Ja, staten bør dekke strømurgiftene , og tidligere regjering burde nå
skamme seg for de med( Høyre , FRP , Venstre ) satt ved makten når avtalene ble inngått og hvis AP , SP, SV er for folket som de sier og påstår bør de sørge for at regjeringen tar strøm - og - fjervarmeregningene .

1

Det er sikkert fristende som vanlig, å smøre noen milliarder ut over problemene, slik vi har holdt på i flere år, men det blir som å "pisse i buksa".
Nå er det en god anledning til å la folk få blø litt, for sine uengasjerte og ureflekterte holdninger, når konsekvensene av klimahysteriet tar oss. Bortforklaringer gjøres så kompliserte, at det er vanskelig å forstå sammenheng i årsak og virkning. Overmodige og uansvarlige restriksjoner, forbud og avgifter, er den egentlige årsak til dagens situasjon på et energimarked, som ikke er modent for forandringer som uansett vil ta lang tid.

1

For å ta litt store linjer. Noen som trodde at "Staten=folket" ?? At våre nasjonale tilganger skal eies og disponeres av oss,..folket som bor og arbeider i landet.- Staten håver inn milliarder pga salg av strøm til Europa der prisene er skyhøye. Kommer dette oss tilgode,..det burde jo det mener jeg,..men det motsatte er tilfellet, staten skal samtidigt også flå sine egne innbyggere med argumenter om prisene ute i Europa.- Samme er tilfellet med oljen vi selger, når prisene er høye og (nye uventedede) milliarder strømmer inn må vi, (dets rettmessige eiere) betale MERE når vi tanker opp bilen - samme argumentasjon gjelder... Et land i utakt med sitt folk, eller...

1

Vanskelig å mene noe om våre politikere er i utakt med folket, når dirigenten står å fekter med taktstokken, uten at orkesteret bryr seg.
Det popper lettvint opp milliarder til tvilsom u-hjelp og avlat, mens ulike regjeringer bruker penger til sine kjepphester og reformer, Penger som kommer fra salg av energi, i et system der egne forbrukere er prisgitt markeder i utlandet, med en helt annen energistruktur.

1

De pengene staten i så fall betaler havner i lommene til direktørene, og det vil bare gjøre problemet større. De vil ha mer, og dyr strøm kommer til å bli standard.

1

Er være hun som sto fram under "Debatten" og som trolig får hjelp av private.
https://www.msn.com/nb-no/nyheter/norge/r%C3%B8rte-tv-seerne-under-debatten-n%C3%A5-melder-mange-seg-for-%C3%A5-hjelpe/ar-AARlNx7?ocid=msedgntp
Men hvor nage andre er i samme situasjon som henne . . . . . . .
Disse strømprisene er en katastrofe for mange tusen i samme situasjon som over.
Når "vanlige folk" er utsatt for en katastrofe har Staten en forbannet plikt til å hjelpe de som er i nød. Men, dessverre, så har denne nye regjeringen ikke løftet en finger for å hjelpe dem.
Men det er jo "bra" å vite at Vedum er villig til å bla opp for å skille sammenslåtte kommuner og fylker . . . . . . .

1

Det er litt vanskeligere enn som så. For kraftselskapene kan ha solgt for meget ut. Brrrrr. Kjetil Lund har ikke gjort jobben sin.

1

Hvis de som kaver med det får til Hybrid Electricity blir det ikke morsomt for alle som har investert i alle mulige slags energiprosjekter.

1

Når Støre for noen år siden snudde kappa etter vinden ved skifte meninger, så var venstresidens forsvar at det var lov å endre mening - og det er det, men om en statsminister gjør det hver dag, så er han ingen stor leder. Men mer en klovn som lar seg presse (til fornuft ?) = En elendig svak leder.

 • Først kom han med en uttalelse som feriepenger til pandemi-permitterte.
  Men det kom på plass.
 • Så skulle strømbidragene diskuteres først på ny-året (han trodde regningene først kommer da). Men etter litt press, så skal visstnok komme på plass før jul.
  Dette er ikke lederskap, men tilbake til piruett-styring . . . . . .
  = forandre mening etter press . . . . . .
1

De kan bare endre avgiftene, så er mye gjort. Slutte med å spre penger over halve kloden, ville også hjelpe. Derimot å legge ned/redusere petroliumsprodukter, vil nok gjøre livet surt for enhver....

1

Den Norske staten sine ledere higer etter toppjobber i næringsliv eller EU-byråkratiet når de er ferdige i Norge. Da er det viktig å vise at en er en lydig og logrende bikkje som solgte Norge og Norske verdier ut når liberalkapitalistene forlangte det.

Et Nordisk samarbeid på kraft som UTELUKKET andre land hadde vært en god og solidarisk løsning for å opprettholde levestandard og velferd iblant fattige, arbeiderklasse og kraftkrevende industri i hele Norden. 

Istedet skal vi gi bort kraft til EU, slike at strømkapitalister kan tjene seg enda fetere og de folkevalgte Quislingene får seg gode jobber i ettertid.

 Nei til ACER, Nei til EU, Nei til EØS, Nei til NATO, Nei til FN,


JAA til Norden!!!!!!
1

Etter å ha hørt debatten på NRK så kan regjeringen finne seg noe annet å gjøre. Å leve I unntakstilstand så lenge er sykt. Støre er uskikket til jobben sin. Så mange kriser og bare tull fra regjeringen.

1

Nå viser Støre sine "beste" sider;

 • Først ville se på strømproblemene for folk på nyåret
 • så ville han se på støtte til de som lå dårligst an
 • og nå vil de komme med hjelp på et par milliarder . . . . . .
  Å være rik og ha levd et beskyttet liv - beskyttet av sin 10-talls millioner, må gjøre noe med folk. Enten er Støre halvsenil eller så skjønner han ikke en dritt av "vanlige folk"'s liv. "Vanlige folk" = en normal familie har strømutgifter på ca kr. 2.500 - 3.000 pr mnd. Når disse utgiftene øker til kr. 7. - 10.000 pga strømpriser, så er det vel ikke så mange "vanlige folk" som har disse kr. 4.- 6.000 å betale de økte strømprisene.
  Sikkert ikke så lett for Støre å forstå da det ikke griper så dypt inn i hans økonomi.
  Men det "fine" med Støre er jo at han lar seg presse fra skanse til skanse.
  Så kan man jo vurdere om dette er en bra egenskap for en statsminister.
1

Å selge strøm på auksjon må vi slutte med straks, det er en uting.
Prisen til det Norske markedet burde være produksjons kostnad + et rimelig påslag til strømselskapet.
Har vi da noe overskudds kraft i magasinene så kan vi eksportere den til den som gir best pris.

1
Laster...