Politikk - Norsk

FrP med drivstoff-avgiftsstunt forleden...

I slutten av april (fredag?) hadde Frp et populært (viste det seg..) avgiftsstunt på en bensinstasjon, jeg mener å huske det dreide seg om en stasjon i Sandnes). Bileierne kunne da fylle tanken til "FrP-pris", altså avgiftsfri med prisjusterte pumper i avtale med denne ene bensinstasjonen der, og hvor da det partiet betalte bensinstasjonseier for mellomlegget. Det oppstod kødannelse, og mon tro.. om sågar ikke noen fra f.eks. Ap (som sier at pumpeprisen nå er akseptabel, ref. link) og Senterpartifolk, også "snek seg inn" i den køen?, kanskje de holdt seg for nesen mens de fylte, i teorien er de jo motstandere av at folk skal hjelpes ut året (som FrP vel har foreslått i denne situasjonen) med rimeligere drivstoff, slik andre land har gjort. Tviler på at stuntet har fått noe videre presseoppslag (utenom lokalpresse i ettertid, i beste fall), og f.eks. hovednyhetssendingene på TV hadde ikke noe om dette den dagen, (første gang det ble gjort sikkert, men stuntet er nok velkommen også andre steder, ganske sikkert, men nok for dyrt til evt. gjentakelse, i og med slik pågang, men originalt var det jo).

Men det skal NRK ha, de var rause nok til å ha med et lite innslag om stuntet i sin Kveldsnytt-sending den dagen, og det var der jeg fikk det med meg.

I linken kan man så lese om overbetalte økonomer som synes at slik som drivstoff-prisene er fornuftige, god råd som de jo helt sikkert har osv. Én av dem forklarer oss at en vare det er knapphet på, den vil nærmest automatisk øke i pris. Neimen om jeg visste at det var mangel på f.eks. bensin her i landet gitt... Ja, de økonomene de.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/v52Epp/oekonomiprofessor-derfor-boer-ikke-vedum-senke-drivstoffprisene?utm_source=vgfront&utm_content=hovedlopet_row1_pos1

1
3 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

AP er klare: Ingen hjelp til "vanlige folk"
I politisk Kvarter i dag ga AP's Frode Jacobsen klar beskjed til Både "vanlige folk" og andre at AP er ikke klar for å avhjelpe de høy drivstoffpriser. Litt annen melodi enn når de var i opposisjon. Angivelig fordi regjeringen er nå redd for en overopphetet økonomi med økte renter som resultat.
Hvem er det AP prøver å lure ?
Det høres jo veldig hensynsfullt ut når de sier at pga "vanlige folk" ønsker de ikke økte renter.
Selvom Regjeringen HÅVER INN ENORME EKSTRA MILLONER / MILLIARDER i inntekter på strøm og olje noe som bør komme det norske folket tilgode da vi skal være selvforskynt med strøm men regjeringen SKYLDER på høyere renter /inflasjon SÅ ER DET IKKE VILJE til å hjelpe sin egen befolkning som vanlige folk i Norge ,
(Ap) sier han forstår dem som reagerer når de fyller tanken med bensin til 25 kroner. Men han gir ikke etter for presset om å senke drivstoffavgiftene, Men å gi bøndene 10,15 milliarder er vist nok greit hvor mest sannsynelig vil matvareprisene stige , og hva med renter da ?

Vi kan ikke ha sånne priser over tid, det blir altfor ekstremt for folk, det er det ikke noe tvil om. Akkurat nå så er det veldig mye som skjer. Det er klart at hvis dette blir et nivå som vil vare, så er det altfor dyrt for folk, sier han.
Hvis vi ser dette fortsetter så må vi ta grep, sier finansministeren.

Norge soleklar «vinner»: Her får du Europas dyreste bensin
Mens Sverige og flere andre europeiske land har tatt grep for å senke pumpeprisene, gjør den norske regjeringen ingenting.Sverige har senket drivstoffavgiften slik at pumpeprisen blir 1,30 svenske kroner billigere per liter. Tiltaket trådte i kraft 1. mai og skal vare ut september. I tillegg skal alle svenske bileiere få 1000 kroner i kompensasjon. Bileiere i distriktene får 500 kroner ekstra, 1500 totalt.
Frankrike har innført et midlertidig drivstoffrabatt på 0,18 euro per liter. Ordningen trådte i kraft 1. april og varer ut juli. Den franske regjeringen jobber med å erstatte tiltaket med et som er spesifikt rettet mot grupper med lav inntekt som kjører mye. Folk som er avhengige av bil for jobben kan også få en tilleggsrabatt på skatten.
Italia har redusert drivstoffavgiften 0,25 euro, som fører til at pumpeliterprisen blir 0,30 euro billigere. Ordningen, som skulle avsluttes etter april ble forlenget som del av en større redningspakke som skal demme opp for konsekvensene av EUs sanksjoner mot Russland, som står for 40 prosent av Italias naturgass.
Også Storbritannia, Nederland og Spania er blant landene som har tatt grep for å senke pumpeprisen. Hvorfor er ikke disse landene redd for inflasjon og høyere renter ?
Spørsmålet er derfor: Hvorfor ikke Norge ?

Sylvi Lisrhaug og FRP ; Etter Støres Ukraina-tale: Krever lavere bensin- og dieselpriser
Det virker ikke som de skjønner hvor alvorlig situasjonen er for mange bedrifter som er avhengig av å bruke mye drivstoff. Mange er nå redd for at bedriften vil gå konkurs om dette fortsetter. Dette skjer samtidig med at statskassen flommer over av olje, gass og strøminntekter. Staten blir rik og resten av oss blir fattigere, sier Listhaug.
Roy Steffensen (Frp) i den muntlig spørretime på stortinget. Vidar Ruud / NTB
Frp klarte ikke å få med seg noen andre partier på sitt forslag om å fjerne veibruksavgiften og CO2-avgiften på drivstoff.
Frp foreslo å fjerne de to avgiftene helt. Partiet ville også at en reduksjon av momsen på drivstoff skulle vurderes hvis dagens høye priser fortsetter.
Finanskomiteen har nå gitt sin innstilling. Ingen partier støttet Frp.
– Vi har denne vinteren fått en cocktail av økte priser på både strøm, matvarer og drivstoff, og nå ser vi også at renten stiger. Dessverre inntar stortingsflertallet også i denne saken en «vente og se»-holdning. Mens de venter tømmes lommeboka for både familier og næringsliv, sier Frps Roy Steffensen i en uttalelse sendt til NTB.
– Vi er nå i en situasjon hvor pris- og kostnadsveksten er ekstraordinær, samtidig som staten henter inn store ekstrainntekter. Høye priser kan ikke detaljstyres, men det kan høye skatter og avgifter, og derfor har vi foreslått å fjerne avgifter i denne ekstraordinære situasjonen, sier Steffensen.Listhaug ut mot Vedum: − Vanlige folks tur til å bli flådd(NTB)Den største fienden mot folks økonomiske frihet han heter Trygve Slagsvold Vedum, sier Frp-leder Listhaug.

Håper at Det Norske Folket NÅ VET hvilke partier de IKKE bør / skal STEMME PÅ til Kommunestyre- og fylkestingsvalg 2023 pga. de
HOLDER IKKE NOEN AV SINE VALGLØFTER OG FARER KUN MED LØGN PÅ LØGN PÅ LØGN OG UTNYTTER / SVINDLER ALLE GODENE DE
HAR GITT SEG SELV MED VÅRE SKATTEPENGER ( pendlerboliger , reisereninger , stortinget har med AP i spissen bevilget seg selv høyere lønn ,
dobbelt med feriepenger ) og SP KUN som bare dilter etter AP dette er skammelig på velgernes vegne at norske politikere har blitt så KORRUPTE .

2

ja, de økonomene. De blårussgutta har siden 60 tallet endevendt landet, så man sparere seg til fant...og fantene er en del av befolkningen. Hvordan i helvede fikk vi det til, årene før 1970? Ting fungerte da svært så bra. Avgiftene var moderate men selvfølgelig høyere en andre europeiske land. Det er jo fasitten for Norge...å være høyest/flinkest på alle fronter.

1

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
3 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
2 svar
Laster...