Politikk - Norsk

Grubles

Om fiender og CO2-fanatisme

Jonas Gahr Støre ønsker å redusere innholdet av CO2 i Jordens atmosfære, uten å ta hensyn til at en tilsvarende mengde grønne planter vil utryddes. Dette er alvorlig, ettersom stadig flere mennesker krever en større produksjon av oksygen, og de grønne plantene produserer alt oksygenet.

Ifølge lenken under, har Jorden hatt en global oppvarming på 2 grader ikke mindre enn 4 ganger tidligere de seneste 500 000 årene, og disse kan ikke ha vært menneskeskapte, så man har i dag ingen indikasjoner på at den globale oppvarmingen er menneskeskapt. Har ikke FNs klimapanel bevist at den globale oppvarmingen er menneskeskapt? Påstanden er nei, de har kun tatt hensyn til dagens klimaforskning i et vannglass, og ikke den kombinerte historiske sammenhengen mellom høy temperatur og høyt innhold av CO2 i atmosfæren, den varierer nemlig periodisk med ca. 100 000 års mellomrom, tilsvarende istidene:

https://no.wikipedia.org/wiki/Fil:Vostok_Petit_data.svg

En påstand om at CO2-fanatisme langt på vei styrer dagens klimapolitikk, innebærer at man også må se på begrepet CO2-fanatisme fra et psykologisk og filosofisk ståsted ut ifra en mulig fiendesituasjon. Fiender betraktes som frustrerende eller hindrer oppnåelsen av et mål, eksempelvis leting etter olje og gass.

Retorikken om den onde fienden sier følgende: Et robust demokrati opererer i et flytende medium av uenighet, splittelse og kamp mellom motstandere som støyende går i klinsj med hverandre for å etablere et minstemål av identifikasjon og nå øyeblikk av enighet, snarere enn i en fast blokk av politisk stillstand og monolittiske dogmer som dysser ned uenighet og slår ned på de fremmede andre som fiender av universelle sannheter og entydige verdier:

https://www.retorikforlaget.se/den-onde-fienden-vs-den-agonistiske-andre/

Akkurat som det ligger en frekk selvmotsigelse i å be et folk ofre sine friheter i en kamp for å beskytte friheten, ligger det en tragisk ironi i et ønske om å redde verden ved å drepe de grønne plantene, vel vitende om at dette ikke er en verden noen ønsker sin verste fiende: I virkeligheten gjenspeiler et slikt ønske fanatismens onde ansikt.

Vil det ikke være mulig å kjøle ned en påstått menneskeskapt global oppvarming ved å redusere innholdet av CO2 i atmosfæren? Svaret er nei, ettersom 99 % av Jorden holder en temperatur på over 1 000 grader Celsius:

https://www.sintef.no/siste-nytt/2010/norge-bor-bore-etter-energi-fra-jordas-indre/

Hvordan har så den globale oppvarmingen oppstått? Radioaktiv nedbryting i Jordens indre skaper trykk og varme som slipper ut gjennom ca. 100 000 undersjøiske vulkaner og ca. 80 000 km med tektoniske plater langs Jordens midthavsrygger og varmer opp havet i forkant av en istid, og når så massene størkner, plugges hullene igjen mens temperaturen reduseres under istiden. Etter ca. 100 000 år har trykket bygget seg opp igjen, og prosessen gjentas periodisk, som vist i den øverste lenken.

Påstanden er følgende:

Myten om at menneskeskapte CO2-utslipp har skapt en global oppvarming, skyldes en kombinasjon av uvitenhet, fanatisme og korrupsjon. Det beklagelige er at det allerede har gått så vidt langt. Ingen kunne ane at CO2-fanatismen skulle kanaliseres til eksempelvis FN, hvor CO2-fanatikere har overtatt kontrollen over Jordens ressurser ved å innføre CO2-kvoter og presse landene til å vedta fanatiske klimamål, slik at de senere kan presse medlemslandene til å betale enda mer penger i et kunnskapsløst forsøk på å motvirke Jordens periodiske klimaendringer.

1
1 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Verdens befolkning blir dessverre påtvunget astronomiske kostnader av CO2-fanatikere som har infiltrert vårt ellers så fornuftige samfunn (med visse unntak, eksempelvis hatefulle gamle autokrater som har sittet for lenge). La oss derfor fjerne både autokrater og CO2-fanatikere fra alt styre og stell, til beste for menneskeheten, de grønne plantene og livet på Jorden. Ikke gi fanatikere én eneste krone fra nå av, så får vi håpe at fanatismen dør ut like fort som den oppsto – og at man tar lærdom av at de som skriker høyest og vil ha mest penger til sitt formål, ikke alltid har rett.

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
5 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Laster...