Politikk - Norsk

silas

Klimahysteriets svingdør

"Alle" vil legge ned atomkraft, kull, olje og gass. 2020 ble det året den berømmelige svingdøren traff klimahysteriet midt i fleisen.

i 2019 hadde vi følgende globalt konsum i TWh (ca.):
Olje - 53.000 TWh
Naturgass - 39.000 TWh
Kull - 44.000 TWh
Norsk strømproduksjon - 150 TWh
Norsk gass - 1200 TWh (correct me if I'm wrong)

Hele den norske elbilparken bruker bruker rett under 1TWh, dvs. ca. 0,5% av norsk produksjon. Norge er storeksportør av ren energi. Smelteovnene i Norge kan ses på som indirekte eksport.

Er det noen som i det hele tatt skjønner hvilke energimengder dette er? Hurtig nedstengning av olje, gass og kull vil føre til en global katastrofe uten sidestykke og en ny verdenskrig er nesten garantert.

Nei, vi kan ikke legge ned olje og gass og vi bør selvfølgelig ikke elektrifisere norsk sokkel da det er langt mer effektivt å generere strøm på platformene med ren naturgass.

1 TWh = 1 milliard kWh (tilsvarer 1 milliard panelovner som står på i en time)

1 liter olje har en brennverdi på ca. 10 kWh og ett fat olje har en brennverdi på ca. 1.590 kWh.

https://ourworldindata.org/grapher/global-energy-consumption-source?country=~OWID_WRL

3
8 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det er utrolig at en gjeng tenåringer har fått til å ødelegge Europa og den vestlige verdens økonomi så fort. Det er nesten så en skulle tro dette var arrangert av våre fiender ved å indoktrinere ungdom til å ødelegge sitt eget samfunn.

Ny krig ikke til å unngå, det ser ut som om de regimestyrte mediene allerede maner opp til en konflikt med Russland, omtrent som de gjorde med Irak, Afghanistan, og Libya.

3

Nei, vi kan ikke legge ned olje og gass og vi bør selvfølgelig ikke elektrifisere norsk sokkel da det er langt mer effektivt å generere strøm på platformene med ren naturgass.

Utrolig at det i det heletatt er kommet på tale. Dette evindelige grønnt snakket, må vente over lengre tid, intil vi har funnet andre effektive energikilder.

1

I mange år var det "grønne skifte" svaret på alt.
Oljevirksomheten skulle legges - og arbeidsplassene erstattes med det "grønne skifte". Hvor er disse arbeidsplassene.
Det meste av vår konkurransekraft var billig strøm. Så ble det slutt.
Når bilparken er erstattet med el-biler, busser, lastebiler og ferjer skal lades og sokkelen elektrifiseres - hvor skal hente det økte strømforbruket fra ?
Ingen vil jo vindturbiner i nærheten av boligen og nye vassdrag skal jo ikke bygges ut.
Sverige stenger ned minst ett trolig to atomkraftverk for vedlikehold - nå midt på vinteren - og Tyskland stenger kullkraftverk. - Det er bare Kina som bygger nye kullkraftverk til ny industri og slik at folk ikke fryser ihjel.
Ja, der var det vel noen som fikk svingdøra i trynet.

2

Det er litt forstemmende å se at dere "realister" ikke evner å se annet enn at det er en formidabel oppgave å erstatte den fossile energien med annen energi. Ikke det at dere tar feil her, på ingen måte. Dette er en virkelig formidabel oppgave. Men det er ikke det eneste som bør/må hensynstas.

Du og de andre "realistene" overser at de abnorme mengdene karbonoksider og andre forureningsstoffer som den fossile energien skaper er et svært alvorlig forureningsproblem som forpester lufta vi puster inn, lager en global oppvarming, gir sur nedbørsproblematikk, og forsurer havene. Vi kan ikke fortsette slik stort lenger fordi det vil ødelegge livsgrunnlaget til hundretalls millioner mennesker.

Siden det ikke er et levelig alternativ å fortsette med den fossile energien blir motstanden du og de andre "realistene" viser mot det grønne skiftet kontraproduktivt og selvoppfyllende i den forstand at den forsterker energikrisen ved å forsinke utbyggingen av fremtidens energiproduksjon.

Hadde dere "realister" i stedet støttet det grønne skiftet ville det oppstått et velgertrykk politikerne ikke kunne overse. Da ville vi fått bygd ut fornybar og annen karbonnøytral energiproduksjon i ekspressfart og unngått den energimangelen vi ser nå.

2

Hadde dere "drømmere" i stedet støttet et balansert og fornuftig "grønt skifte", ville det ikke oppstått et velgertrykk som politikere nå ikke kan overse. Denne overmodige og kunnskapsløse tilnærming til en dramatisk forandring av måten vi skal leve på, vil få konsekvenser. Enten i form av nye partier, en politisk marsjordre i valg, eller mer folkelige uroligheter.

2

I hvilken grad har naturfenomen ,som dette vulkanutbruddet utenfor Tonga, skyld i varmere hav - og med enorme mengder CO2, skyld økt i CO2 ?
Det sies at det finne mengder av større og mindre undersjøiske vulkaner med utbrudd. Bare sånn at vi ikke legger ned oljevirksomheten vår på feil grunnlag.

1

Det er for mye skrik og skål. Faktiske løsninger er der færre av. Så da blir det dyr strøm og høy inflasjon.

1

Lignende innlegg

Aktuelt TURBRA Siste svar

Norge betaler for Talibans privatfly.

Er det virkelig mulig? På VGs nettside nå at Talibans privatfly som er leid inn, nå har landet, noe Norge altså betaler for. Har ikke Norge nok annet å bruke penger på? Spesielt nå vi vet hvordan kvin...
1
6 svar

Nedgangskameratene styrer Norge

Nedgangskameratene styrer Norge nå. Og mange angrer tydeligvis på at de ga sine stemmer til AP og Sp. Hadde det vært valg i dag hadde Støre og Vedum vært avhengige av både MDG og Rødt i tillegg til SV...

Massiv strøm-smell for Støre: - Vokser i omfang dag for dag

Arbeiderpartiet og Senterpartiet synker som to steiner i fersk måling. Oppturen fortsetter for Erna Solberg.


Bilde www.msn.com
1
6 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Støre mer opptatt av hvem som sier hva

Det er virkelig synd Støre er mer opptatt av hvem som sier hva framfor å hjelpe "vanlige folk". Støre-regjeringen ble valgt på at "Nå er det vanlige folks tur!" Dette har "vanlige folk" sett lite av t...

Jonas Gahr Støre mener Frp og Rødt argumenterer påfallende likt

Statsminister Jonas Gahr Støre ser tegn til at ytterfløyene i politikken finner sammen. Han registrerer at Rødt og Frp ofte setter tonen i Stortinget.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Peace in our time?

Kald krig, hvorfor? Terrorbalanse.? Krig med stedfortredere? Lavintensitetkrig med anriket våpen.? Troen på egen overmakt? 2 x Afghanistan, Vietnam,Tidligere Jugoslavia? Atomvåpen som trussel eller ik...
1
4 svar
Aktuelt VGD Siste svar

Natos plan for å hindre krig i Europa

Nato-landene og USA vil i neste uke sende konkrete og skriftlige svar på Russlands krav til en ny sikkerhetsordning i Europa. Nato har allerede foreslått tre møter med Russland i de neste ukene, med k...
Bilde

Natos plan for å hindre krig i Europa: Tilbyr Russland tre hastemøter

Nato-landene og USA vil i neste uke sende konkrete og skriftlige svar på Russlands krav til en ny sikkerhetsordning i Europa. Nato har allerede foreslått tre møter med Russland i de neste ukene, med k...


Bilde www.vg.no
1
3 svar
Laster...