I et normalt år dekker vannkraften 89,3% av Norges behov for strøm. Vi blir flere mennesker i dette landet og mange av oss bruker mer strøm enn før blant annet på grunn av utvendig julebelysning av vegger og tak. Og vi har flere hytter som varmen står på om vinteren. I tillegg medfører endringer av klima, perioder med kaldere vær.

Enkelte legger skylden på strømkabler for høye strømpriser. Sommeren i fjor ga oss rekord lave strømpriser. Strømprisene varier fordi vi ikke har strøm nok på vinteren. De som er mostander av vindkraft kan i alle fall skylde seg selv. Vindkraften dekker bare 8% av vårt behov. Har vi hatt dobbelt så mange vindparker kunne vi glemt høye strømpriser. Koster bare 35 øre å produsere en kilowattime av de nye vindturbinene.

2

Nå kan vi bare vente på de første dødsfall . Støre er jo for fjern til å skjønne alvoret.

1

Det er liksom mangel på logikk: "Pappa, pappa, hvorfor har svenskene billigere biler enn oss? Det er fordi de lager biler selv, det, vet du, gutten min. Men pappa, hvorfor har vi så mye dyrere bensin enn svenskene? Nei, men det sier selv, gutt, vi har jo olje!"

1

Været skulle visst bli "våtere og villere", altså mer regn og vind sånn stort sett... Stemmer dårlig for året 2021 som helhet kan man vel si, vannmangel i magasinene og vindturbinene tar det stort sett altfor rolig osv. Snø skulle det på et slikt årstall nærmest bli slutt på, iallfall i lavlandet, ble vi fortalt av "Gro og slike" f.eks. tilbake på slutten av 80-tallet, bare grønne vintre osv, - hørte dere Sørlandet? (med nærmere meteren med snø i løpet av få dager nå, des. 2021..). Ja visst ja.

1
Laster...