Politikk - Norsk

erdetslik

Bonden som finansminister . . . .

Burde "bonden" egentlig vært finansminister ?
"Finansminister viste til at lønnsoppgjøret har en ramme på rundt 3,7 prosent.

For en familie med en samlet inntekt på rundt 1 million kroner vil det bety 37.000 kroner mer.

Motsatt vei vil renteøkninger gjennom året ifølge Finansdepartementets beregninger gi 13.000 kroner i økte utgifter for en familie med 3,4 millioner kroner i gjeld. I tillegg kommer økte utgifter til strøm, drivstoff og mat.

Men selv etter alt dette vil en gjennomsnittsfamilie etter Finansdepartementets beregning sitte igjen med cirka 14.700 kroner i pluss, ifølge Vedum."

For det første forutsetter det at familien har 1 million i nettolønn. Men det var vel kanskje det han mente.
For en familie med bruttolønn på 1 million får de kr. 37.000,- i lønnstillegg (iflg Vedum) før skatt, og med 27% i skatt vil det netto bli kr. 27.000,- i økning. Og da ble det plutselig ikke så mye i pluss. For vi må vel da regne at de har samme krone-økning for økte utgifter til strøm, drivstoff og mat. og da ble det plutselig ikke mer enn kr. 4.700,- i pluss.
Og trolig har finansdept kun regnet økningen av drivstoffavgiftene - og ikke prisenes vandring opp og ned. Og så er det spørsmål hvilke strømpriser som er med i beregningene.
Så jeg regner med at vi kan si at svært få har noe som helst glede av kalkulatoren til bonden

Bilde

Vedums kalkulator viser pluss for vanlige familier

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) sier vanlige husholdninger ligger an til å få mer å rutte med i år – til tross for galopperende priser.


Bilde www.msn.com
1
15 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg tror Vedum må bytte kalkulator eller kanskje noe annet . . . . . .
Beregninger viser at bare strømutgiftene vil øke med ca kr. 9.000,- i en familie med "vanlige folk" og da går plutselig "vanlige folk" i minus . . . . . . .
Så Finansministeren burde er vel - med sin kalkulator - langt ute der han hører hjemme = på jordet. Men noen må være der også.
Bruttofamilieinntekt på 1 million og gjeld på 3,7 millioner.
Gir kr. 37000,- i økt lønn - skatt ca 27% netto kr. 27.000,-
Økte renteutgifter kr. 13.000,-
Økte utgifter til mat, drivstoff og strøm beregnet til kr. 9.300,- holder jo ikke,
da økte strømutgifter alene er beregnet til kr. 9.000,-.
Så jeg vil tro at prisøkningene på mat, drivstoff og strø er nærmere kr. 15.000,-
Og da er familie med bruttolønn 1 mill garantert i minus . . . . .
Så Vedum: Gjør en ny kalkulasjon - en noe mer realistisk kalkulasjon

1

Nå er sperregrensen neste. Fullstendig ute av stand til å gjøre noe med krisen til folk flest. Smil , de er solgt til EU

1

Det er useriøst å ha en fjott som Vedum til finansminister Tusseladden Judas Støre burde ta sin hatt å gå av Det burde bli rettslig oppfølging for løgn og bedrag fra politikere

1

Jeg har en mistanke om at det er saksbehandlere i Finansdepartementet som ikke liker sjefen. Ingen fornuftig økonom eller politiker, ville presentert et oppsett for folk og Storting på denne måten. Ett poeng er den allmenne hoderisting blant allmuen, noe annet er konsekvensene av en overoptimistisk prognose, i en tid der vi alle må stramme livreima.

1

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
3 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
2 svar
Laster...