Politikk - Norsk

VGD

Pendlerboligene: Kan komme krav om tilbakebetaling

Representanter som har hatt urettmessig fordel av pendlerbolig, risikerer å få krav om tilbakebetaling. Det bekrefter første visepresident Svein Harberg (H) overfor VG. Men Stortinget må først finne en måte å gjøre det på.

Allerede i ukene etter valget laget det forrige presidentskapet på Stortinget et mandat for et ekspertutvalg som skal se over reglene for tildeling av pendlerboliger, og foreslå nye.

Bilde

Pendlerboligene: Kan komme krav om tilbakebetaling

Representanter som har hatt urettmessig fordel av pendlerbolig, risikerer å få krav om tilbakebetaling. Det bekrefter første visepresident Svein Harberg (H) overfor VG. Men Stortinget må først finne e...


Bilde www.vg.no
1
4 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det skulle bare mangle . . . . .
ALLE som får eller tilegner seg urettmessig for mye penger fra Staten, må betale tilbake. Og det må da gjelde ALLE.

1

Det finnes kun to måter / metoder på å berike seg selv

 • lovlig
 • ulovlig
  Å berike seg selv på lovlig vis er det vel ingen som har noe i mot vil jeg tro. (Bortsett fra om de blir søkkrike. Da er det alltid noen som synes de har for mye penger.)
  Men de som beriker seg selv med ulovlige metoder - enten om det å unndra skattepliktige midler, svindel, kreative løsninger med pendlerleiligheter og annet - må straffes enten de er stortingspolitikere eller annet.
1

Nå kan det se ut som om det er mange av våre politikere som får skattesmell.
Uff, stakkars, politikere som endelig får smake hva "vanlige folk" har å streve med i hverdagen = tolke lover og regler. Endelig får politikere smake hvor komplisert det kan være - å forsto lover og regler som de selv har vedtatt.
Og værste av det hele er jo at regler rundt pendlerbolig ikke er så kompliserte om man bruker rett forståelse / tolkning / forstå intensjonene;

 • Ingen må pendle for jobb skal ha ekstra kostnader av den grunn
 • Men de skal heller ikke ha ekstra inntekter ved det.
  Når du har egen bolig på hjemstedet med boutgifter kr. 15.000 pr mnd,
  og samtidig disponerer gratis bolig på arbeidsstedet,
  Så utløser det ingen skatteplikt.
  Men om du leier ut hele eller deler av boligen på hjemstedet, får du en inntekt på egen bolig med gratis pendlerbolig involvert.
  Og det burde ikke være så komplisert å forstå at det utløser da en skattepliktig fordel. Vi burde vel kunne kreve såpass av våre folkevalgte = at de forstår de samme regler som vi "vanlige folk" må forstå - og straffes på samme måte som vi "vanlige folk" straffes på om vi ikke har forstått mer kompliserte regler enn de om pendlerboliger.
  Etter 4 år på "Tinget" med pendlerbolig i Oslo og man leier ut ett rom for 6.000 - 7.000 pr mnd, vil man da ha en ekstrainntekt på +/- kr. 300.000 - en grei ekstrainntekt som utløser skatteplikt på pendlerbolig.
  Om politikere ikke skjønner det, så har vi valgt feil politikere . . . . . . .
1

Stortingets administrasjon er tatt med buksen nede. De har tatt seg vann over hodet . De burde brukt Nav og skatteetaten til å administrere boligproblematikken , akkurat som med reiseutgifter.
Dette viser hvor svakt politikerkorps vi har.
Men viktigst er å berike de få som har spyttet penger inn i partikassene. Det er så barnslig tilnærming at en må grøsse.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk Geirijo Siste svar

Klart, entydig og lett å forstå tale på Stortinget.

Det er omtrent bare Bjørnar Moxnes (Rødt) som klarer å levere slike taler på Stortinget. Andre som gir like klare meninger er også fra Rødt eller SV. Det er med andre ord kun 2 partier på det norske S...
Bilde

Bjørnar Moxnes - Rødt - Om EØS-avtalen. Stortinget 25.11.21

Hvem skal bestemme over krafta vår, arbeidslivet vårt, jernbanen vår og transporten på veiene våre? Rødts standpunkt er klart. Dette skal det norske folk...


Bilde www.facebook.com
2
1 svar
Laster...