Politikk - Norsk

erdetslik

De bekymringsløse damene i MDG

Lederen, Une Bastholm, i MDG angriper AP og Høyre, og sier blant annet:
"– Styringspartiene har hatt stor påvirkning på den politiske kulturen i Norge. Vi merker det som parti, at det blir veldig sterkt vektlagt hva som gir kortsiktige verdier, kortsiktig økonomisk inntjening, sier Bastholm til NTB.

Hun mener det samme har preget skole-, helse- og velferdspolitikken. Nå vil hun ha slutt på samlebåndstenkningen.

– Effektivitet, innsparing og økonomiske hensyn skulle aldri ha vært et mål der. Det er omsorg som er målet."

Hvem skal betale og hvordan skal vi finansiere de "drømmende og bekymringsløse damers" ønsker og visjoner ? Har disse "damene" som ble født inn i samfunn som har hatt en god utvikling fra fattigdom og elendighet der bare de rikeste kunne få ordentlig livsførsel til man på 1980/90-tallet vokste opp med TV på de fleste barnerom . . . . . .
Vel, man sikkert kritisere både AP og Høyre for mye, men det de tidligere har gjort for "vanlige folk" eller etterkommere av virkelig fattige som i dag kan ha god og normal livsførsel, er det ingen grunn til å kritisere. Men barn av "overfloden" i tiden 1980 og framover vil det sikkert være vanskelig å forstå at uten den politiske kultur AP og Høyre har stått for, ville neppe Une Bastholm og de andre bekymringsløse damene i MDG hatt mulighet til å hevde det de gjør.

Une Bastholm i de andre i MDG må gjerne leve sitt liv ut i fra sine egne drømmer og ønsker, så synes jeg at andre skal få lov og sine liv slik de ønsker - og ikke bli påtvunget en slik form for "hippie"-tilværelse som de står i bresjen for.
Omsorg koster, om omsorgen skal bæres av samfunnet - noen må produsere verdier for at barnehager, skoler, helse, eldreomsorg og annen omsorg skal kunne fungere. Og skal vi finansiere det via Statens inntekter i form av skatter og avgifter, må noen skape de verdiene som genererer skatte inntekter.
Om MDG tror penger vokser på trær og at man kan livnære seg 100% på gjenbruk og varebytte, så er ikke det noen framtid. Brukte klær, bytte av varer blir oppbrukt uten at det tilføres nye - i det minste nye reparasjonsdeler. Og det må noen produsere . . . . .

MDG kan gjerne, for meg, la drømmene leve - men noe realisme må blandes inn . . . . . . .

Bilde

MDG-lederen til angrep på Ap og Høyre: – Fullstendig utdatert

MDG-leder Une Bastholm mener norsk politikk preges av kortsiktighet. Hun gir styringspartiene skylden.


Bilde www.msn.com
2
7 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det er noe komisk over at mange av MDGs argeste kritikere som mener partiet er fanatisk og uansvarlig for å ville sette i gang en planlagt utfasing av petroleumsnæringen tror at de setter fast MDGerer med det retoriske spørsmålet hva skal vi leve av uten oljen?

Har ikke disse selvutnevnte realistene fått med seg at typisk levetid for et olje og gassfelt er 20-40 år før ressursene er tatt opp? Vi har snart tømt Nordsjøen. Det tok rundt 50 år med full drift. Hvor lang tid tror dere at de ressurser vi forhåpentligvis tror vi vil finne under Barentshavet kommer til å holde?

Hvilken realisme er det å satse et samfunns velferd på en næring som har en maksimal forvented levetid på noen få tiår?

MDGs kritikere har rett i at det vil bli alt annet enn enkelt å finne nye levebrød som kan ta over for petroleumsnæringens rolle i dagens samfunn. Nettopp derfor er det smart å begynne nå, mens det enda er mange år igjen av petroleumsnæringens aktiviteter. Une Bastholm treffer spikeren meget godt når hun omtaler de antatt ansvarlige styringspartiene for kortsiktige.

2

Dere skal være glade for at MDG finnes.
Tenk dere disse folkene i for eksempel AP hvor de kan gjøre stor skade på samfunnet.
Vi ville alle sultet, fryst, og hatt horder av innvandrere fra brutale stammekulturer, og folk på toppen som kaller oss stygge ting.

2

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
3 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
2 svar
Laster...