Politikk - Norsk

trondhjem

Politiet pisser på nasjonaldagen

Politidirektoratet har i sin (u)forstand bestemt at politiet skal imidlertidig bevæpnes på 17. mai med begrunnelsen å trygge gjennomføringen av ulike arrangementer og større folkeansamlinger på nasjonaldagen. Direktoratet opplyser at trusselbildet er uendret:

https://www.politiet.no/aktuelt-tall-og-fakta/aktuelt/nyheter/2022/05/11/politiet-blir-midlertidig-bevapnet-pa-nasjonaldagen/

Helt siden Wergelands tid og hans innføring av barnetogene på nasjonaldagen har vi nordmenn vært stolte av at vi feirer vår frihet og nasjonaldagen med å sette barna i høysetet. Dette er en gledens dag.

I år pisser politiet på dette idealet og ødelegger idyllen ved at de skal gå rundt med skarpladde våpen for å passe på barnetogene. Hadde det vært en konkret trussel skulle jeg forstått det. Men neida, trusselbildet er uendret sier Politidirektoratet. Hva pokker skal man da med skarpladde skytevåpen? Hva er de redde for, at noen førsteklassinger skal vifte for iherdig med flagget, at en skolekorpsmusikant spiller en falsk tone?

Vi har feiret 17. mai i mer enn 150 år med barnetog og folkefest hvor politiet har opptredd festkledd og ubevæpnet. Det har gått alldeles utmerket. Folk er feststemte og arrangementene går så godt som alltid uten noen form for bråk, og i alle fall ikke noe bråk som behøver bevæpnet politi.

Begrunnelsen skurrer dessuten voldsomt. Ja man får mer sikkerhet ved å ha bevæpnet politi. Av samme grunn, hvorfor nøye seg med håndvåpen? Vi får jo enda mer sikkerhet med panservogner og paramilitære terrorpolitistyrker.

Her må politikerne komme på banen og endre regelverket. Politidirektoratet er åpenbart ikke skikket til å ha ansvaret for når politiet bør bevæpnes og når vi skal holde på den viktige tillitsressursen å ha en ubevæpnet ordensmakt.

2
7 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Dette er veldig merkelig. Ikke greit med bevæpning på 17. mai.

1

Det er nok høyere risiko ved 17 mai enn de sier. Det er KRIG i Europa. Så hold kjeft og ta det innover deg. Det er blitt farligere å være nordmann men aller mest amerikaner bosatt i nærheten av Pentagon og Washington.

2

Dette er noe dere bare må bli vant med.

Vi er ikke lenger det trygge lille landet med stort nasjonalt samhold.
Sterke krefter, både internasjonale og innenfor våre egne grenser har gjort hva de kan for å skape splittelse, hat og skape fiendebilde av nordmenn.

2

Dette er jo bare komplett perspektivløst… NÅR noen finner ut at de skal gjøre et terroranslag, så er den perfekte dagen 17.mai. Endeløse mengder folk i gatene, man kan drepe hundrevis på et øyeblikk, og det hadde ikke vært råd for politiet å ta seg frem blant folk i panikken som ville oppståtr. Og hva sier Trondhjem når dette en dag skjer? «Æ trudd itt atj», «dettte har da aldri skjædd før», «kæm kan vær så UTENKELIG ondskapsfull»…

1

Jeg tror trådstarter bør holde seg til sine klimadrømmer, og begynne å se realitetene i øynene, når det gjelder dagens trusselbilde.
La våre myndigheter, med kompetanse og innsyn i hvor langt vi er fra fordums Kardemomme, få det verktøy de trenger. Politiet er den eneste skanse mot bermen, og folk som er villig til å ofre sin egen sikkerhet for oss alle, bør i det minste bevæpnes, når farene vurderes til å være over et akseptabelt nivå.

2

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
3 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
2 svar
Laster...