift uansett bosted (strømpris) og forbruk . . . . . .
Så ser vi konturene av den nye regjeringen - og det ser ikke bra ut . . . . . .
Spesielt for "vanlige folk" som ikke bor på bygdene - de må forberede seg til dårligere tider . . . . . .

2

Vi må kunne kreve mere av en stortings representant enn av en NAV bruker, en NAV bruker bør få både skriftlig og muntlig beskjed om at vil du ha denne ytelsen så kan du ikke krysse den Norske grense, hvis det er det som er problemet.

1

"Hva kan vi kreve av en Stortingspresident"?

Privatlivet skal vi respektere, men når det gjelder offentlige personer med stort ansvar, bør vi kunne forvente en stabil og "presidentaktig" person.
Det begynner å avtegne seg et bilde av en person, som privat strever med noe mer enn en skadet arm.

1

https://www.msn.com/nb-no/nyheter/other/aftenposten-hansen-tiet-i-2017-om-huset-i-ski/ar-AAR8qfX?ocid=msedgdhp&pc=U531

Denne saken synes å bli et skoleeksempel på hvordan enkelte / mange / nesten alle forsøker å utnytte gitte fordeler.
Og når en stortingspresident gjør noen krumspring for å tilegne seg urettmessige fordeler - og når den hun leide hybelen i Trondheim er Trond Giske, så kan man bare lure på hva slike politikere tilegner seg.
Nå er det ikke sikkert Trond Giske visste hva hun skulle bruke hybelen til - for tenk hvis det er Giske som er arkitekten . . . . . . (Jeg håper ikke sammenhengen er slik.)

1

Det er ingen som hevder at Giske er med på denne intrigen. Det er skamplett på Stortingets administrasjon det hele.
Hele regelverket for stortingsrepresentanter må gjennomgås . Det handler ikke om Ap og regjeringen. Dette er et vedvarende problem.
Dette handler om griske politiker frakoblet hverdagen til hvermansen.
Få ansvarliggjort politikere. Fjern dem fra postene.
Og for all del . Gjør noe med Stortingsadministrasjonen. Nav bør her inn i bildet og se på organiseringen.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk Geirijo Siste svar

Klart, entydig og lett å forstå tale på Stortinget.

Det er omtrent bare Bjørnar Moxnes (Rødt) som klarer å levere slike taler på Stortinget. Andre som gir like klare meninger er også fra Rødt eller SV. Det er med andre ord kun 2 partier på det norske S...
Bilde

Bjørnar Moxnes - Rødt - Om EØS-avtalen. Stortinget 25.11.21

Hvem skal bestemme over krafta vår, arbeidslivet vårt, jernbanen vår og transporten på veiene våre? Rødts standpunkt er klart. Dette skal det norske folk...


Bilde www.facebook.com
2
1 svar
Laster...