Politikk - Norsk

VGD

Meninger: Sosialismens sanne ansikt

"Noreg slik vi kjenner det i dag, er bygd nedanfrå. Det norske velferdssamfunnet er bygd på skuldrene av privat initiativ og skaparkraft – ikkje omvendt Av nettopp dei små og store kapitalistane og entreprenørane som SV no ser på som fiendar av folk flest..

Det skriver Alfred Bjørlo (V) i denne kronikken, som retter kritikk mot særlig SV og deres alternative statsbudsjett.

Venstre har vore med å bygge Noreg sidan 1884. I motsetnad til SV, har vi aldri innbilt oss at vi bygger Noreg åleine. No treng vi den ekte norske modellen – der privat skaparkraft er berebjelken for velferdssamfunnet – meir enn nokosinne.

Bilde

Sosialismens sanne ansikt

Noreg slik vi kjenner det i dag, er bygd nedanfrå. Det norske velferdssamfunnet er bygd på skuldrene av privat initiativ og skaparkraft – ikkje omvendt.


Bilde www.vg.no
1
1 svar

Det er nok svært vanskelig for de som nå vokser opp, og vokser inn i et møysommelig oppbygd samfunn, at det slik mye henger sammen. Og som (SV og Rødt) da ikke liker, at noen blir rikere og rikere. Det er slik det norske samfunn er bygd opp.
Det er egentlig skammelig at noen (som har ideologi nær kommunismen) skal kunne bare marsjere inn i en eplehage og forsyne seg fordi noen har stelt frukthaven sin bedre enn andre.
Hvis noen sosialister rokker ved dette møysommelige oppbygde samfunn, kan vi risikere at noen vil verne sine frukthager for inntrengere eller i værste fall beskytter sine verdier ved å flytte sine verdier og hobby et annet sted utenfor rekkevidden til sosialistene - som om det vil være bedre for de som blir igjen.
I denne sammenhengen står Torgeir K. Fylkesnes (SV) som en representant for en annen form for grådighetskultur med sin pendlerleilighet og utleiebolig i Oslo - som vel ikke burde høre hjemme hos de (SV) som vil frata de rike store verdier.
Kanskje SV burde begynne med slike gråsone-inntekter som Knag Fylkesnes (SV) står for. Men nå er det mulig skattevesenet kommer SV til unnsetning og straffer Knag Fylkesnes (SV) med litt straffeskatt . . . . . . .

1

Lignende innlegg

Aktuelt oyssol Siste svar

Solbakken om Qatars NRK-arrestasjon: – Det er tragisk

Etter arrestasjonen av de norske journalistene i Qatar, vedgår landslagssjef Ståle Solbakken at Norges Fotballforbunds valg om dialog ikke har vært nok. Samtidig etterlyser han at flere aktører enn NF...
Bilde

Solbakken om Qatars NRK-arrestasjon: – Det er tragisk

Etter arrestasjonen av de norske journalistene i Qatar, vedgår landslagssjef Ståle Solbakken at Norges Fotballforbunds valg om dialog ikke har vært nok. Samtidig etterlyser han at flere aktører enn NF...


Bilde www.vg.no
2
4 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

Latterlige strømpriser

Nå ser vi hva nyliberalismen, frislipp av strøm og flere strømkabler til utlandet gir. Høyere strømpriser. Selskapene har solgt ut Norges fortrinn. Strømmen. Nå stopper svenskene salget av strøm. De e...
1
4 svar
Politikk - Norsk nostalgikern Siste svar

Kravstore SV-ere.

En mer arrogant politiker enn denne lederen for nevnte parti, det skal godt la seg gjøre å finne, (vel én enda mer ytterliggående har vel like mye selvtillit og mener seg berettiget til å bestemme dag...
1
2 svar
Laster...